Nintendo NES-es "mini" játékok? (lent több infó)
Hali!
Amikor kicsi voltam, ajándékba kaptam egy sárga kazis nintendot, azt hiszem ez a Nintendo NES? A lényeg, hogy tele voltam játékkal, csomó sárga kazi stb. Viszont ha nem raktam a nintendoba játékot, akkor kiadott egy menüt, amiben mini játékok voltak pl kosárlabda, ilyen amorf kis izé, amivel be kellett jutni egy házba, eszkimós játék, valami máriós, amivel építkezni kellett...stb
Ezeknek a játékoknak honnan tudhatnám meg a nevét? Kb ovis voltam, amikor ezzel játszottam és nem tudtam se olvasni, se angolul... Szeretnék kicsit nosztalgiázni, mivel ez egy korszak volt az életemben... Nagyon hiányzik a játék és szeretném feleleveníteni. Aki tud ezekről a "Mini játékokról" valamit, az nagyon kérem, hogy írjon!
Még annyi különlegessége volt a nintendomnak, hogy focilabda formája volt, focilabda mintázattal. :) Hátha ez támpont... Köszönöm a segítségeteket :)
Hű...
A Nintendo az a NES (Nintendo Entertainment System), amiről te beszélsz, az a hamisítvány, ami legtöbbünknek volt. Ezeken a kazettákon rengeteg vegyes és módosított kalózverzió volt. Maga a NES nem tartalmaz játékokat, a tiéd valami speciális változat lehetett. De amiket leírtál, azok NES játékok, a régebbiek közül. Az eszkimós talán Ice Climber, az építkezős Máriós talán Wrecking Crew, bár ott rombolni kell.
Köszi!
Akkor ez lehet az oka, hogy sehol nem találtam róla listát vagy valamit hasonlót. Több mint 30 fajta játék volt csak úgy magában a nintendómon, és annyira sajnálom, hogy tönkrement.
Az enyémet külföldről hozták a rokonaim, talán Svájcból... Kaptam hozzá egy rakás játékot volt köztük super mario, mario 14, pokémon red, lion king (valami röhejes változat, amiben dinók is voltak xD), chip and dale, looney tunes, batman... stb
ah és köszi ez az ice climber, most nézem youtube-on <3 egyik kedvencem volt kicsiként! :)
Az a mários wrecking crew pedig sajnos nem az, volt valami ellenfél, nem volt ennyire kidolgozva és el kellett barikádozni.
köszi egyébként! ^^
igen azt láttam, de most youtube-os végigjátszások alapján tájékozódok. Akkor lehet keverem valamivel...? Pokémon 2000 vagy valami ilyesmi, Charizard-dal kellett menni.
és most, hogy mondod, igen láttam a videó alatt azt a kimondhatatlan nevűt :D
Akkor tehát hamisítvány volt/lehetett?
Mivel ezek az eredeti Famicom és NES hamisítványai voltak mind a gépek, mint a kazetták tekintetében, nagyon sok játék volt, amit vagy a semmiből csináltak a kínai hamisítók, vagy ami még gyakoribb, hogy nagyon sok játékot minimálisan átalakítottak, pl. átrajzoltak. A Pokémon Red az lehetett például a Mitsume ga Tooru című Famicom játék átrajzolt verziója, abból például szokott lenni, azt hiszem.
Az "építkezős" Mario-ra én is a Wrecking Crew-t mondtam volna... Még ami eszembe jut erről, az a Lode Runner, de nem hiszem. Még valami infó róla?
"Az amorf izé, amivel egy házba kell bemenni" dologról meg a Nuts & Milk jut eszembe, de ha nem ez, próválhatsz még támpontot adni. :)
Vagy ha esetleg van még más játék, aminek kíváncsi lennél a címére, és emlékszel rá valamiből, megpróbálok segíteni.
Krisipoke, ezt a két játékot nem ismered esetleg?
Az első egy oldalnézetes ninjás, aminek a Red Shadow címet adták (ez alapján a Kamen No Ninja Akakage volt a tippem, de ez csak hasonlít) és három karakter között lehetett váltogatni menet közben.
A második nagyon ködös, valami San San rémlik a címben (a többi japánul volt). Szintén oldalnézetes, falvakban lehetett mászkálni és felszerelést vásárolni (pl geta-t), valamint néhány épületben voltak főellenségek (pl sárkány vagy tigris), amik elég nagyok voltak, és a halálukkal tekercseket lehetett összegyűjteni. Mivel japán volt, egy szót sem értettem belőle.
Én ezeket keresem évek óta, sajnálom hogy beleírtam más kérdésébe, de eddig csak magammal találkoztam, aki felismerhet ilyen játékokat. Sajnos a válaszom nemleges volt.
Kérdező, ha írsz még jellemzőket a keresett játékokról, én is szívesen segítek, ha tudok.
Hát, ami a másodikra hasonlít névben, az a Son Son, de a játékmenet teljesen más :D A Jackie Chan mondjuk egy oldalnézetes játék, amiben volt sárkány meg tigris boss is, de másban ez se nagyon hasonlít...
Esetleg a Ganbare Goemon valamelyik része? Famicomra az első kettő végülis oldalnézetes (félig), falvakban lehet mászkálni, és felszerelést vásárolni (pl. getát is)... Más nem nagyon jut eszembe így hirtelen.
Krisipoke: IGEN!! Eltaláltad, ez a kettő! *-* istenem, ne nézzetek hülyének de ráz a hideg, imádtam őket ^^
még esetleg abban tudnál segíteni,, hogy melyik volt az a játék, amelyikben II. világháborús repülővel kellett menni tenger felett, és támadtak más pilóták. Azt imádtam még nagyon. Meg volt egy űrhajós is, felülnézetben volt, és űrállomások felett kellett elmenni és értelemszerűen ott is támadták az embert.
júj tök boldog vagyok ^^ mit nem adnék, ha működne a kis nintendóm :c
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!