Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Konkrétan mi is az a szerepjáték?

Evaa96 kérdése:

Konkrétan mi is az a szerepjáték?

Figyelt kérdés
A legjobb barátommal el akarjuk kezdeni, de fogalmunk sincs, hogy hogyan is kéne és hogy mi az. Oldalakat már találtunk, amiken játszani fogunk, de nem értjük igazán a dolgot. Légyszi ne nézzetek hülyének emiatt a kérdés miatt.

2016. aug. 10. 10:48
 1/3 anonim ***** válasza:
62%

Eloszor talan utana kene nezni rendesen, aztan eldonteni, hogy akarod-e.

Vannak nagyon jo oldalak, ahol szerepeznek az emberek, olvasgass, aztan megerted.

Tegyuk fel te leirsz egy sztorit, hogy vettel egy kiskutyat, es a napod milyen volt vele. Aztan a barinod leirja a kutya szemszogebol, es folytatja a sztorit valamennyire, aztan megint te jossz. Te vagy a paraszt aki kutyat vesz, barinod a kutya. Nagyon rovid pelda

Te: ma vettem egy kutyat, kimentem setalni vele a parkba

barino: uj gazdim lett, elvitt a parkba ahol jatszott velem, aztan hazavitt es megfurdetett

Aztan te innen folytatod.

remelem ertheto

2016. aug. 10. 11:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Amit az #1-es írt, az a fórumos szerepjáték. Most lássuk a VALÓDI szerepjátékot!

A szerepjáték lényege, hogy a társaiddal átéljetek egy közös történetet, aminek ti vagytok a szereplői. A műfaj lehet kaland, dráma, vígjáték, horror, bármi. Játszódhat a múltban, jelenben, jövőben, mesevilágban vagy a kibertérben. Maga a szerepjáték kicsit színház, kicsit társasjáték. Némelyiknek vannak szabályai, mások teljesen szabadok. A legelterjedtebb az asztali szerepjáték, ahol van egy mesélő, aki irányítja a sztorit, eljátssza azokat a szereplőket, akiket nem a játékosok kezelnek (NJK-k, azaz Nem Játékos Karakterek). A játékosok hallgatják a mesét, és mikor a történet (vagy a mesélő) megengedi, közbeavatkozhatnak, akár meg is változtatva az alaptörténetet. Egy példa: a társaság egy tengerjáró hajón bujkál egy őrült gyilkos elől. A mesélő arra számít, hogy a játékosok leengedik a mentőcsónakot, és elmenekülnek. De a csapat mégis úgy dönt, léket vágnak a hajófenékbe, és a hajó süllyedése majd előcsalogatja a gyilkost. Hogy ezek után mi történik, az a mesélő rögtönzési képességein és a játékosok ügyességén múlik.

2016. aug. 10. 18:24
 3/3 anonim ***** válasza:

#2: A fórumos szerepjáték IS valódi szerepjáték, főleg a leírásod alapján, mert a lényege annak is ugyanez. (legalábbis én még csak ilyen játékokat ismertem)

Mondjuk persze, értelemszerűen az asztali volt előbb és talán azt nevezhetjük eredetinek, de szerintem mindkettőből lehet jót kihozni és jól szórakozni. Nem érdemes a két típust5 egymás alá-vagy fölé helyezni, mert egészen más játékmódokról van szó ugyan, de a lényegük ugyanaz - beleéled magad egy adott karakter szerepébe, és az ő szemszögéből reagálsz dolgokra a játékostársaidnak, akik karaktereikkel úgyszint' hasonlóan cselekednek. :) Folyhat ez akár írásban, akár szóban, de szerencsére a legtöbb játékhoz jár egy útmutató, ahol tudsz részletesebben is tájékozódni.

2016. aug. 11. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!