Lesz valaha még metin3?
Ha metin1 volt, metin2 van, akkor lesz metin3?
A metin2 2009-2011ig volt nagyon élvezetes,a fél gyerekkorom ráment. Próbálgattam újrakezdeni, de már nem azt a feelinget adja sajnos mint régen.
Metin2 utálók kíméljenek! :)
"Metin2 utálók kíméljenek! :)"
Hát ez nem utálat kérdése.
Én régen játszottam vele. Eleinte érdekes, meg leköt, később (úgy kb 30-as szinttől felfele) a játék már unalmas, és abszolút monoton. Szó szerint hónapokat kell a gép előtt töltened, mindennap több órát, hogy felszenvedd magad pl 60-ra, és még az sem elég semmire. Magasabb szinten egyszerűen elakadsz, ha nem fizetsz, ráadásul emiatt a PvP is egy nagy rakás sz@r, mert halmozottan hátrányos helyzetben vagy a fizetős játékosokkal szemben. Egy normális MMORPG játékban egyszerűen nincs ilyen. Emiatt a játékosok többsége otthagyta a Metin2-t örökre. És pontosan emiatt nem lesz Metin3 sem, mert már a 2 sem aratott nagy sikert. Vedd azt figyelembe, hogy a ma megjelenő összes MMORPG köröket ver a Metin2-re. Ráadásul a normális játékosok közül sokan azért is hagyták abba, mert megunták, hogy a játékosok 80%-a a 12-13 éves korosztályhoz tartozik, azok közül is a legaljához.
Ami viszont abszolút amatőr dolog a Metin2-nél, az a történetnek a hiánya. Kitaláltak valami kezdetleges történetet 3 királyságról, kis leírással, a játékban viszont ezzel egyáltalán nem találkozik az ember. A tájak is ugyanúgy néznek ki mindegyik "királyságban", csak az elrendezés más, nincs az országoknak többi része 2-3 térképen kívül, az meg egyáltalán nem élvezetes, hogy az egyik királyság tagja a másikat szabadon ütheti. Egyszerűen a játéknak nincs semmi háttér története valami felszínes maszlagon kívül. Ez pedig eléggé frusztráló és unalmas. A készítők meg sem erőltették magukat, hogy egy élvezetesebb játékot csináljanak, pedig a Metin2-ből egy egész kis pofás játékot ki lehetett volna hozni.
Mellesleg én úgy tudom, hogy Metin3-at nem is terveztek.
Metin3 fix, hogy nem lesz, márpedig azért, mert a Metin2 is iszonyú sok sebből vérzik, és majdnem be is csődölt. Gyerekként én is szívesen toltam, ma viszont b szott unalmasnak és egyáltalán nem élvezetesnek találom, és nem azért, mert nem szeretem már az ilyen játékokat, hanem a temérdek hiba és hiány miatt:
- a legalapvetőbb funkciók (ugrás, úszás, stb.) hiányoznak belőle
- semmi háttérsztori, semmi történet, ami kihatna az egész játékra és átjárná az egészet, pedig ez sokkal izgalmasabbá tenné, pláne ha az uralkodók meg hasonlók is megjelennének a játékban, és lenne a történetnek is befolyása a játék minden részére és nem csak felszínes módon
- iszonyat sok a bug, minden újításnál még több jön
- semmi élvezetes nincs abban, hogy órákat vered a space-t naponta, hogy ölj
- felszínes, semmitmondó küldetések
- a játékosok 80%-a 12-13 éves suhancokból állt
- nagyon sok volt a hacker, és ezt a GM-ek is tudták
- a GM-ek többsége bunkó s eggfej volt, akik mindenkit alpári ta hó stílusban leosztottak, aki megkérdőjelezte a munkájukat, mert hogy ők ezt ingyen csinálják úgyhogy kuss, miközben a GM-mé válásnál lévő szerződésben feketén-fehéren le van írva, hogy egy petákot sem kapnak ezért
- magasabb szinten egyszerűen elakadsz, ha nem fizetsz (ilyen egy normális mmorpg játéknál nincs)
