Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Nem engedik, hogy videózzak!...

Nem engedik, hogy videózzak! Mit tegyek? (többi lent)

Figyelt kérdés
Régen nagy nehezen sikerült anyuval megbeszélni, hogy videózhatok, de kamera nélkül. (azóta már több száz feliratkozóm is lett) Nemrég vettem egy webkamerát, amibe beleegyezett anyukám is. Most szeretném használni videózásra, de nem engedik, mert ilyeneket mondanak: "Látják a szobámat meg engem, bemérik honnan jön a jel, és betörnek." Erre válaszolok: "A jelet nem tudják bemérni, max. akkor, ha streamelnék. Látják a szobámat? A fejemen van a hangsúly, max. pár fal látszik, de ha az gond, akkor hamarabb veszek Green Screen-t, pedig csak nyáron terveztem. Látnak engem? És akkor mi van? Az utcán is látnak... És ott több ember talál rám, mint YouTube-on. Az iskolában is látnak a gyerekek... meg akárki aki bemegy oda." És így sem engedik meg. Nem értem. Mit kéne tennem? Amikor nincs itthon anyukám, akkor videózzak? (a YouTube csatornám nevét nem is tudja) És ha rájön? Meg ezzel az a baj, hogy 1 héten megy el kb. 1 órára, de azt is csak hétvégén, valamikor meg akkor otthon se vagyok, mert meccsem van, így ki se tudom használni azt az 1 órát. Nincs ötletem. Azért szeretnék facecam-et, mert úgy lehetne reakció videókat csinálni, meg challenge-eket. Így nagyon nincs értelme. Auna Mic unboxingot is úgy csináltam, hogy csak a doboz volt látható... A videózás az egyik legnagyobb hobbim, jól is vágok, introkat is készítek, 100%, hogy ez lesz a jövőm, és ha sikeres leszek, akkor amúgyis annyi fotó lesz rólam a neten... Lehet, azért, mert kicsi vagyok? 13 évesen... hát nem is tudom. SEGÍTSETEK!

2016. ápr. 15. 11:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A szülők már csak ilyenek.
2016. ápr. 15. 12:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha még anyukád beleeggyezését kell kérned dolgokhoz, akkor még nem kellene videózgatnod. Szüneteltesd egy kicsit és később mindig visszatérhetsz. De 13 évesen amúgy sem fogsz nagyon sokra menni, mert az emberek többsége leszarja, hogy esetleg jó vagy, meglátják, hogy egy takonypóc videója és már mennek is el onnan.
2016. ápr. 15. 12:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
13 évesen nem sok mindent tehetsz. Amíg ők veszik neked a gépet-kamerát-mikrofont-netet, addig ők diktálnak. De nem is hibáztatom őket. Sajna egyrészt ott van a generációs szakadék, másrészt a középkorúak technológiai téren eléggé el vannak maradva- nem gonoszkodásból mondom, ez tény. Emlékezzünk vissza: tavaly tele volt a magyar net a "My Talking Angela játékban a cica szemén át lehet látni, ahogy egy pedofil figyel a másik oldalról" marhasággal. Én eléggé otthon vagyok számítógépes téren, mégsem értem, hogy képes a fiam azzal a dögunalmas LoL-al játszani, vagy miért néz órákon át sminkvideókat a lányom. De a webkamera vagy az élő chat idegenekkel, az tényleg veszélyek forrása lehet.
2016. ápr. 15. 13:01
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem árt ha szünetelteted, és ne legyél biztos benne, hogy ez a jövőd, mert akkor hajléktalanként fogod végezni.
2016. ápr. 15. 18:28
 5/7 anonim ***** válasza:
#5: Fogadni mernék, hogy 5 éven belül lecseng ez a Youtube-videózási mánia.
2016. ápr. 15. 18:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha az én 13 éves gyerekem akarna videózni névvel, arccal, akkor legfeljebb úgy engedném feltölteni egy-egy munkáját, ha már én is láttam előtte, de úgy se szívesen. Rengeteg idióta állat van az interneten, akik egy kisebb vitát is képesek úgy lezárni, hogy elkezdik zaklatni az arcát vállaló vitapartnert és környezetét.

Ez nem csak szülői túlaggódása a dolognak, valószínűleg te sem szeretnél ilyen kellemetlen helyzetbe kerülni, és ne vedd sértésnek, de 13 évesen az ember még nem érett annyira, hogy belássa a következményét annak, ha megosztja a nyilvánossággal a véleményét. Én is nagyon fognám a fejemet, ha a 13 éves önmagammal lenne tele az internet. Nem érdemes kockáztatni, még akkor se, ha azt gondolod, hogy ez lesz a jövőd, mert ez egyáltalán nem biztos, ahogy jó eséllyel az sem igaz, hogy jól vágsz, bármennyire is ezt sugallhatja néhány kisebb sikerélmény.

Amit javasolok, hogy gondolkodj olyan videókban, amelyeknél nem szükséges, hogy beazonosítható legyél. Ha kreatív vagy, rengeteg ilyen témát találhatsz.

2016. ápr. 16. 11:44
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem a videózásra, értettem a jövőmet, hanem arra, hogy informatikus leszek... :) Na mindegy, akkor inkább várok pár évet... az egyetemig. De egyszer biztos, hogy fogok videókat csinálni az arcommal. Köszi a válaszokat!
2016. ápr. 22. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!