Pokémon "veteránok", mit gondoltok az új Pokemon GO-ról?
Én még nem játszottam vele, de szerintem sehol sincs a kézikonzolos verziókhoz képest. Maga az ötlet nagyon tetszik amúgy, a Nintendonak mindig is célja volt, hogy a felhasználók kimozduljanak és találkozzanak egymással :D
(csak sajnos a teló elég hamar lemerül, és a netet is fogyasztja)
Ti mit gondoltok a játékról és a játékosokról?
Jelenleg egy lapon nem említhető kézikonzolos elődeivel. Tényleg jó a mászkálós része meg minden, de ha hatékonyan akarsz játszani akkor konkrétan ülj le olyan helyre, ahol több pokestop hatókörében vagy és várj. Arról nem is beszélve, hogy a gym az egyetlen hely ahol esély van valami interakcióra, de az is siralmas. Milyen király lenne már, hogyha másokat csak úgy leszólíthatnánk egy csatára, vagy cserére.
Rengeteg lehetőség van benne, remélem nem hagyják veszni őket. Várjunk még pár nagyobb patchet, aztán lehet hasonlítgatni az elődökhöz.
Mindennek van előyne, és hátránya is. A kézikonzol egy más játékstílust képviselt, mint ez. Pokemon GO alapvetően jó játék, és még sok van benne, reméel ma fejlesztők nem hagyják annyiba. Lehetnének új pokémonok, akár teremvezetők legyőzése, jelvények szerzése városonként, ligák rendezése, rakéta csapat felbukkanása, egymás elleni csaták...stb A telefont tényleg nagyon meríti, de lehet kapni hozzá powerbankot, amivel több ideig birja.
Vannak benn persze bakik pl. szellempokémonok fényes nappal megjelennek ill. az erdőkben/vidéken alig lehet találni pokémont... Nos, ez a kézikonzolnál nem így volt, hanem pont forditva. Jelenelg ez az utóbbi két dolog, ami nem tetszik. Azt hittem erdőbe bogár típust, vízbe víz tipust, este pedig szelllem típust lehet fogni, de ez nem igy van. Városba akárhol akármi felbukkanhat akármikor.
Igaz, sajnos emulatorral tudtam játszani a pokemon játékokat (ha minden jól megy nem sokára megváltozik ez), de azért ilyen téren veteránnak számítok.
Mit gondolok a Pokemon Go-ról? Egy jó alapötlet nagyon pocsékul kivitelezve. Kb. vicc lett az egész játékból. Mi volt az alapötlet? A játékosok mozduljanak ki, menjenek ki a szabadba, a vadonba túrázni. Mi lett belőle? A játékosok, ha pokemont akarnak fogni akkor utazzanak fel a városokba, hála a rendszernek. Annak a rendszernek, ami népsűrűsség alapján számolja ki mennyi pokemon spawnoljon arra a környékre. Emiatt van az, hogy budapesti ismerősöm 1 óra járkálás alatt sikerül átlagban 10-15 pokemont is fognia, itt a falun ahol lakok ott meg max 10-15 pokemon spawnol, de azok se rögtön egymás után, van, hogy 1 órán át nincs az egész faluba sehol se (se a játék nem jelzett ki egyet sem, se a netes térképeken sem érzékelt). Szóval nem kicsit unfair a játék.
De ez még a legkisebb gond lenne, ezen lehetne változtatni (igaz, nem akarnak). Viszont a játék többi része is rossz. A tojáskeltetés se működik jól (nagyon sokan panaszkodnak, hogy a megtett km-ket nem érzékeli a játék, 5km túrát csak 1,5km-nek érzékel), a pokemonok befogása is vicc, nem értem miért nem lehetett itt is megcsinálni, hogy harcolni kellene a vad pokemonokkal és ugyanúgy lehetne közben rádobni a pokelabdákat, hisz ez lenne az egész pokemon játékok lényege, a harc. Se PVP (a gym fightokat nem nevezném PVP-nek), se vad pokemonok elleni harc. Kb. mintha nem is pokemon játék lenne. Az emberek egy pokemon játékban nem ratatakat meg pidgeyket akarnak gyűjteni csak. Dolgoztak volna még rajta jobb véleményem lenne róla, de így óriási nagy csalódás. Az egészet csak egy mellékágnak tekintem a Pokemon játékokban, mint a flipper, a Dungeon sorozat, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!