Csak szerintem egyre gyatrább a LEGO felhozatala?
"Te LEGO alkalmazott vagy, voltál?"
Csak egy elégedetlen vásárló. :) A Lego saját szériái mindig is érdekeltek, ezért sokat olvastam utánuk blogokon, fórumokon, és van egy könyv is, ami kimondottan ezzel foglalkozik. Képzelheted, az egykori Bionicle, Hero Factory, és a többi félrement Lego ágazat rajongói közösségeiben mekkora viták folynak ezekről a témákról egész a mai napig. Én csak a lerövidített változatot szervíroztam, persze saját szubjektív nézőpontomból.
A hosszú szövegért bocs. El akartam ütni az időt, amíg arra vártam, hogy a futár meghozza a kajám, ezért gondoltam, kiöntöm a lelkem. Addig se kellett a korgó gyomromra gondolnom. ;)
A minőségromlás is érdekes téma, a műanyagspórolás miatt az újabb elemek fala már olyan vékony, hogy sokkal könnyebben törnek.
11.: Ne haragudj, tényleg elolvasom, amit írtál.
Egyébként sokan elkezdtek MOC-okat tervezni és ugyanez volt amikor a Digital Designert nem támogatták tovább, amit ti is átéltetek.
Tanulság, nem saját erőforrásra, ill. nem saját szellemi tőkére ne alapozz semmit hosszú távon! A hobbidat se!
A dániai LEGO CEO-nak kellene ezeket megírni, mert itt sajnos csak magunkat bosszantjuk.:
LEGO (Denmark)
Mr Jorgen Vig Knudstorp CEO
Email jvk@lego.com
Telephone +45 7950 6253
Igen, a Technic elemei is sorjásabbak, a csapok nehezebben mennek a helyükre, mint 10-15 éve a szettekben.
Mechanikailag nem tudom, mennyire gyengébbek, de talán tényleg jobban hajlanak... Bár ezt ki kellene mérni.
A műanyag öregszik is, így a régi elemekkel, már nem lehet összehasonlítani, korábbi mérési adatokra lenne szükség...
Bár szerintem a nagy multik vezetőségének tagjai a legtöbb esetben "tehetetlen bábok", azaz nincs "saját akaratuk", azt cselekszik, amit a céges érdekek diktálnak és a többségi tulajdonosi érdekkörök.
A legnagyobb többségi tulajok üzleti érdekkörébe kellene ahhoz beleszólni, hogy érdemi válasz szülessen... :-)
15.: Szegeden is lehet bérelni?
Ki is mossák a készletet két bérlés között?
A LEGO ezt engedi üzletszerűen?
Azért kérdezem, mert sokan elkezdtek blogokat írni, ahol bemutatták a legújabb LEGO termékeket részletesebben, aztán a LEGO szabályzata ezt letiltotta. Csomó klassz blog megszűnt ekkor. elég nagy felháborodás volt. Az a baj, hogy a forgalmazás feltételei és a jogok is nagyon be vannak szabályozva.
A LEGO, már régen nem a kreatív gyerekek játéka szerintem.
Igen lehet, kockarent a nevük, ha beírod keresőbe tuti rájuk találsz. Lemossák, fertőtlenítik és a szállítás is ingyenes azt hiszem.
A LEGO-nak biztos nincs baja ezzel, Amerikában, Angliában ilyen cégek már évek óta működnek, sőt, az Amerikait még a Disney is támogatja.
17.: Ez jó, 4 és 15 ezer Ft között két hétig bérelhetem bármelyik Techniket.
Egy dologtól félek, mi van, ha a cég visszaír, hogy bizony sok elem (ötnél több) hiányzik, ill. nincsenek megelégedve a visszakapott szett állapotával? Vásárolhatom meg a 100 000 Ft-os szettet? Esélytelen, hogy bizonyítsam az igazam, egy több, mint 3000 elemes szett esetén...
Na és már öt elem hiánya is katasztrofális tud lenni, ha pont a spec elemek azok.... Egyenként beszerezni, pedig nehéz, nagyon költséges, vagy esetenként már lehetetlen! Ezt tudja, aki már gondolkozott egyedi lego építésen!
Mert ugye a kockarent oldalán ezt írják.:
"Mi történik, ha elvész a LEGO egy része?
Sajnos, ez a legnagyobb gondosság mellett is előfordulhat. Tudván ezt, 5 elveszett darabig lemondunk kártérítési jogunkról, ugyanakkor ha 5 darabnál több
vész el, úgy fenntartjuk a jogot a kár megtéríttetésére, az összes elveszett darab tekintetében. Amennyiben ilyen helyzet áll elő, a Bérlővel korrekt módon elszámolunk,
pontosan kimutatva a hiányzó darabok beszerzésének tényleges költségét."
Persze nekik, szerintem van biztosítás kötve a szettekre, azért ilyen drága a bérlés...
Ráadásul, ha egy szetett, már századszor bérelnek, elő fog fordulni, hogy tengelykapcsolók, fogaskerekek, tengelyek, gumik, pont a te kezedben, vagy beépítve törnek/szakadnak el.. Azaz nem új cucc lesz a kezemben, nincs garancia a felhőtlen építésre.
Nem, én ebbe nem megyek bele, tudok rá vigyázni, de jobb, ha a sajátom..., még ha drága is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!