Csak szerintem nem lehet élvezhető MMORPG játékot találni az interneten?
Vegyük pl. a WoW-ot, elvileg az egyik legjobb a kategóriájában, 1 hónapot játszottam, és még akkor is egy ilyen kiismerhetetlen világ volt az egész ahol a sötétben tapogatózok mindennel. És minden hasonló játékkal ez a bajom, egyszerűen minden a FUL kockára van szabva, akik éjjel nappal a game playeket nézik és napi 8 órában nyomják. Rengeteg mindent kipróbáltam, de általában mindennek az lett a sorsa hogy pl. 1-2 hét kihagyás után már elveszett teljesen a "függőségem" már ami addig kitudott alakulni.
Az szokott lenni az ilyen játékoknál hogy elindulnak egy nagyon megkapó módon, aztán az évek során annyira elbonyolodott az egész hogy kezdőként már lehetetlen szinte bekerülni abba a közösségbe. Kiismerhetetlen, túlbonyolított és az újoncoknak már nem kedvező.
És szerintem ez is okozta ezeknek a játékoknak a csődjét, azért a LoL, Dota, Csgo a népszerűbbek mostanában mert 2 nap alatt már ismered a játék "lényegét" és szórakoztat. Na ez az idő a WoW-esetében nem 2 nap hanem minimum 2 hónap de még az is kevés.
Vélemények? Esetleg tudnátok ajánlani valami jó játékot?
,,Vegyük pl. a WoW-ot, elvileg az egyik legjobb a kategóriájában, 1 hónapot játszottam, és még akkor is egy ilyen kiismerhetetlen világ volt az egész ahol a sötétben tapogatózok mindennel."
Innentől fogva komolytalan a kérdés. Egy MMORPG-től ne várd el, hogy 1 hónap alatt kimaxolsz egy karaktert, ismered a játék minden mechanizmusát, stb. Az MMORPG-knek pont a lényege, hogy hosszú időre lekössön. 1 hónap alatt kiismersz mindent benne akkor 1 hónap után ott hagynád, mert nem tud újat mutatni neked. A hiba ahogy írták benned van, MMORPG-zni akarsz elméletileg, de gyakorlatilag meg nem.
,,És szerintem ez is okozta ezeknek a játékoknak a csődjét, azért a LoL, Dota, Csgo a népszerűbbek mostanában mert 2 nap alatt már ismered a játék "lényegét" és szórakoztat"
Ez meg megint komolytalaná teszi az egész kérdést. Két nap alatt baromira nem fogod megismerni a játék ,,lényegét". Alapszinten se. Se CS:GO-ban, se Dotaban, se LoLban. Alapszint az, hogy MOBAknál ismered a karaktereket, kb. vágod milyen képességeik vannak, milyen itemeket kell venni, stb. Népszerűségük meg abból fakad, hogy milliókat költenek a reklámra, versenyeket rendeznek orrba-szájba + a LoL meg a Dota ingyenes. Nem hiába, hogy ebben a két játékban 12-14 év az átlagéletkor. A CS:GO-t is röhejesen olcsón megvásárolhatd, míg a WoWnál havidíjat kell fizetned a megvásárolt játék mellé.
,,De mint szórakozás még az is jobb mint a WoW-nál mert nem arról szól hogy nézem ahogy sétál egy karakter napokon át... "
Pusztán áruld már el másként miként fedezned fel a játék világát, amiről az MMORPG-k szólnak? Nem tetszik, hogy barangolnod kell benne, felfedezned a világot, akkor te nem MMORPG-zni akarsz. Ezesetben még a Skyrimot se ajánlom, mert az is a játékvilág felfedezésére buzdít. RPG nem csak annyiról szól, hogy csinálok egy karaktert, aztán veszem neki a jobb felszereléseket és szörnyeket gyilkolok le. Ilyen játékot akarsz akkor válaszd ki valamelyik ázsiai MMORPG-t. Azoknál csak ennyi a lényeg, de arra készülj fel, hogy ott a napi 1-1,5 óra baromi kevés idő, még annyit se fogsz fejlődni, mint a WoWban.
Az MMO lényege éppen az, hogy annyi időt tölthetsz el benne amennyit csak akarsz és veszett sok mindent ki lehet próbálni. Ha ez neked túl "átláthatatlan", meg "Mi ebben a játék", akkor épp nem kellene MMO-ba fognod. Az offline játékok épp megfelelnek a kisebb játékidő igényűeknek és ott azért van pár igen jólsikerült darab.
Ha meg online akarsz nyomulni, de nem akarsz napokat/heteket tölteni ugyanazzal a játékkal, akkor lehet inkább MOBA, vagy RTS stílusban kellene nézelődni. Vagy jó kis H&S (Diablo 3 esetleg?).
Ha MMo kell, akkor esetleg bekóstolhatod a Black Desertet. Kell hozzá vas ha ki akarod hozni belőle a maximumot grafikailag is, de nem vészes a dolog. Sokmindenbe bele tudsz kezdeni, vannak tutorial videók és questek is és nagyon pörgős a harcrendszer is. A PvP nem kezdő szintre való, de az nem is fog érinteni téged, mert ott minden MMO-ban érvényesül a több idő (vagy több pénz) befektetés = erősebb karakter összefüggés. 10 ójróért már be lehet szerezni, de hétnapos guest passt is simán találhatsz. Annyi idő alatt meg el tudod azért dönteni hogy tetszik-e.
De ha arénaharc szintű összetettséget és teljes kiismerhetőséget vársz, akkor felejtsd el az MMO kategóriát egy az egyben!
Nézegettem videókat azokról a játékokról amiket ajánlottatok, végül az Order&Chaos-nál kötöttem ki. Igaz hogy pont ellentéte annak amit kerestem, de most jól szórakoztat.
Egy ilyen LoL-WoW átmenetet szerű játékkategóriát kerestem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!