Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Csak nekem ilyen nagy csalódás...

Csak nekem ilyen nagy csalódás a Fallout 4 vagy nektek is?

Figyelt kérdés
Mondhatni nokedli vagyok a szériával, ezért is vártam már, hogy kipróbáljam, mivel szinte csak jót olvastam/hallottam róla, meg vonzótt is ez a posztapokaliptikus világ is. Napi 3-5 órát biztos játszok vele a megvétele óta, de tegnap egy long session után már tele lett vele a "tököm". Elérkeztem egy olyan szintre, hogy ez a sok bug már élvezhetetlenné teszi, és most nem a lebegő kövekről vagy a kutya csúszásáról a platformon beszélek, hanem a komolyabbakról, pl, hogy egyszer csak eltűnik a missziót/aktuális megölendő dolgot jelző ikon, a párbeszéd panel nem akar megjelenni vagy működni, holott beszélnem kellene az illetővel. A feliratozásról ne is beszéljünk... A jelenlegi küldimet meg nem tudom egyszerűen megcsinálni, mert nem jelenik meg a rák boss az erődnél. A story-t ki lehet következtetni, nem vmi nagy bumm az se. Pedig a loot rendszer, a nehézségi fokozatok közti különbség, az atmoszféra, meg a kidolgozottsága a tárgyaknak/helyszíneknek ott van a szeren, a grafika se rossz egy ilyen nagy terjedelmű játékhoz... De nem értem, hogy ennyi pontot/százalékot, hogy szerzett pl metacriticen vagy ign-en, olyan érzést keltenek mostanság ezek a tesztek, mint az esti híradó...(if u know what i mean) Meg egy-két helyszínen olyan feelingem van mint ha a Borderlandsel játszanék (pl Diamond City). Nem tudom, de szerintem ez a 4 csak egy hype darab lett. Barátommal párhuzamosan játszunk, csak Ő hárommal, és teljesen bele van veszve, nagyon leköti. Játszott a new vegassal is, és azt is imádta. Rálátok, ahogy játszik meg szoktam nézni is, és sokkal több lehetőség és ok-okozati dolog van benne mint a 4-ben. Ezért is gondolom, hogy csak fel lett kapva a 4 a neve miatt ahogy a Doom is (na az is egy bogár fészek). Bocsánat a hosszú vélemény miatt, de tényleg csalódásként éltem meg :(

2017. nov. 27. 12:52
1 2 3
 11/21 Amarok Tonrar ***** válasza:
Dehogy jogos... A válaszom tartalmazza a csalódást az utolsó két mondatban. A többi arról szól, hogy mihez képest.
2017. nov. 27. 19:37
 12/21 anonim ***** válasza:
32%

Az utolsó két mondat, hogy:

"Ronda, bugos, ötlettelen, lélektelen, üres. RPG-nek faék egyszerű, FPS-nek pedig átlag alatti."

Ez a két mondat önmagában is mindent tartalmaz, mert a játék önmagában is gyenge, nem csak a franchise többi részéhez képest. A többivel csak öncélúan kicsaptad a fütyköst, hogy mekkora ínyenc (sznob) gamer vagy.

2017. nov. 27. 19:41
 13/21 A kérdező kommentje:
Nem akarom senki pártját fogni, de nem értem miért volt baj amit írt. Leírta a saját véleményét, hogy Ő hogyan látja a szériát, saját véleményt alkotott, amire én magam, meg az idetévők is, kíváncsiak a kérdés alá görgetve, és a komment szekció olvasásával. Ha tényleg vkinek vkivel komolyabb baja van, az vegye a fáradtságot privátba jelezze a másiknak, vagy én nem bánom, a kérdés alatt is megvitathatjátok kultúráltan, ez nem az én jogköröm. Várom mindenki véleményét, és ahogy már írtam, nokedli vagyok a Fallouthoz, ezért örülök, hogy meséltek a régebbi részekről meg a saját tapasztalaitokról. A pontozgatást meg hülyeségnek tartom, nem általános iskolában vagyunk.
2017. nov. 27. 21:24
 14/21 anonim ***** válasza:
0%

Soha nem az volt a gond, hogy leírta a véleményét, hanem az, hogy elkezdett hisztizni a pontozás miatt. Én is rengeteg szarkasztikus fäszságot szoktam kérdések alá írni, nem is kérem ki, ha lenulláznak miatta.

Ha valaki azzal nyit, hogy ez nem is Fallout, mert mittudomén, nem izometrikus, körökre osztott harccal, meg amúgy is minden szar vagy maximum tolerálható, ami 1998 után jött, azért számíthat ár, hogy lesznek, akik nem fognak vele egyet érteni.

Arra a részletre ki sem térve, hogy Amarok nagyon szereti videojátékos kérdések alatt játszani a sznobot és minden játékot elhordani szarnak, ami 2006 óta jött. Erre ment ki az a válasza is, aminek a lepontozásán kifakadt.

