Witcher 1 alapkérdések?
még naaagyon régen elkezdtem játszani az első witcherrel, de úgy alakult hogy 4 óra játék után abbahagytam. Ma, évekkel később végre eljutottam oda, hogy folytatom, de meglepő módon, mintha egy új játékot láttam volna, mindennel újra meg kellett ismerkednem a játékban. meglepő módon azalatt a négy óra alatt, amíg régen játszottam, elég keveset haladtam, még nem is voltam a ghoulos kriptában, csak egy jelem volt. Most olyan 2-3 órán át újra felfedeztem a játékmechanikát, próbáltam visszarázódni, folytattam a questeket, de még így is maradtak bennem egész alap kérdések, amiket nem tudom hogy a játék elején elmondtak-e, vagy csak szimplán a magyar fordítást nem tudom átkonvertálni angolra, pedig úgy könnyen rágugliznék talán választ is találva.
1.mire jók az erőhelyek? amikor rámegyek, valami rituálét lehet csinálni, de rákattintva semmi sem nagyon történik.
2.hogyan lehet teleportálni, ezt a játék során a küldetésekkel megtanulom, vagy valamilyen megvehető tárgy által kell?
3.miután a Szalamandrák megtámadtak a hídnál, Geralt azt mondta, hogyha Triss-szel ment volna, minden másképp alakult volna. Ezt nem igazán értem, hogy mire vonatkozik, mennyiben lett volna más a játék, ha "Trissel megyek"?
4.hogyan láthatok a sötétben? a játék azt írta, hogy "macska" nevű potival, de nincs olyanom, és nem tudom hogy csináljak. segítség?
5.valaki tudna segíteni ebben az alkímia dologban? egyáltalán nem értem, hogy csinálhatnék potikat, hogy jöjjek bele, és tudjak hasznos dolgokat csinálni vele. nem tudom, hogy az alapanyagok, amikkel már betelik az inventorym, hasznosak-e egyáltalán. tudom, hogy próbálgatni kell, de annyi végtelen anyag van, hogy lehetetlen összehozni pont a jó kombinációt! csak kell valami trükknek, vagy szabálynak lennie!
6.mi az acél kard és ezüst kard közötti különbség? és hogy szerzek be ezüst kardot? érdemes a witcher acél kardja helyett másikat venni? a fejszét mikor érdemes használni? melyikre érdemes pontokat rakni?
bocsesz a sok kérdésért, de nagyon értékelem ha valaki egy kis gyorstalpalót tudna adni ezekkel kapcsolatban. ha van valami fontos alap tipp, vagy tudnivaló, szívesen azokat is elolvasom, nagyon szeretnék elmélyülni a játékban és jó lenni benne, de főleg az alkímiához és potikhoz való nemértésem miatt nehéznek találom.
1. Az erőhelyeket nem nagyon használtam de azt tudom ,hogy buffokat ad. Például 5 órára megnöveli a jelek erejét,életregenerációt növeli 1 órával stb. Szerintem amikor rákattintottál aktiválódott a buff csak nem vetted észre. Valahol a képernyőn lehet látni valami jelzést és alatta hogy mennyi ideig aktív még a buff de hogy hol arra már nem emlékszem. És némelyik erőhely csak akkor használható ha bizonyos mennyiségű pontot költesz az 'Intelligenciára"
2.Teleportálás többféle módon lehetséges. A második fejezetben kapsz majd Kalksteintől(ez egy karakter a játékban) egy teleport kristályt amivel az erőhelyektől tudsz visszateleportálni a labóratóriumába.
A harmadik fejezettől pedig találhatsz 4 teleport kaput amivel ezek között a kapuk között tudsz teleportálni.
A tünde romoknál a kereskedő negyed csatornáiban,Triss Merigold hálószobájában, Kalkstein laborjában a templom negyednél és a mágus toronynál a mocsárban.
3.Ez a szöveg még arra a döntésedre utalt ami a játék elején volt ,hogy vagy harcolsz a szörnnyel Vesemir oldalán vagy trissel elmész megvédeni a labort. A különbség annyi ,hogy a vesemires döntésnél a hídon a szalamandra mellett van egy mutáns kutya is akivel harcolnod kell de ha trissel mész akkor csak a szalamandra van ott.
4.A főzetekhez receptek kellenek amivel megtanulod. A macska főzet receptjét megkaptad trisstől a játék elején szóval az inventorydban kéne lennie.
5.Mint mondtam receptek kellenek mindegyikhez. úgy már az poti készítő képernyőn megjelennek listában ha jól emlékszem. Itt egy link hogy hol találhatóak a receptek: [link]
6.Az acél kard emberek ellen van az ezüst pedig szörnyek ellen ami itt annyit jelent ,hogy acél kard nagyobbat sebez emberekre. az ezüst pedig szörnyekre. Szóval mindkettő legyen nálad. Ezüst kardot a második fejezet elején kapod meg amikor majd egy csatornában lévő szörnnyel kell harcolnod. A fejszéket pedig hagyjad én sose használtam őket. Az acél és ezüst kard a két legfőbb fegyvered.
Remélem segítettem.
Belinkelek pár wiki oldalt ahol ezeket hosszabban leírják:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!