Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Csak szerintem egyre gyatrább...

Csak szerintem egyre gyatrább a LEGO felhozatala?

Figyelt kérdés
Mostanában nézegetni szoktam milyen legok kerülnek piacra ezekből a kategóriákból: star wars, city, creator. Én úgy vettem észre hogy már egyre kisebbek, kevés lego elemet tartalmaznak. Már nagyon nem olyanok mint anno kb 2010 körúl. Csak hogy párat említsek abból a korból amikor aktívan legoztam: lego star wars y szárnyú, at-et lépegető, és az összes clone wars sorozat lego szerintem tökéletes volt. De a maiak nem tetszenek. Lego creatorból is volt kettő jó nagy ház, hát a lego creator ma már egyre egyszerűbb és kisebb... Nektek mi a vélemyényetek?

2017. jan. 8. 22:26
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

"Te LEGO alkalmazott vagy, voltál?"

Csak egy elégedetlen vásárló. :) A Lego saját szériái mindig is érdekeltek, ezért sokat olvastam utánuk blogokon, fórumokon, és van egy könyv is, ami kimondottan ezzel foglalkozik. Képzelheted, az egykori Bionicle, Hero Factory, és a többi félrement Lego ágazat rajongói közösségeiben mekkora viták folynak ezekről a témákról egész a mai napig. Én csak a lerövidített változatot szervíroztam, persze saját szubjektív nézőpontomból.

A hosszú szövegért bocs. El akartam ütni az időt, amíg arra vártam, hogy a futár meghozza a kajám, ezért gondoltam, kiöntöm a lelkem. Addig se kellett a korgó gyomromra gondolnom. ;)

A minőségromlás is érdekes téma, a műanyagspórolás miatt az újabb elemek fala már olyan vékony, hogy sokkal könnyebben törnek.

2017. jan. 11. 11:48
 12/25 anonim ***** válasza:

11.: Ne haragudj, tényleg elolvasom, amit írtál.

Egyébként sokan elkezdtek MOC-okat tervezni és ugyanez volt amikor a Digital Designert nem támogatták tovább, amit ti is átéltetek.

Tanulság, nem saját erőforrásra, ill. nem saját szellemi tőkére ne alapozz semmit hosszú távon! A hobbidat se!

A dániai LEGO CEO-nak kellene ezeket megírni, mert itt sajnos csak magunkat bosszantjuk.:

LEGO (Denmark)

Mr Jorgen Vig Knudstorp CEO

Email jvk@lego.com

Telephone +45 7950 6253

Igen, a Technic elemei is sorjásabbak, a csapok nehezebben mennek a helyükre, mint 10-15 éve a szettekben.

Mechanikailag nem tudom, mennyire gyengébbek, de talán tényleg jobban hajlanak... Bár ezt ki kellene mérni.

A műanyag öregszik is, így a régi elemekkel, már nem lehet összehasonlítani, korábbi mérési adatokra lenne szükség...

2017. jan. 11. 18:25
 13/25 anonim ***** válasza:
Bocs, Mr Jorgen Vig Knudstorp már nem CEO, hanem Chairman, ha írsz neki.
2017. jan. 11. 18:29
 14/25 anonim ***** válasza:

Bár szerintem a nagy multik vezetőségének tagjai a legtöbb esetben "tehetetlen bábok", azaz nincs "saját akaratuk", azt cselekszik, amit a céges érdekek diktálnak és a többségi tulajdonosi érdekkörök.

A legnagyobb többségi tulajok üzleti érdekkörébe kellene ahhoz beleszólni, hogy érdemi válasz szülessen... :-)

2017. jan. 11. 18:33
 15/25 anonim válasza:
Sziasztok, a harmadik kommentben leírt drágulásokról jut eszembe, láttátok, hogy már létezik lego bérlés is?
2017. jan. 11. 18:40
 16/25 anonim ***** válasza:

15.: Szegeden is lehet bérelni?

Ki is mossák a készletet két bérlés között?

A LEGO ezt engedi üzletszerűen?

