Van értelme manapság kiadni PC játékokat tokos változatban?
Szerintem is van. Okok:
-Lehet vele menőzni :)
-Biztonságosabb
-Jobb a polcon tudni
-Stb.
Csak gyűjtői változatot. A sima változatnak csak annyi értelme van, ha valahol nincs elég gyors net, ott nem kell megvárni a letöltést.
De amikor egy-egy játék 5-7DVD, aktiválni kell valamelyik online rendszerbe és még így is le kell szedni több gigás day one patcheket, csak fölösleges nyűg.
"Lehet vele menőzni"
Limitált gyűjtői kiadással esetleg.
"Biztonságosabb"
Hogyan? Ha feltörik a Uplay/Origin/Steam/GoG accountodat ugyanúgy bäszhatod, mintha csak digitálisan lett volna meg.
"Jobb a polcon tudni"
Miért? Mit nyersz vele azon kívül, hogy megáll rajta a por?
Mellette:
- Ajándékként sokkal pofásabb a dobozos játék.
- Gyűjthető.
- Nem szükséges letöltés.
- Könnyebben hordozható.
- Több generáció után is előveheted, és amnesztiázhatsz vele.
- Sokan sokkal jobban örülnek, ha kibonthatják a játékot, mint egy gyerekkori ajándékot.
- Csere lehetőség. (Ami NEM illegális. Ezzel renngeteg pénzt megspórolsz.)
Ellene:
- Foglalja a helyet.
- Néha idegesítő lehet a lemezeket pakolászni vagy keresni.
- A több lemezes játékokat a telepítést nem lehet a székben ülve elvégezni, a lemezeket pakolni kell.
- Boltba kell érte menni/át kell venni a csomagot.
- Mozgássérülteknek nehezebb megvenni/átvenni a játékot.
És a többi, és a többi... Szerintem a végtelenségig nyújthatnánk mindkét oszlopot, ha megerőltetnénk magunkat.
Én ha tehetem, akkor dobozosan vásárolok játékokat, de persze nem megjelenés napján, hanem évek múlva. És próbálom a legjobb kiadást beszerezni.
5000 volt a Halo 3 limited edition
4000 a Gears of war 2 limited edition
6000 a Mass effect trilogy
És még sorolhatnám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!