Csak engem "zavarnak" a streamerek?
A helyzet az h ebből MO-n aki konkrétan megtud élni az max 10 ember. Egyébként meg a politikusok még mindig több kárt csinálnak a közpénzek lopásával.
Ezek a fiatal srácok a kutyának nem ártanak, nem gyilkolnak, lopnak, nem élősködnek segélyen.... Mivel ha akarsz küldesz pénzt ha nem nem.
Nézni meg szintén nem kötelező, én se nagyon értem h mér jó mást nézni ahogy játszik, mer ezt én is tudom csinálni, de v kinek ez egyfajta tv műsor.
Hát ja, lehet hogy kéne belőle adóznod, de ez normális. Gondolom nem akarod feketén csinálni kockázatosan, mert lehet hogy abból baj lehet előbb-utóbb. Bár én nem annyira tudom, hogy kell-e ezután adózni és ha igen, akkor mennyit kell. Ha komolyabban érdekel, akkor szerintem nézz utána.
A többieknek pedig a következőket üzenem, főleg azoknak, akik vegyesen és/vagy negatívan állnak hozzá ehhez a témához: egyáltalán nem igaz, hogy nem normális az, ha nézünk valakit, ahogy játszik. Miért ne lenne normális? Egyáltalán mi alapján nem az? Ha valakinek épp ahhoz van kedve, hogy nézze azt, ahogy más játszik, akkor hadd tegye szabadon, mindenféle túlzó előítélet nélkül! Nem árt vele senkinek, ez az ő dolga és nem kényszerít rá senkit se és nem tudhatod ki és mikor nézi, hogy szabadidejébe munka mellett, vagy anélkül! Ez túlzó általánosítás! Azt pedig nem lehet biztosan tudni, hogy ki vesz eredeti játékokat és ki nem, meg azt se tudni hány darabot. Ez is egy túlzó általánosítás, nem helyes! Inkább az előre ítélések, általánosítások a nem normálisak, mert negatívan megbélyegeznek embereket, amikor a többségüket nem is ismered, nem tudhatod róla biztosan, hogy milyen a helyzete! Az adományozók pedig nem hülyék, jesszusom ez mekkora baromság, már elnézést,... Aki adományozik, az azért fizet, mert nagyon hálás és nagyon tetszik neki a műsor és pluszba motivációt akar adni a stream-előnek, hogy csak így tovább, folytassa ezt a remek műsört! Erről szól és nem többről!
És valóban van stream-erek közt is különbség, nem egyformák ők se!
500 ezret keresnek? Itthon? Dehogyis! Ha havi 100 ezer körül összejön az akkor nagyon jónak mondható. Szalay Isti is mondta, hogy átlagban olyan 45 ezreket kell számolni havonta, akiknek nagyon jól megy azok keresnek ilyen 100, max 150 ezreket havonta streamelésből. Oké, hogy sokszor donatelnek nekik, de legtöbbször ilyen 5 dollárokat csak. Zsozeatya esete is azért volt kiugro mikor 500 ezret donateltek neki egy streamben (utána kis is kapcsolta, mert afölött tán adózni kell).
Külföldi streamereknél van ilyen havi 500 ezer Forint bevétel csak.
Streamelés meg nem könnyű, mert végig szórakoztatnod kell a közönséget, nem lehet az, hogy 10-15 pecenként beszélsz csak. Először könnyűnek hangzik, de baromi nehéz folyamatosan értelmes dolgokat próbálni mondani.
Itthon meg azért tud valaki befutni, mert kevés a streamer a gyér netszolgáltatások miatt.
15: Attól, mert vannak nálunk pocsékabban teljesítő országok még nem lesz jó az itthoni netszolgáltatás. El kell fogadni, hogy pocsék, egyedül a nagyobb multicégek, UPC, T-home, Digi és társaik húzzák fel az átlagot, azért vagyunk ennyire előrébb a listán.
Addig ne hívjuk átlagosan jó net szolgáltatásnak, hogyha még mindig vannak olyan helyek ahol sokszor a legjobb a net 10/1 (letöltési/feltöltési sebesség) és ez is csak papíron.
engem nem zavarnak a streamerek, bár nem nagyon nézek ilyet, mivel nem érdekel. néha megnézek egyet-egyet és némelyik még tetszik is, de ritka az ilyen. az sem zavar, hogy egyesek megélnek belőle. az sem zavar, hogy ennyien nézik, mindenki úgy él, ahogy tud, vagy akar, bár szerintem mindenki tudná sokkal hasznosabban, értékesen, jobban tölteni az idejét annál, hogy azt nézi, mások hogyan játszanak.