Azért kérdezem, mert sokan elkezdtek blogokat írni, ahol bemutatták a legújabb LEGO termékeket részletesebben, aztán a LEGO szabályzata ezt letiltotta. Csomó klassz blog megszűnt ekkor. elég nagy felháborodás volt. Az a baj, hogy a forgalmazás feltételei és a jogok is nagyon be vannak szabályozva.

A LEGO, már régen nem a kreatív gyerekek játéka szerintem.

2017. jan. 11. 19:58
 17/25 anonim válasza:

Igen lehet, kockarent a nevük, ha beírod keresőbe tuti rájuk találsz. Lemossák, fertőtlenítik és a szállítás is ingyenes azt hiszem.

A LEGO-nak biztos nincs baja ezzel, Amerikában, Angliában ilyen cégek már évek óta működnek, sőt, az Amerikait még a Disney is támogatja.

2017. jan. 13. 10:26
 18/25 anonim ***** válasza:

17.: Ez jó, 4 és 15 ezer Ft között két hétig bérelhetem bármelyik Techniket.

Egy dologtól félek, mi van, ha a cég visszaír, hogy bizony sok elem (ötnél több) hiányzik, ill. nincsenek megelégedve a visszakapott szett állapotával? Vásárolhatom meg a 100 000 Ft-os szettet? Esélytelen, hogy bizonyítsam az igazam, egy több, mint 3000 elemes szett esetén...

Na és már öt elem hiánya is katasztrofális tud lenni, ha pont a spec elemek azok.... Egyenként beszerezni, pedig nehéz, nagyon költséges, vagy esetenként már lehetetlen! Ezt tudja, aki már gondolkozott egyedi lego építésen!

Mert ugye a kockarent oldalán ezt írják.:

"Mi történik, ha elvész a LEGO egy része?

Sajnos, ez a legnagyobb gondosság mellett is előfordulhat. Tudván ezt, 5 elveszett darabig lemondunk kártérítési jogunkról, ugyanakkor ha 5 darabnál több

vész el, úgy fenntartjuk a jogot a kár megtéríttetésére, az összes elveszett darab tekintetében. Amennyiben ilyen helyzet áll elő, a Bérlővel korrekt módon elszámolunk,

pontosan kimutatva a hiányzó darabok beszerzésének tényleges költségét."

Persze nekik, szerintem van biztosítás kötve a szettekre, azért ilyen drága a bérlés...

Ráadásul, ha egy szetett, már századszor bérelnek, elő fog fordulni, hogy tengelykapcsolók, fogaskerekek, tengelyek, gumik, pont a te kezedben, vagy beépítve törnek/szakadnak el.. Azaz nem új cucc lesz a kezemben, nincs garancia a felhőtlen építésre.

Nem, én ebbe nem megyek bele, tudok rá vigyázni, de jobb, ha a sajátom..., még ha drága is.

2017. jan. 13. 19:17
 19/25 anonim ***** válasza:
Pl. az én kezemben már égett le sokat használt, régi Technik mikromotor!
2017. jan. 13. 19:20
 20/25 anonim válasza:
Én már rendeltem tőlük, nagyon pöpecül érkezett, szépen, tisztán. Miután visszaküldtem, itthon találtam pár alkatrészt, amik valahogy elkeveredtek, tehát hiányosan küldtem vissza. Felhívtam őket, hogy szívesen elküldöm, de azt mondták, semmi gond, már pótolták a hiányzó elemeket és nagyon örülnek, hogy igénybe vettem a szolgáltatásukat. Hát, az ügyfélszolgálatuk átlagon felüli,az biztos. Egyébként mondták azt is, hogy át fognak alakulni, mert sokan vannak akik rendszeresen bérelnek. Havi bérleti díj lesz és annyit bérelsz, amennyit akarsz, csak mindig küldd vissza az előzőt. Az, hogy éppen nálam ég le a motor, attól tartok én is, de ezek alapján nem hiszem, hogy kötekednének, hiszen egy rendszeres bérlőt miért akarnának elüldözni, főleg ha még biztosítás is van a készleteken.
2017. jan. 13. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!