Miért kell állandóan hazugságokat terjeszteni a Fallout 76-ról?
#11 Valóban igaz, hogy mostanra sok kérdés tisztázódott, de ott jön képbe a válaszom második fele, azaz a hiányos ismeretek alapján történő véleménynyilvánítás, amit szintén nem neveznék hazugságnak, ami szintén nem ideális, és komolyan megkérdőjelezhetővé teszi az illető komolyan vehetőségét.
Az, hogy battle royale-nak nevezik pedig inkább poénkodás, de az utóbbi pár hétben, már alig láttam ilyen kommenteket...
Egyébként szerintem jogos a rajongók csalódottsága, a Fallout rajongók többsége, inkább single játékos, mint én is... Ritkán multizom, mert az online címek többsége nem nyújt annyit, mint egy jó single játék tud (számomra). Ellenben a Fallout 76 esetében nem ez a legnagyobb problémám, ezt elfogadtam, az sem zavar, hogy grafikailag alig fejlődött a 4. részhez képest, de sok más tényező elvette a kedvem.
Kezdjük azzal, hogy nem lesznek emberi és ghoul npc-k, ez eleve egy hatalmas mínusz, mert pont az fog hiányozni belőle, amit a legjobban imádtam a korábbi részekben: az eltérő frakciók és különböző települések, emberek közötti konfliktusok. Itt feltehetően a küldetések többsége a harcra és a loot szerzésre fog épülni.
Eddig sok a lore szempontjából megkérdőjelezhető dolgot láthattunk (pl. BoS jelenléte, kupakok, Vault 76 lakosainak száma stb. bár a magyarázatok alapján ezek részben kimenthetőek).
A nagy kérdés továbbá, hogy meddig lesz érdekes, mi motivál arra, hogy visszatérjek ismét egy adott helyszínre, mert azok alapján amit eddig láttam, hamar unalomba fulladna számomra.
Továbbá nálam hatalmas érvágás, hogy nem lesz crossplay, amivel eleinte hitegettek, a Steam-en sem lesz elérhető, ami az esetemben szintén negatívum, mivel ott van a teljes Fallout széria a könyvtáramban, erre ezt külön kell kezelnem, egy új launcher-en keresztül. A módok és a privát szerverek kezdeti hiánya, sem ösztönöz arra, hogy kinyissam a pénztárcámat.
Ami tetszik, hogy újra romlik a fegyverek állapoota, hogy ismét van súlya a lőszereknek, a térkép is egész impozáns és változatos, plusz a Bethesda elég erős az environmental storytelling terén, és ebből a Fallout 76-ban sem lesz hiány, plusz kapunk majd rengetek feljegyzést és audio log-ot, így biztosan lesznek érdekes mellékszálak.
Az új frakciók között is érdekesnek tűnnek, bár npc-k hiányában nem sok értelmük lesz (szerintem). Az is tetszik, hogy a pvp a háttérbe lesz szorítva, és az építkezés terén is több lehetőséget kapunk.
Tehát vannak, dolgok amik tetszenek, de több a negatívum, mint a pozitívum számomra, így ki fogom hagyni. Inkább lecsaptam a Kingdom Come-ra, aztán jövőre jöhet az RDR2 és a HZD, ha komolyabb rpg élményre ványom akkor pedig a könyvtáramban a DO: Original Sin 1-2, Wasteland 2, Planescape, Arcanum, Pillars stb., a túlélő címek között pedig a Subnautica, Long Dark, ezekre sincs időm, így a Fallout 76 még sokat fog várni, talán majd jövő ilyenkor, ha nem jön akkor a Cyberpunk 2077. Pedig a Fallout a kedvenc szériám, de a 4 nagyon rossz irányba kezdte elvinni a sorozatot, a 76 pedig folytatja...
Ennek ellenére követem a játékkal kapcsolatos híreket, és nem érzem, hogy gond lenne, hogy a negatív véleményeimet is megosztom.
Ha lenne nyílt béta, és ki tudnám próbálni jó lenne, de így esélytelen...
U.i. az új V.A.T.S. is borzalmasan fest...
Megértelek és a többi embert is akiknek a játék nem jön be, mindaddig amíg a negatív véleményüket civilizált módon ki tudják fejezni.
Én is imádom a Fallout játékokat, BoS kivételével, az valahogy nem jön be nekem. De nem gondolom azt, hogy a New Vegas a legjobb dolog a szeletelt kenyér óta. Annak is van bőven hibája. Igen a Fallout 4 le lett butítva, nincsen választási lehetőséged, de szerintem a játék szuper a maga módján. Imádtam végigjárni a különböző helyeket és most mindezt megtehetem barátokkal, ezért is szeretem a 76-ot. Én is inkább singleplayer típus vagyok, pvp nem igazán érdekel, ezért is szeretem, hogy nincs mindenkire ráerőltetve a dolog.
