Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Tényleg negatív következmények...

Tényleg negatív következményekkel jár a Videó Játék okozta stressz?

Figyelt kérdés

A szüleim állandóan azzal zaklatnak, hogyha felhúz a játék és nem tudok normálisan játszani, akkor inkább ne is játszak, mert attól csak még idegesebb leszek és ez nem tesz jót az szervezetemnek. Kérdés, ez tényleg igaz, vagy pont az ellenkezője és igazából a feszültséget vezeti le? Mert ilyenekről is olvastam.

Arról az idegességről beszélek amikor egy boss-al harcolsz és csak pár ütés választ el a nyeréstől, amikor kapsz egy Game Over-t. (Más nem nagyon szokott frusztrálni. Legalábbis nem ennyire)

Most biztos azt kérdezitek, hogy miért élem magam annyira bele? Nem vagyok biztos benne, de szerintem egyrészt mert úgy jobban tudok koncentrálni, másrészt ez csak úgy jön.

#stressz #frusztráció #videójáték #videójáték frusztráció #videó játék stressz #Videójáték stressz
2017. máj. 19. 18:30
 1/6 anonim ***** válasza:
A statisztikák épp az ellenkezőjére mutatnak.
2017. máj. 19. 19:04
 2/6 anonim ***** válasza:
A stressz, - főleg ha még felesleges is - semmiképp nem jó, amúgy meg az élet része, elkerülhetetlen. Tudom egy játéknál fontos a kihívás is, de egy játékra lehet úgy is koncentrálni hogy nem stresszelsz rajta és főleg ne stresszelj a Game Over-től, a játék lényege hogy kitöltse a felesleges idődet és jól szórakozz. Tudom mondani könnyű, de ha a győzelem mellett azt is elfogadod hogy néha veszítesz akkor nem idegesít a dolog, főleg ha tudatosítod magadban hogy valójában tétje sincs a dolognak, ez puszta szórakozás. Ha meg ennek ellenére bosszant a játék akkor lehet érdemes keresni egy másikat.
2017. máj. 19. 19:17
 3/6 anonim ***** válasza:
Mindket oldala megvan. Amig csak elszorakozol es lazan jatszol addig felszabadit, levezeti a plusz energiad, kikapcsol. De ha egy ket vereseg tenyleg felhuz annyira hogy nem tudsz normalisan jatszani akkor atesel a lo tuloldalara es tenyleg jobb ha mesz es szivsz egy kis friss levegot.
2017. máj. 19. 20:57
 4/6 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm a válaszokat.
2017. máj. 19. 21:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Az egyestől kérdezem - ha még itt van - melyik érvnek mutatják az ellenkezőjét?
2017. máj. 19. 21:36
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha valaki a való életben sem egy kiegyensúlyozott ember akkor lehetnek negatív hatásai a játékoknak. De ugyanúgy egy filmnek vagy egy könyvnek is.

De a probléma nem a játékokban van, hanem abban aki játszik vele. Szülők persze hogy ezt hangoztatják mert szerencsétlenek és kell egy bűnbak ami miatt agresszív lesz a gyerek, persze hogy nem a balf @sz nevelés miatt.

2017. máj. 31. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!