Mit jelentenek ezek a szakszavak a Leuge of Legendben?
-lane
-Marksman [AD Carry]
-Support (Mage)
-Support (Tank)
-Mid Lane (AP)
-Mid Lane (AD)(AP és AD azok mit takarnak mi a különbség?)
-Top Lane (AP Bruiser)?
-Top Lane (AD)
-Top Lane (Tank)
Jungle (AP)(és jungle mitjelentenek ezek.)
-Jungle (AD)
-Jungle (AP/AD)(vagy itt ez,most mindkettő van ilyen kor ez mit jelent?)
-Jungle (Devourer 1)
-Jungle (Devourer 2)
-Jungle (Tank)
Válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!:)
Lane-ösvény (lehet top-felső, mid(dle)-középső, bot(ton)-alsó)
Marksman (AD carry, ADC)-rendszerint boton játszó távolsági karakter aki az alaptámadásaira (basic attack) épít és a játék végére válik igazán erőssé. Övé a farm (minionok) és támogatója a support.
Support-az előbbiekből is kiderül, ő az ADC támogatója valamint az egész csapaté. AP (Ability power) a mágikus sebzést okozó hős, lehet minden pozícióban. AP support általában távolsági képességekkel segíti az ADC-t valamint a csapatot.
TANK-mágikus és fizikai sebzésre ellen épít, és sok életerőt adó tárgyat vásárol, feladata az 5vs5-ös összeütközésekben a kezdeményezés, az ellenfél Carry-ire a fókuszálás, valamint a saját csapatában lévő carryk megvédése (bár ez inkább a támogató feladata)
Mid lane AP-középső ösvényes mágus
Mid lane AD-középső ösvényes "harcos", "assasin" fizikai sebzést osztó karakter, mind képességeivel, mind alaptámadásaival.
Az AP és AD közötti különbség, hogy az első varázssebzést okoz mágusoktól, az utóbbi fizikai sebzést okozó harcos, assasin, ADC. (Tehát a tanknak mérlegelnie kell melyik védelmet tartja fontosabbnak, hogy az adott meccsen melyik karakterekből van nagyobb arány (AD vagy AP) vagy ki jelent rá nagyobb veszélyt.)
Jungle-dzsungel, az a karakter aki a pályán (a dzsungelben) öli a szörnyeket és időnként besegít csapattársaknak az ösvényeken rajtaütésekkek (gank).
Kb ennyi elsőre, de erről még egy hetet lehetne beszélni.
A jungle-nél az AP, AD ugyanazt jelenti, mint minden más karakternél, amit már leírtam. (Azaz Ap-varázssebzés, ellene varázsellenállás kell, Ad-nél ugyanez, ott fizikai sebzés ellen páncél kell.)
A devourer szóval még nem találkoztam, kártevő, felfalót jelent. A bruiser szintén ismeretlen, megnéztem jelentése bokszoló, zúzógép. Már egy jó ideje játszok és ezeket abszolút nem hallottam még, ebből arra következtetek hogy nem használják a játékban "szakszóként" ez csak szimplán angol nyelv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!