Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » A Witcher 3 nem túlértékelt...

A Witcher 3 nem túlértékelt egy kicsit?

Figyelt kérdés

szóval játszottam az első kettővel, és míg az első részt imádtam addig a második rész tartalmilag elég szegény volt az elődjéhez képest

most játszok a harmadikkal egy 6-7 órája és eddig annyira nem ájultam el tőle

mármint félreértés ne essék, jó játék, szép a grafikája, jó a hangulata, a zenéje is remek és az első részhez sokkal közelebb áll mint a második, de eddig annyira nem dobtam el tőle az agyamat mint azt a hype ígérte (és itt a megjelenés után kialakult hype-ra gondolok)

2017. júl. 10. 22:12
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
62%

"mi az a játék az elmúlt néhány évből, amire azt tudod mondani, hogy ez bizony nagyon jó. Ez nem kötekedés. Érdeklődés.

Én nem tudok ilyet mondani az elmúlt 10 évből."

Vagy túlzol, vagy nem játszottál mással a felhypolt szarnál. 10 év hosszú idő és rengeteg nagyon jó játék jött ezalatt. Tökéletes meg amúgy sem jött soha.

2017. júl. 11. 08:50
 12/36 anonim ***** válasza:
78%
Nem. Játszottam mindhárommal. Plusz a 3 mindkét dlc-jvel. Olvastam a könyveket is. Nem egyáltalán nem túlértékeltelt.
2017. júl. 11. 13:19
 13/36 Amarok Tonrar ***** válasza:
78%
#11 Kérhetnék akkor példákat? Nyilván nem emlékszem minden játékra, de néhány "egész jó" játékon kívül nem ugrik be semmi fantasztikus.
2017. júl. 11. 15:25
 14/36 anonim ***** válasza:
90%

Ugyanezt a dumát hallottam már a Bioshock és a Uncharted szériáról is.

H kinek mi az értékes az totál szubjektív.

2017. júl. 11. 15:55
 15/36 Amarok Tonrar ***** válasza:
62%

Ez a másik. Nekem a Bioshock Infinite volt kínszenvedés. Egyszerűen unalmas. Nem adott semmit és az agyonsztárolt története teljesen hidegen hagyott. Érdekesnek tűnik, de átélve nem az.

Elméletben ez a széria a System Shock szellemi örököse szeretne lenni, de csak egy mainstream látványlufi lett belőle. Ez az én véleményem, bár nem vagyok vele egyedül, de kisebbségben igen. Nyugodtan jöhet a lepontozás, bár az a gomb továbbra sem "lájk" és "diszlájk".

Olyan játék sose volt, sose lesz, ami felér a rajongók által gerjesztett hype-pal.

2017. júl. 11. 16:25
 16/36 anonim ***** válasza:
95%

Az elmúlt 10 év, vagyis 2007-ig visszamenőleg és természetesen mindegyik a maga kategóriájában értelmezendő, mert ugye így fair. Ahogy lehúzni sem olyan játékokat, amiknek az egyetlen hibájuk, hogy te személyesen nem szereted a műfajukat. Ez nem a játékok hibája, hanem a tiéd.

World in Conflict

Joint Task Force

Empire: Total War

Napoleon: Total War

Dragon Age: Origins

Wasteland 2

Pillars of Ethernity

Transistor

Fallout: New Vegas

Mass Effect 2

Dead Space

Alien Isolation

Portal 2

Left 4 Dead 2

Race Driver GRiD

Colin McRae Rally: Drit

Dirt Rally

Forza az összes a Horizon részeket is beleértve

Red Dead Redemption

Grand Theft Auto 5

Dishonored

Metro 2033 és Last Light

Bioshock

Wolfensteint: The New Order

Battlefield: Bad Company

Prince of Persia (2008)

The Last of Us

Uncharted részek a másodiktól kezdve

Mortal Kombat

Gears of War 2

Stalker: Call of Pripyat

Halo Reach

Batman: Arkham Asylum

Shantae: Half-Genie Hero

Freedom Planet

Demon's Souls

Dark Souls sorozat

Bloodborne

This War of Mine

Bayonetta

Plusz természetesen a Witcher 2. és 3. része. Mindez úgy, hogy csak olyan játékokból válogattam, amikkel személyesen is kapcsolatba kerültem. Plusz ezek mellett/alatt még százával van nem nagyon jó, csak szimplán jó játék.

2017. júl. 11. 16:35
 17/36 Amarok Tonrar ***** válasza:
100%

Abban igazat adok, hogy a felsorolásodban (számomra) van 6-7 jó játék. De a kérdésem arra vonatkozott, illetve a 10 éves kijelentés is, ami kikezdhetetlen. Nem tökéletes, de van annyira nagyon jó, hogy a legtöbb hiba eltörpüljön a játékélmény mellett.

Mindezt a Witcher 3-hoz viszonyítva írom. Továbbra sem azt védem, de a kérdező azt választotta példának.

A Dragon Age Orinins, New Vegas, Wasteland 2, Dishonored (a teljesség igénye nélkül) kivételes játékok, de mindben találni hibát bőven.

Nem vitatkozni akarok, ez magánvélemény, ami még mindig arról szól, hogy a mások által jónak (sőt, mesterműnek) tartott játékokat is ízekre lehet szedni. Nem rosszindulatból, pusztán technikai szempontból.

