Mit javítsak a sztorin? Wattpad
Első wattpados történetem, mit javítsak rajta? Érzem, hogy valahogy nem egész a történet, de nem tudom, mégis hogy javíthatnék. (tudom, hogy a helyesírás is kifogásolható, ill. van néhány elírás amit igyekszek javítani.)
Huhh, nem is tudom hol kezdjem. Mármint, ne érts félre, nem azért, mert annyira rossz vagy, csak szimplán sok olyan hibát vétesz, amit a kezdők. :) A sztorira annyira nem tudtam odafigyelni, mert túlságosan dekoncentrált állapotban vagyok, de na, megpróbálok egy normális véleményt összehozni. :)
Szóval ami engem mindig is nagyon zavar az az, mikor képet raknak be a szereplőkről... nem a legjobb döntés. Inkább próbáld meg körülírni őket, a képeket inkább mellőzd, ha lehet. Mármint, rengeteg történetet olvastam már a neten az évek során. Nagyon sok gagyi történet abból áll kb., hogy képeket szúrnak be a szereplőkről és a szereplők által viselt outfitekről. Szóval leírás, és semmi ilyesmi nincs. Talán emiatt is van az, hogy ha látok egy új történetet képekkel, akkor tudat alatt rögtön negatív érzéseim támadnak a sztori kapcsán. Ez valószínűleg azért van, mert sok képes történetnél 1) nincsenek leírások, mivel a képekkel próbálják meg azokat pótolni, 2) 15 éves szereplőhöz berakják a 30 éves, remek alakú felnőtt nő képét. Szóval nekem ez a képes megoldás egyáltalán nem szimpi. Meg szeretem úgy elképzelni a szereplőket, ahogy én akarom. Persze, attól még, hogy az író megadja a szereplő képét, attól még úgy képzelem el a szereplőt, ahogy akarom, de azért ez bélyeget nyom rá, hogy tudom, hogy az író teljesen máshogy képzeli el, meg hogy a szereplőnek elvileg úgy kell kinéznie.
Másrészt, nekem ez a "A nevem Castiel Steel. 24 éves vagyok..." stb. féle kezdés soha nem jött be, de lehet ez csak az én izém. Mármint, jobb ha az ember lassanként adagolja az infót, és nem leírja a szereplő egész életét egy bekezdésben. Jobb a dolgokat lassan adagolni, a titokzatosság sosem árt.
A sztori nekem annyira nem jön be, de ez megint egyéni dolog. Ajánlom, hogy keress rá a párbeszédek központozására. Igazából a sztori elég kezdetleges, szóval arról nem nagyon tudok sok mindent mondani. Szóval szerintem dolgozz még a leírásokon, és én a képeket is levenném, és megpróbálnám a karaktereket is jobban körülírni.
Na, beleolvastam az első fejezetbe. Csak azt tudom írni, amit az első. A képeket felejtsd el! Azon kívül, tanulj meg központozni a párbeszédeknél. A gondolatjelek után tegyél szóközt. Pl.
- Köszönöm, jól vagyok - mondta Tomi. (ez helyes)
-Köszönöm, jól vagyok-mondta Tomi. (helytelen)
- Köszönöm, jól vagyok. - mondta Tomi. (ez is helyetelen!)
- Köszönöm, jól vagyok. - Tomi felállt, leporolta a nadrágját, majd elindult. (ez is helyes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!