Ha ti írnátok egy könyvet milyen típusú lenne (pl. :krimi) mi lenne a cime, a borítója és a szereplői?
Fantasy lenne. "Rémvadász" lenne a címe, a borítóján a főszereplő sziluettje látszódna feketén, ahogy oldalt áll és egy kardot emel az ég felé (a főszereplő csak válltól felfelé látszódna), a háttérben egy erdő sziluettje lenne, a borító hátterének színe pedig alul zöld lenne, és ahogy halad a kép felfele, a zöld is úgy halványulna (nemtudom érthető-e, én így képzeltem el xD)
A főszereplő egy beképzelt tuskó lenne akit csak a saját gazdagsága és hírneve hajt, lenne egy jó barátja, akit bátyjaként szeret és akivel együtt próbálnak híresek lenni, aminek az lesz a vége, hogy mindenki megutálja őket. A főszereplő anyja egy vallási fanatikus papnő lenne, aki mindig meg akarja majd téríteni a fiát, ja, meg lenne benne egy őrült kb. 300 éves sorozatgyilkos zombi.
Én jelenleg több történetet is írok, amiket ha kész lesznek mindenképp szeretnék kiadatni.
Mindegyiknek fantasy lenne a műve, címeket nem írnék, a szereplők leírása meg túlságosan hosszú és talán unalmas lenne, ha nincs meg hozzá a történet. A borítókra van tervem, de biztosan nem én fogom megcsinálni, mert nem értek hozzá.
Nekem egy görög mitológián alapuló fantasy lenne (van egy egyiptomos fantasym is, de azt nem merem leírni, mert jobban féltem és a görögös kicsit gagyibb).
Nem lenne 100%-ban mitológia és történelem hű, mivel akarok magamnak is egy kis szabadságot adni, illetve az egész egy Xena-fanfikciónak indult, amikor még volt hír róla, hogy rebootolják és elgondolkodtam rajta, hogy én hogyan írnám át és mit tartanék meg a régiből.
Szóval a történet a trójai háború alatt kezdődne, de az fő események már utána játszódnának. A főhős (eredetileg lányban gondolkodtam, de ez még nincs eldöntve) egy trójai földműves férfi és egy odatelepült krétai asszony gyereke lenne. A görög katonák megölik a családját, őt pedig elfogják és rabszolgaként tartják. Később Pürrhosz, Akhilleusz fia, vonzónak találja a benne tomboló vadságot és úgy dönt, hogy kiképzi katonájának. Pürrhosz "igazságot" szolgáltat a főhőst ért veszteségért, hogy így elnyerje a bizalmát és egy ideig tényleg jó katonája lesz neki. Pürrhosz hataloméhes és egyre több vér fog tapadni a kezéhez.
A sztori lényege persze az, hogy a főszereplő a görögök és ami még fontosabb, a görög istenek ellen forduljon. Jó, ezért részben ezek isteni cselszövések is lesznek, de elvezetik majd őt Akhilleusz különleges erejű fegyvereihez, a kardjához és a pajzsához. A kardjával isteneket is megsebzi, a pajzs pedig Zeusz villámait is feltartóztatja.
Miután megszerzi őket, először megöli Pürrhoszt, utána háborút robbant ki az istenek ellen.
Borítónak én a kardot tudnám elképzelni a pajzsra fektetve vagy valami hasonlós klisé dolog. Még ezen soha nem gondolkodtam.
A címe sem túl eredeti még: Az utolsó trójai vagy Az istenölő legendája. Bár mivel én sorozatban gondolkodok, a sorozat címének jobban tetszene, mint egy könyv címének. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!