"lehet,hogy egy kicsit irigy vagyok rájuk mert én kb. semmi pénzért melózok"
ha csak irigykedsz másokra, azzal pont azt kerülöd el, hogy ez javulhasson. irigykedés helyett inkább nézz körül, hogyan tudnál többet keresni, mit tudsz érte tenni, hogy jobban fizető munkát találj, jobb megélhetést biztosító szakmát tanulj és arra fordítsd az idődet, hogy jobbá tudd tenni a saját életedet!
"Streamelni elkezdeni nemsok értelmét látom mert már igyis rengeteg kezdő streamer van :("
nem is biztos, hogy a streamelés az, amivel a legkönnyebben lehet jobb megélhetést elérni. főleg, ha azt is figyelembe veszed, hogy amíg eljutsz a sikeres streamer státuszig, rengeteg befektetett munkád nem fog megtérülni, csak azután, hogy már sikeres lettél. egy rakás olyan munka van, ahol már a legelején, kezdő szinten is tudsz (akár a mostani keresetednél többet is) keresni és minél régebben csinálod, minél jobban értesz hozzá, annál jobban tudsz vele keresni.
valószínűleg azt is rengetegen csinálják, amiből te most élsz. meg még egy rakás másik munkát is. mégis egy csomóan megélnek belőle, mint most te is. az, hogy valamit sokan csinálnak, még egyáltalán nem jelenti azt, hogy abból ne lehetne újabb embernek megélhetése. persze minél telítettebb egy piac, annál nehezebb ott megélni, több ügyesség, jobb ötletek kellenek és egy másik területen könnyebb dolga lehet az új jelentkezőnek.
viszont, ha te szeretsz játszani és amúgy is csinálod, téged szórakoztat a játék, amúgy is érdekel a streamelés, szívesen csinálnád, akkor vágj bele. rengeteg kezdő streamer van, tehát te is elférhetsz közöttük. a sikeres streamerek mind kezdőkből lesznek. aki nem kezdi el, abból sosem lesz haladó és esélye sincs befutni, aki el sem kezdi csinálni.
azt persze nem árt helyén kezelni, hogy nem mindenki fut be, aki elkezdi. a sikerhez nem elég csak elkezdeni és nem elég csak a játékot, streamelést jól csinálni. egy csomó mindent meg kell még tanulni hozzá, hogy jól működjön. előadásmód, show, szövegelés, humor, marketing, kiismerni a műfajt, a különféle felületek működését. nagyon összetett tudást és nagyon sok olyan munkát is igényel, amit nem látsz a videókban. de akit szórakoztat és ügyesen csinálja, annak vannak vele lehetőségei.
akik már befutottak, azok egyrészt elsők között kezdték el, helyzeti előnyben voltak. erről már lemaradtál. a most kezdők közül azok fognak befutni, akiknek sikerül a fent leírt dolgokat, vagy azoknak legalább egy jó részét ügyesen csinálniuk. a többi csak rajtad múlik.
Zsozeatya mondta hogy ő neki átlagban 3000-4000 ember között nézi őt egy stream alatt és mondta hogy más külföldön aki ugyan ilyen számokat produkál mint ő streammel 1 évet aztán egész életében nem kéne dolgoznia mert abból a 4000 emberből pl Amerikában a fele adományozni fog a streamelnek 1-5 dollár között ha azt kiszámolod hogy adományoz 2 dollárt a fele néző akkor az napi 4000 dollár és mondjuk 1 év alatt streamel 100-at az már 400 ezer dollár évi szinten csak az adományokból. És akkor még nem is beszéltünk a jobbakról.
Én még emiatt a magyar streamereket még kicsit jobban is sajnálom mint a külföldieket,hogy itthon kevesebbet keresnek jóval,bár mondjuk a zenészek is ilyenek. Még Magyarországon keres évente 30-40 milliót a legjobb a felépésekből ez Amerikában megvan csak dollárba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!