Mit kezdjek ha nem értek egy olvasmányt?
Figyelt kérdés
Már két éve elakartam kezdeni az édes anna-t vagyis 7. Osztályba és most 9. Megvettem, de nem értem mit olvasok. másnak is ennyire bonyi aki olvasta ezt a könyvet?2020. jún. 14. 15:19
1/8 anonim válasza:
Mit nem értesz benne? Ha a mondatokat, akkor próbáld lassabban, tagoltan, esetleg hangosan. Ha a szavakat, akkor azokat nézd meg a szótárban.
2/8 A kérdező kommentje:
Most azt vettem észre hogy nemInkább azzal van a gond, hogy elkalandoznak a gondolataim. Ezt olvassásal lehet fejleszteni? 😅
2020. jún. 14. 16:06
3/8 anonim válasza:
Igen, akkor olvass minél többet. Ha a regények túl nagy falatnak tűnnek, olvass novellákat.
4/8 anonim válasza:
Szerintem csak simán nem köt le:/
Keress másik műfajt és próbálj olvasni minél másabb témájú könyveket, hogy rágyere mi köt le.
5/8 anonim válasza:
Ismerni és érteni kell hozzá a történelmi hátteret.
6/8 A kérdező kommentje:
#5 Na igen... Próbáltam utána nézni a történelmi résznek is, de nem tudom elolvasni. Annyira nem érdekelt.
#4 érdekel csak a töri részét nem értem, meg sok mindenen gondolkodom + azt a külvilágot elég nehéz kizárni, ha csak üvöltés megy.
A szépirodalmi műfajok azért is érdekelnek, mert tanulságosak így nem akarok másra áttérni
2020. jún. 14. 21:57
7/8 anonim válasza:
Nézd meg Zanza tv-n az ide kapcsolódó történelmi cuccokat. Nagyjából kapsz egy képet és érthetően elmagyarázzák.
8/8 anonim válasza:
Azért van ez, mert unalmas. Én a Fanni hagyományaival voltam így. A hosszabb fejezetek végére elfelejtettem, hogy mivel kezdődtek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!