A Harry Potter univerzumban honnan erednek a festmények?

Második vagyok, tudom, hogy fanfic, de ezért a kérdésért már megérte utánajáárni, szóval Pottermore-ról jövök most.
"A Roxforti festmények képesek mozogni, beszélni, elhagyni a portjéjukat. amikor egy varázsló portréja készül, a művész varázsló vagy boszorkány portrét készít, bűbájjal gondoskodik arról, hogy a portré mindenkiéppen mozogni tudjon. A portré tudni fogja a élőként kedvenc mondatait, imitálni a legjellemzőbb mozdulatokat és magatartást. Például sir Cadogan festménye mindig párbajra hívja az embereket, leesik az ügyetéenl megült lováról, míg a Kövér Dáma továbbra is az ételért és az italért rajong, ahogy életében tette. Továbbá ezen festmények egyike semképes hosszú, tartalmas beszélgetésekre, ők szó szerint kétdimenziósak, csupán képek, ahogy a festő látta őket. Kevés portré képes több együttmáködésre. Az igazgatók és igazgatónők portréja mindig még életükben lett festve, amikor egy portré elkészül, a kérdéses igazgató elzárva tartja a szekrényben a képmását, és tanítja a saját viselkedésére, szokásaira, emlékeire és tudására. Néhány igazgató tudása örökre titok marad, mert, amit pár évszázada a diákok és a
tanárok észrevettek, hogy néhány igazgató portréja alvást tettet, amikor valaki az irodába lép."
/forrás: Pottermore/
Bocs a magyartalan mondatokért néhol, nem vagyok műfordító.

Szívesen. (Van benne pár elgépelés, mert pont beszéltek hozzám, amikor írtam.)
Én jobb szeretem eredetiben olvasni, mert a hivatalos fordításokban is vannak lejterjakabos félrefordítások, nemhogy a rajongóiban. Ez mondjuk pont egy magyarra fordított fanficben volt, G Norman Lippert valamelyik írásában.

A haláluk pillanatában készül a fontos emberekről festmény mágia által.
Ez az egyetlen hivatalos infó, ezen kívül nem tudunk semmit sem a festmények működéséről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!