Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Miért tartják olyan erősnek...

Miért tartják olyan erősnek Darth Nihilus-t?

Figyelt kérdés
Gyorsan figyelmeztetlek titeket, hogy nem vagyok annyira jártas a témában, ezért is kérdeztem meg. Annyit tudok, hogy elszívta egy teljes bolygó élővilágát, és ezzel tett szert ekkora erőre. Azonban, használta ezt az erőt valaki más ellen? Úgy értem, tudjuk, hogy pontosan mennyire nagy is volt a hatalma? Ugye Vitiate-nél tudjuk, ő többször is használta, pl Revan ellen, viszont Nihilus ereje teljében nem tudom, hogy harcolt-e. Meetra legyőzte bár, de akkor már le volt gyengülve. Viszont ereje teljében harcolt-e valakivel/valakikkel, tudjuk-e hogy pontosan milyen nagy ereje van?

2016. júl. 11. 14:31
 1/4 anonim ***** válasza:
nem ő volt az akit annyira felemésztett a sötétség hogy már nem is volt igazán fizikai teste? mer ha igen akkor egyértelmű hogy miért is volt olyan erős :D a KOTOR 2t nem játszottam még ki, a közepe fele ráuntam, nem fogott meg annyira mint az 1...
2016. júl. 12. 01:03
 2/4 anonim ***** válasza:
Azért tartják olyan erősnek Nihilus-t, mivel az említett bolgyó pont tele volt az akkor megmaradt Jedikkel. Jedik nélkül is nehéz elszívni egy bolgyó teljes élővilágát, Jedikkel még nehezebb. Ebből van következtetve, hogy milyen lehetett az ereje fénykorában. Van pár könyv, amiben megemlítik Nihilust, de nem tudom milyen szinten, mivel nem olvastam ezeket.
2016. júl. 12. 07:40
 3/4 A kérdező kommentje:
Így van, ő volt az aki elszívta a bolygó élővilágát, több ezer jediével együtt. Csak azt nem tudom, hogy tudjuk, hogy pontosan mekkora az ereje? Használta bármikor is a teljes erejét egy csatában? Mert Vitiate is elszívta egy teljes bolygó élővilágát, 7 ezer sith-ével együtt, sokan mégis Nihilust tartják a legerősebbnek, akit (bár tudom, hogy már le volt gyengülve) simán legyőzték. Valkorion-t meg Tython hőse legyőzte, de még azt is túlélte, majd ugye hátbaszúrták, de még így sem halt meg.
2016. júl. 12. 12:40
 4/4 Benyebonya ***** válasza:

Először idemásolom, amit régebben írtam Vitiatéról egy másik kérdéshez:

"Vitiate eszméletlen erős volt, de például Nathemát nem saját erőből pusztította el, és a hallhatatlanságára sem magától tett szert, hanem kihasználta más sithek erejét. Az uralkodása közben is folyton mások erejét használta. Revant, és Meetra Surikot is csak Scourge segítségével tudta legyőzni, és a jedi később még rá is vette a békekötésre, ami egy sithtől kissé fura.

Összességében Vitiate nem volt olyan erős, mint amilyennek első ránézésre tűnik. Inkább Sidioushoz hasonlóan kiváló, és türelmes manipulátor volt. 1300 éves tapasztalata ellenére is legyőzték végül.

Szerintem a kiterjesztett univerzum legerősebb erőhasználója Nihilus volt ereje teljében. Ő önerőből pusztított ki egy teljes bolygónyi lényt egy rakat jedivel együtt. Bár később ez az erő lett a veszte, éhségétől legyengülve tudták legyőzni."

És igazából ez a lényeg. Valkoron egy sith rituálét és kora legnagyobb sith nagymestereinek az erejét ki lett halhatatlan, Nihilusnak meg egész egyszerűen nem szabadna élnie. Konkrétan halott, de az erővel tartja magát. És ez az ereje akkora, hogy egy teljes jedi tanács, és a bolygó teljes lakossága, ami erőhasználó miralukákból állt (vakok, az erőn át látnak), sem tudott vele kezdeni semmit. Kb száz jedi mestert és pár milliárd egyéb lényt egyszerűen csak megölt. Végülis ez az egyetlen esemény, amiből láthatjuk milyen erős volt.

És ezt az erőt használta is. Erre volt szüksége, hogy életben maradjon. Ereje teljében volt már akkor, amikor a népirtást véghezvitte, aztán jó darabig egyáltalán nem volt kivel küzdenie, mert közel a teljes jedirendet egyszerre intézte el.

És igazából csak emiatt tartják a legerősebbnek. Ilyen látványos dolgot rajta kívül senki sem csinált (ok, Galen Marek földhöz csapott egy csillagrombolót, de az csak egy rossz vicc volt). Egyértelmű, hogy ezt a hatalmat képtelenség volt fenntartania, de amíg tartott olyan erős volt, mint senki más. Valkoron érdeme az, hogy kb 1300 éven keresztül volt a legerősebb sith, de legjobb pillanatában sem ért fel Nihilus szintjére, ez látszik abból, hogy majdnem mindent mással végeztetett el.

2016. júl. 12. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!