A Witcher 3 is ilyen. Játszható, jó, érdekes. Hozott olyan újításokat és színvonalat, ami követendő példa lenne. Az általad felsorolt játékok között is vannak ilyenek. Ezért volt az előző példám a Bioshock Infinite, amitől annyian maguk alá csináltak annak ellenére, hogy ezer sebből vérzik.

Bár annak tényleg örülök, hogy példákban nem volt se AC, se COD, se BF, se Far Cry.

2017. júl. 11. 17:25
 18/36 anonim ***** válasza:
98%

De melyik játék, ami annyira nagyon hibátlan, hogy a te ínyenc ízlésednek is megfelel? Hibátlan játék sosem volt. A TES-ek közül, ami a legjobb RPG a sorozatban, a Daggerfall is hemzseg a hibáktól, játékmechanikai problémáktól. A HL első része is egy felhypolt fapados shooter. A legtöbb klasszikusra is ugyanúgy igaz, hogy nem ér fel a hírnevéhez és ezt nem úgy mondom, hogy mostanában a kezembe akadt egy régi darab és a mai ingerküszöböt már nem ugorják meg, 20 éve játszom. Nosztalgiától elvonatkoztatva a mai játékok nem rosszabbak semmilyen téren. Néhány műfajt váltott, hogy lekövesse a megváltozó mainstreamet, a helyükre pedig új IP-k ugrottak be a réteg(gé vált) igényt kiszolgálni.

Ha teljes hibátlanságot várunk el, olyan alapon soha az életben nem készült még jó játék.

2017. júl. 11. 18:10
 19/36 Amarok Tonrar ***** válasza:
96%

Én sem azt mondtam, hogy hibátlan, hanem hogy jó. Mint mondtam, bármelyik játékot ízekre lehet szedni.

Ami szerintem jó volt az a NOLF 2 része, Tron 2.0, Max Payne 2, Etherlords 2, Red Alert 2, Fallout 2, AOE 2, (hű, mennyi kettes). Illetve ott a két nagy kedvencem A Planescape: Torment és a Sacrifice.

Fun Fact: A régebbi R9 380 VGA-mat (2015) A Splinter Cell: Blacklist egyszerűen nem ismerte fel, csak mint valami dedikált cucc. A Sacrifice (2000) nem csak felismerte név és adatok szerint elsőre, hanem még FHD felbontáson is problémamentesen és tűélesen futott.

Most is akadnak játékok, amik szerintem jók (XCom, Darkest Dungeon, Tekken 7) de azok inkább más műfajban jók. Normálisabb RPG-nél a Pillars, Tyranny, Torment: TON, Original Sin ami szóba jöhet.

Ennek ellenére játszok én még Mad Max-szel is, ami sekély ugyan, de hangulatos.

Ezek közül bármelyiket lehet illetne temérdek negatív jelzővel. A kérdés még mindig arról szól, hogy a Witcher 3 jobb-e az átlagnál. Jobb, számomra. De látom benne a hibákat és hiányosságokat. Maga a hype ostobaság. Elfogultnak lenni egy játék sorozat vagy egy adott játék iránt szintén ostobaság. A zenében sem X vagy Y műfaj az istencsászár, hanem mondjuk X előadónak A, D és S számuk nagyon jó, de Y-tól is klassz a C és F.

2017. júl. 11. 18:49
 20/36 A kérdező kommentje:

igen de az én bajom inkább pszichológiai

mivel mindenhol bálványozzák ezt a játékot, ezért mire a kezembe kerül egy olyan kép van róla a fejemben, amely nagyon magas elvárásokat szül

aztán jön a nagy szembesülés, hogy a játék korántsem olyan mint amilyennek leírták

a Witcher 3 egy kifejezetten jó játék, sőt, a második résznél sokkal jobb, ami amellett hogy technikailag fércmunka volt és az első rész lebutított verziója volt még így is hangulatos és jó volt

de attól még a W3 túlértékelt, persze túlértékelt a Skyrim is, a Dark Souls is, a SotC is, a Witcher 2 is, a Far Cry 3 is

a Skyrim is nagyon jó játék volt, de 40 óra után kezdett repetitív lenni

a Dark Souls amelett hogy a Demon's Souls önismétlése volt a játék jelentős részében, technikailag összecsapott hatást keltett

a SotC-t már leírtam - egy remek és páratlan koncepció, lenyűgöző látványvilággal és kitünő zenével, míg az irányítás és kamerakezelés okádék

a Far Cry 3-at is nagyon szerettem, nem tudom hány órát tudtam vele szünet nélkül játszani, de az elmond valamit hogy a mellékfeladatokat jobban élveztem (vadászat, körözöttek likvidálása) mint a történetet - a történet dramaturgiailag annyira nem működik, Jason aki tegnap még művészsulis hallgató volt gépfegyverrel darálja a zsoldosokat, míg karakterfejlődés nuku, szinte két küldetés között átmegy mimózából keménylelkű predátorrá és a többi karakternél sem kapu betekintést hogy tulajdonképpen kik ők, el van mondva hogy a barátaink és meg kell menteni őket

2017. júl. 12. 02:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!