Minecraftnak hogy lehet több ramot adni? Sok helyen utána néztem de egyik se használt. Valami ötlet?
Mivel olyan helyen vagy, ahol nem kell betölteni sok mindent. Tehát, ha trópusi biomon vagy, akkor jóval felmegy a memória, de ha sima világba esetleg lapos világban, ott keveset eszik. Amúgy Indítási Beállításokban kiválasztod a profilodat, és haladó beállításokat bekapcsolod. Ott be tudod állítani, hogy mennyi legyen a max ehető ram.
Tehát JVM argumentumok: -Xmx1G [...] azt a számot arra írod, hogy hány GB-ot egyen.
Nyilván azért szeretne több RAM-ot, mert jelenleg túl kevés neki, írta is, hogy 6 GB RAM van a gépében, de csak 253 MB RAM-ot használ valamiért a Minecraft, márpedig az nagyon kevés neki és rendszeresen akadhat tőle a játék, ezért legalább 1 GB RAM kell neki, de lehetőleg inkább 2-3 GB. Máskor kérlek figyelj jobban, mielőtt rákérdezel és ezt nem rosszból mondom!
És igen, úgy kell és ott kell beállítani, ahogy a 3. válaszoló mondta. Ott legalább 2 GB-ra állítsd. Ha pedig használnál mod-okat is esetleg, főleg ha több mint 40-50 mod-ot (viszont 100-nál több már túl sok), akkor még inkább fontos a 2-3 GB RAM beállítása. Itt van pontosabban az én launcher-emből, kimásoltam és idézem:
"-Xmx3G -Xms2G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn200M"
Mivel én nekem 8 GB RAM-om van, használok hozzá mod-okat is, neked meg 6 GB RAM-od van és nem tudom, hogy használsz-e mod-okat is, így azt javaslom neked, hogy te nálad az Xmx-et írd át 2 GB-ra, az Xms-t pedig 1 GB-ra, így elvileg összesen 1 GB-ot fog használni, de néha többet is használhat, ha közben nagyobb lenne az igénye maximum 3 GB-ig attól függően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!