Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Fantasy regényt szeretnék...

Fantasy regényt szeretnék írni, mit olvassak el előtte?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már 1-2 éve érlelődik bennem egy fantasy regénynek a terve, ötlete. Mostanában többet foglalkozok vele, tervezek, utánanézek stb.

Arra lennék kíváncsi, hogy mivel ez előtt még nem teljes írtam könyvet (bár már többször kipróbáltam) milyen fantasy regényt ajánlotok, hogy elolvastam az első ilyen regényem előtt.

A Harry Potter - sorozatot már kiolvastam, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeit most olvasom, a Trónok Harcát és a Gyűrűk Urát tervezem elolvasni (mert alap). Ezeken kívül mit ajánlotok első regény előtt?

Egyébként high fantasyt szeretnék írni.

A válaszokat előre is köszönöm!

2020. ápr. 19. 10:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Troll. Ez a film címe
2020. máj. 20. 13:55
 12/16 anonim ***** válasza:
40%

J.K.Rowling a Gyűrűk Urából lopta a dementorokat - nazgúl.

Meg sok mást....

Nagyon jó könyv a Harry Potter viszont sok dolgot elszedett más íróktól.

2020. jún. 6. 21:14
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
12: véletlenül semmégis mondjuk ugyan abból a mitológiából merítettek. Mert a csuklyás alak, aki félelmet kelt mindenkiben csak Tolkien fejéből pattanhatott elő, nem így ábrázolják a Halált pl. sokan.
2020. jún. 15. 11:22
 14/16 Ignis Subdialis ***** válasza:
100%

Terry Pratchett regényeit, elsősorban a Korongvilág sorozatot! [link] Csodálkozom, hogy még nem merült fel. Tele van természetfelettivel és mágiával és eszméletlen a humora. Én a HP sorozatot olvastam először és ha az kreatív, akkor TP gigakreatív.

Illetve a Galaxis útikalauz, de abban csak természetfeletti van (meg humor és filozófia), mágia nem sok.

2020. jún. 15. 13:01
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Jaj. A HP, Vándorsólyom stb azok gyermekkönyvek, Pratchett pedig szatíra. Persze nagyon jó könyvek, de ha konkrétan high fantasy-t akarsz, akkor JRR Tolkien, Terry Brooks, Tad Williams, Robert Jordan után nézz, ebben a sorrendben.
2020. jún. 15. 22:58
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2020. jún. 16. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!