Nem minden játékot személyesen neki csinálnak. A kiadóóriások több tízmillió dolláros projektjei pedig főleg nem neki. Ettől még meg lehet ítélni egy játékot önmagában a maga érdemei és hibái alapján, nem pedig az alapján, hogy milyen tök más játékot akar játszani. Ha körökre osztott izometrikus nézetű RPG-t akar részletes karakterkreációval és döntési szabadsággal, ott van a Wasteland 2 az eredeti két Fallout alkotóitól, játssza azt, én is azt teszem, ez az a játék, ami minket céloz meg a piacon. Az inXile, a Larian, CD Projekt Red és az Obsidian készít nekünk játékokat, nem pedig az EA, Activision és Zenimax által kézivezérelt stúdiók, amik művészi és kreatív megfontolások helyett, marketingmegfontolások alapján készítenek játékot, amit olyan nagy piachoz akarnak eljuttatni, amekkorához csak bírják, addig fejve őket, ameddig a legvérmesebb fan is megundorodik tőle.

A Fallout 4 egy bughalmaz, RPG-nek buta, FPS-nek suta, Amaroknak ebben igaza van. De a Fallout 4 egy Fallout játék, a Fallout univerzumban játszódik, épít a lore-ra, még ha nem is teljesen hű hozzá. Önmagában is gyenege darab, nem csak a New Vegashoz vagy a Fallout 2-höz képest. De soha nem is akarták, hogy egy szebb Fallout 2 legyen, még csak azt sem, hogy egy szebb New Vegas. Azt akarták, hogy 25 millió embernek el tudják adni, mint a Skyrimot és újrakiadásokkal és mikrotranzakcióval éveken keresztül generáljon nekik passzív bevételt, ehhez pedig be kellett vonzani az FPS fanokat, akik nem szeretnek 15 másodpercnél előbbre gondolkodni, több tíz órára előre tervezetten karaktert kreálni és fejleszteni, mérlegelni a döntések közép és hosszútávú hatásait, viszont nem veszteség leépíteni annak a szűk másfél millió RPG rajongónak a nagy részét, aki megvenne egy Fallout 1-2 stílusú és mélységű játékot.

És sikerrel jártak. A Fallout 4-ből az első nap több mint másfélszer annyi ment el, mint a Wasteland 2-ből (~800k), harmadával, minta Diviniti: Original Sin 2-ből (~950k) és hajszállal több, mint a Pillars of Ethernityből (~1.16M) a megjelenésüktől a mai napig. És ezek közül a D:OS2 masszívan a legsikeresebb és a két több éves címmel szemben csak 3 hónapos, de szemmel tartom az eladásait és az első hónap után a mostani Steam akció ellenére is teljesen megtorpant.

2017. nov. 27. 22:30
 15/21 takimann ***** válasza:

Nekem nagyon bejött, rengeteget játszok vele.

Ha kedvem van, írtok cefetül, de van, hogy napokig csak építek. Hihetetlen mértékben leköt.

"Ronda, bugos, ötlettelen, lélektelen, üres. RPG-nek faék egyszerű, FPS-nek pedig átlag alatti."

Nálam szép, bugos, ötletes, tele meglepetésekkel, lélekkel, nem RPG-ként, vagy FPS-ként használom, csupán játékként. Ne valamely kategóriának, hanem nekem feleljen meg.

2017. nov. 28. 18:14
 16/21 takimann ***** válasza:

Hogy lásd, nem viccelek; 29 településem van. Kettő üres, a többiben 620 ember éldegél, akiket elláttam páncéllal, fegyverrel.

Mezőgazdaság, kereskedelem, ellátó útvonalak.

Villamosítás, kényelmes szállások, fürdőszobával, csak úgy jókedvemben. Néhol 4-5 emeletes épületek konditeremmel, kosárlabda pályával a tetején.

Amúgy, vonz a felfedezés öröme. Végigjárni minden utcát, sugárzó sivatagot, vagy éppen tenger fenekét.

Szóval, aki csak zúzni akar, találjon magának más játékot - van bőven.

2017. nov. 28. 18:53
 17/21 takimann ***** válasza:

"Akik lepontozták a válaszomat, nyugodtan megindokolhatják írásban, hogy mivel nem értenek egyet. Írni is lehet ám ide, nem csak gombot nyomkodni."

Jahaha. Engem is pontoznak szépen lefelé a klikkerek. Szeretném az ellenvetést inkább egy értelmes összetett mondatban látni, lehetőleg olyantól, aki szintén túl van a 80-as szinten.

2017. nov. 30. 13:46
 18/21 A kérdező kommentje:
Az építkezős részéhez nem nagyon nyúltam hozzá, nem Sims-et akartam venni. Meg kíváncsiságból, hány órát fektettél bele, hogy ezt mind kiépítsd? Az elmondottaid alapján, hogy ennyi mindent sikerült megcsinálj, akkor ez a része úgy mond működik a játéknak?
2017. dec. 1. 07:32
 19/21 takimann ***** válasza:

Nem tudom hol lehetne ennek utána nézni. A játékban 691 nap telt el.

Hidd el, az építgetés szerves része a játéknak. Aki már az elején belép pld. az Acél Testvériségbe az mást sem csinál, csak küldetéseket teljesít, ami lélek ölő munka. Persze, fontos ez is, hogy rátalálj bizonyos helyekre, de mint írtam nem csak erről szól a játék.

2017. dec. 2. 13:14
 20/21 takimann ***** válasza:
Megtaláltam; 650 óra ,és még nagyon az elején vagyok, csak most mentem el a szigetre ahol telepesek, atom gyermekei, szinthek, trapperek élnek kényes egyensúlyú békében, egyelőre úgy látszik kibékíthetőek egymással, bár a telepesek eléggé intoleránsak.
2017. dec. 3. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!