Mi a véleményetek erről az ötletről? Lehet ez egy jó könyv alapja?
Sziasztok! Az utóbbi időben elkezdtem irogatni novellákat, és nagyon sok embernek tetszett, illetve szakértő is elismerte, így arra gondoltam elkezdenék egy könyvet írni. Ehhez kitaláltam egy fiktív világot. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek milyen az alap ötlet? Túl beteg? Lehet belőle egy jó könyv?
Az ötlet a következő:
Ebben a világban 2 nagyhatalmu ország háborúzik egymással a még megmaradt termőföldekért és nyersanyagokért. Az egyik ország katonailag kezd visszaszorúlni olyannyira, hogy a vezetőség úgy dönt, minden olyan embert aki elmúlt 18 éves, legyen az férfi vagy nő, begyűjtik, táborokba küldik és katonákként kiküldik őket a frontra, hogy minden áron megnyerhessék a háborút, és ezzel megélhetést biztosítsanak a saját nemzezük számára. A gyermekek hátramaradnak néhány idősebb felnőttel, akik egy nevelő szerepben a saját birtokaikon kell a gyerekeket dolgoztassák, amit az állam szigorúan rájukkényszerít. Így tudja az ország kitermelni a háborúhoz szükséges dolgokat. Vannak olyan területek ahol a gyerekeket bányában, vannak olyanok ahol gyárakban és olyanok is ahol földeken és farmokon dolgoztatják. Ezek a gyerekek nagyon rossz körülmények között élnek, kevés az élelem ugyanis mindent amit megtermelnek, az megy a frontra. Emmellet gyakran fenyítik is őket. Amint betölti valaki a 18. életévét, elküldik a háborúba. Mivel a felnőtteket elviszik, a munkaképes kiskorúak száma egyre csak csökkene. Ezt az állam úgy oldja meg hogy minden lányra rákényszerítik, hogy gyermeket szüljenek mielőtt elvinnék őket katonának. Ha nem sikerül szülniuk 18 év alatt akkor kapnak 2 év haladékot, de a gyermek megszülése után az anya is megy katonának. A birtokokra külön őrségeket vezényelnek akik felügyelik a munkát.
A könyvben lényegébeb a gyerekmunkáva, gyerekek nem megfelelő környezetben történő nevelésével, pedofíliával kapcsolatos kérdéseket feszegetném. Minden építőjellegű kritikát lelkesen várok. :)

(Nem olvastam végig.)
1. Bármilyen ötlet lehet jó könyv, ha jól írod meg.
2. Olvass könyveket, mert a helyesírásod és vesszőhasználatod borzalmas.

Megnézném azt a gazdaságot, ami 100%-ig gyerekmunkára épül, hogy működne. Valószínűleg sehogy, nem is szólva arról, hogy egy igazi utolsó vérig tartó konfilktusban pont, hogy a gyerekeket hamarabb képzik ki harcolni, mint a szakképzett felnőtteket. Ha egy 14 évesből golyófogót csinálsz, kit érdekel, de egy szakképzett munkást vesztesz vagy egyenesen diplomás szakembert, az sokkal komolyabb veszteség.
Inkább adnak egy 14 éves kezébe puskát mint hagyjanak egy 34 éves tapasztalt pl. hadiipari szakit, hogy lelőjék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!