- a gagyi küldetéseken meg az ölésen kívül a metin2-ben semmit nem tudsz érdemben csinálni, ez pedig marha unalmas
- a fegyver és a skill fejlesztés iszonyat amatőr és időigényes módon van megoldva
- a karakterek és vértek, fegyverek nem túl változatosak
- egy normális mmorpg-ben neked kell taktikázni, milyen skilleket fejlesztesz például, mert nem csak gagyi 4-5 (normális) skill van hanem jóval több, míg a Metin2-ben konkrétan le van írva, mit érdemes fejlesztened aztán ennyi
- egy normális mmorpg-ben egyszerűen nincs megállás, mindig tudsz mindenfélét csinálni és mindig vannak izgalmas új dolgok, míg a Metin2-ben ha pl felszenvedted magad 99-re ami a max, egyszerűen nincs már mit csinálnod, vége az egésznek, ezért sokan 85-90-nél már megállnak, mert azt mondják, felesleges 99-re felmenni, mert semmi pluszt nem kapsz emiatt és csak kidobott idő az ablakon
- a tájak, térképek kinézeténél egyáltalán nem erőltették meg magukat a készítők, enyhén szólva a legtöbb terület hajszál pontosan ugyanúgy néz ki, max nem erdő vagy rét van, hanem homok vagy hó, és máshogy rendezték el
- a birodalmak térképei (Map 1, Map 2, Map 3) is ugyanúgy néznek ki csak az elrendezés más, ez pedig egyértelműen a kreativitás teljes hiánya
- a játék egy idő után iszonyat pénzéhes lett, aki fizetett, az nagyon sok mindenhez hozzájutott azonnal, míg a normális de nem fizetős játékosok ezeket a dolgokat max akkor kaphatták meg, ha vért izzadtak hozzá hónapokon át, vagy egyszerűen meg sem kaphatták őket, mert limitált, SÉ-s cuccok voltak
- ha nincsenek a Metin2-ben haverjaid, akivel játszol, egyedül még unalmasabb és frusztrálóbb, ez más mmorpg-kre azért nem annyira jellemző
Annyi de annyi hiba, és én nem vagyok játék fejlesztő vagy készítő, mégis több ötletem és elképzelésem van arról, hogy milyen lenne egy jó Metin2, mint az eredeti készítőknek, akik csak odahányták az egészet, aztán kész. A sorozatos negatív dolgok és a majdnem becsődölés miatt egyértelmű, hogy nem fognak folytatást csinálni Metin3 néven. Próbálták a Metin2-t is foltozni, új dolgokat bedobni, de az új küldetéseken meg 2-3 új térképen kívül semmi pluszt nem tudtak hozzáadni. Ha a Metin2-t ilyen trehány módon készítették, akkor nem hiszem, hogy egy létrejövő Metin3-ban más lenne a felállás.
Ha én lennék a készítő/fejlesztő, én megpróbálkoznék azzal, hogy létrehoznék egy új Metin2-t, minden hibát korrigálva amit fentebb írtam. Szerintem a régi metinezőknek is ismét megjönne a kedvük hozzá. De egy ilyen új Metin2-re sajnos semmi esély nincs.
Kíváncsiságból felnéztem a Metin2 fórumára, meg hasonló fórumokra ahol a játék a téma.
Eszméletlen sokan panaszkodtak arra, hogy a játék totál megváltozott, iszonyat pénzéhes lett, hogy az órákig tartó farmolás alatt szinte semmi sem esik, mert rá akarják kényszeríteni a játékosokat, hogy inkább fizessenek és SÉ-ből vegyék meg a cuccokat. Valaki egy példát is írt, hogy régen ha 2-3 órát farmolt a majom kazamatában, akkor azalatt kb 12-13 lómedál is esett, most pedig jó, ha 2 összejön.
Nevetséges. Ezzel a hozzáállással csak azt fogják elérni, hogy a maradék játékosok fele abbahagyja végleg, a másik fele meg vagy keres valami privát szervert, vagy átmennek egy másik játékra. Tipikus példája annak, hogy a pénzéhséggel hogyan lehet egy játékot végleg tönkretenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!