Kissé már fárasztó, hogy ennyire nagy a gyűlölet a játék iránt. Olyan egyszerű lenne elkerülni azoknak, akik utálják, de nem teszik. Helyette szitkozódnak minden fórumon, hogy megölték ezzel a Fallout szériát, meg a játék egy nagy hanyatlás lesz, mert senki nem szereti. Közben észre sem veszik, hogy ők csak egy pici kisebbséget alkotnak azok mellett, akik szeretik a játékot.
Ne adj ki "új" játékot egy "régi nevével" mert a célközönségnek tök mindegy hogy adod el, de a régi játékosok köpködni fogják.
Sorozatot már a 4-nél elcseszték.
Játék összes tulajdonsága halott.
Questeket nem tudod befejezni mert bugos az egész.
Co-op csak ajtóig működik, azon túl, csak ha mindenki ott tart a csapatból, mert a tagokat nem tudod magaddal húzni. Pl: egy liftben.
Perk rendszer újítása nem rossz, de az teszi rosszá. Bármi lehetsz bármikor. Ez nem karakter építés.
Automata fegyverek gyengék.
Szint követelmény... mi a fasz?!
Amikor eljutsz egy pontra, és úgy érzed minden eddigit meg bocsájtasz mert nagyszerű pillanatot éltél meg ez a szar még azt is elveszi valami indokolatlan baromsággal, PL: lefagy a töltőképernyőn.
patch-el valamit javítanak, ami jó volt azt elveszik. PL: 11STR a max az exo-val, jóhogy nem leszel gyengébb tőle. S csak akkor regisztrálja az excavátor +100-at ha nincs rajtad amikor belépsz. Eddig ezzel nem volt gond.
Biztos fontos volt az AFK kicker. Nehogy ott hagyhasd 15 percre.
10 év alatt nem lett stabil az engine.
Én tegnap vettem és köszönöm azoknak akik szidták a játékot, mert 15 euróért megtudtam venni! :D
Nekem nagyon tetszik és nagyon jó vétel volt. Szeretem az ilyen stílusú játékokat amit most a Fallout 76 képvisel. Imádtam a Just survive-ot, a 7 days to die-t, a Conan exiles-t. Szerintem tuti jó játék és csak ajánlani tudom, főleg ilyen áron!
#18 Szerencsés vagy, ha nem tapasztaltál komolyabb hibákat, de az nem jelenti azt, hogy nincsenek is, nekem pl. a GTA IV PC-s portjával nem adódott gondom soha, de nem mondom azt, hogy jól sikerült...
A játék pedig a sorozat szégyene, nem kaptunk normális sztorit, a lore ismét rossz irányba változott, élen az indokolatlan BoS retcon-nal.
A játék során szinte csak semmitmondó fetch quest-eket kapunk, érdemi tartalmat nem.
Az technikai gondok mellett sem lehet elmenni szó nélkül, mint pl. a kezdeti rendszeres összeomlások. Az átgondolatlan megoldásokból sincsen hiány, az pedig hab a tortán, hogy több animáció amely benne volt a 4. részben az hiányzik a 76-ból.
A Bethesda hozzászólása is botrányos, kb. a megjelenés óta minden hétre jut egy újabb botrány.
A nevetségesen drága mikrotranzakciókat nem is ne is említsük, vicc kategória, hogy egy 60 eurós játékban egy skin csomag 18-20 eurónyi atom is lehet, amit kifarmolni kb. 50-70 óra. Ráadásul egyre valószínűbb, hogy jönnek a loot box-ok, méghozzá olyan tartalmakkal, melyek előnyöket kínálnak a vásárlóknak pl. mutációk.
Ez az epizód legalább olyan mélyen van, mint a PS2-re és az első Xbox-ra kiadott BoS, sőt talán lejjebb is.
Egyedüli érdeme a jól összerakott pálya, és az, hogy van néhány érdekes note, illetve audio log, de ez édeskés, a Bethesda bebizonyította, hogy nem tud mit kezdeni a Fallout szériával, a 3 még elment, bár közel sem ért fel az első két részhez, a 4. kifejezetten gyenge lett, a 76 pedig a franchise meggyalázása. Az egyedüli jó döntés az volt a Bethesda részéről, hogy engedte az Obsidian-nyk, hogy elkészítsék a New Vegas-t, az egyetlen modern Fallout játékot, amely hű tudott maradni az első két epizódhoz.
Engem el is vesztett a Bethesda, nem tud érdekelni egy újabb Fallout rész, mert úgy sem a klasszikusok vagy a New Vegas fogja a mintát adni. Persze, ha valaki a Bethesda féle Fallout játékokat kedveli lelke rajta, de amit műveltek, azzal az eredeti rajongókat köpték szemen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!