Vélemény, tanács Ursa hőssel kapcsolatban?
Ismerősöm nem rég kezdte a Dota2-őt és elég sokat játszik ezzel a hőssel.
Tudnátok véleményt mondani (akár jót, akár rosszat), vagy tanácsot mondani ezzel a hőssel kapcsolatban? Mit fejlesszen, hogyan játsszon vele, mit vegyen meg először, stb.
Ursa az egyik legeslegkönnyebb hős, főleg mióta a passzívja nem Orb...
Elkezded fejleszteni a passzívot és a sebzést adó spellt. A lassító spellt min. 1-es szintre, és persze az ultit. Mivel az alap támadási sebessége szar, ezért lasthittelni kell a creepeket és ha tudod, akkor ütögetni az ellenséget.
Itemek közül:
Travel Boots: mert ez adja a legtöbb bónusz mozgási sebességet és lehet vele teleportálni vagy Phase Boots mert az is jó sebességet ad és egy kis sebzést is.
Pl. csinálsz egyből egy Phase Bootst és Vladimir's Offeringet, majd kb. 7-es szinten megtudod ölni Roshant vagy nemtom DoTA2-ben mi az ő neve. A nagy neutral creep, amit ha megölsz ledob egy pajzsot, amitől feltámadsz ha meghalsz.
Az említett Vlad jó item, mert ad Lifestealt. De mivel a passzívod már nem Orb,így akármilyen más Lifestealt is vehetsz, vagy ha Orbot akarsz, akkor Vladot csinálsz és ahhoz egy Orbot, pl. Skadit lassítani, Desolatort hogy még többet sebezz stb.
Ha az ellenség között sok varázslós van, akkor Black King Bart. Ha nagyot ütők, mint pl. Huskar vagy Mortred, akkor Blademailt.
Lothart/Shadow Bladet vagy nem tudom DoTA2-ben mi a neve annak, amitől láthatatlan leszel, gyorsabban mozogsz és bónuszt sebzel. Vagy ha ezt nem akarod, akkor Daggert, amivel tudsz blinkelni.
Lehet még pl. Monkey King Bart vagy Burizát ha sok sebzést akarsz.
Stb.
Támadni pl. kinézel magadnak egy ellenséget. Aktiválod a spelled, ami támadási sebességet ad. Láthatatlanná válsz az említett itemmel, odamész az ellenséghez és elkezded ütni, közben pedig aktiválod az ultidat is. Vagy ugyanez csak Daggerrel odaugrasz az ellenséghez.
Nagyjából amit a 2. elmondott, de az item build így néz ki szerintem: phase-->vlads-->bkb/blink (attól függően, mennyire lockdownolnak fight alatt, ha kevésbé, mehet a blink előbb)-->blink/bkb-->basher
Innen nagyjából azt csinálsz, amit akarsz. Blink helyett néhány esetben jobb a shadow blade/Silver edge, passzívosok ellen pl. Huskar, Bristle stb.
Basher az szerintem mindenképp core, mert nincs alapból lockdownod, később Abyssal. Ezután mehet Daedalus, MKB, esetleg Skadi. A Heaven's halberd jó item, ad tankyt, és right-clicker enemyk ellen nagyon jó (PA, Huskar, AM stb), de mivel Ursa AGI hero, +damaget nem kap a strengthből, ezért inkább situational. AC, SnY, Butterfly, Satanic is mind situational itemek, AC pl. Slardar ellen visszaadja az elvesztett armort. Ha nagyon gazdag vagy és 6-slotted, akkor még megehetsz egy Moon Shardot is. Vigyázz, hogy late gameben mindig legyen buybacked is!
Később a Phaset upgradeld Travelbe, és addig is mindig legyen nálad TP scroll, hogy tudj gankelni/counter gankelni.
Amikor csak van rosh, VIDD EL (8-11 perc alatt respawnol). 4-5-ös szinten is meg tudod már csinálni Vladimirral, legrosszabb esetben 1 salve kell hozzá, de ha úgy biztonságosabbnak érzed, várd ki az ultid. És NE ultizz el egyből, ahogy bemész Roshhoz, mert kevesebb lesz összességében a dmg-ed, mintha előtte 4-5-öt beleütnél, ráadásul az enemy team hallja is, tudni fogja, mit csinálsz.
A rosh pitbe úgy kerülj be, hogy azt lehetőleg ne lássák, azaz blink valami 100% wardmentes helyről, vagy smoke.
Bár nagy pusztításra képes, kell neki farm, viszont a legtöbb hard carry ownolja (Void, PA, Alch), ezért nem szabad órákig elhúzni vele egy játékot, mielőbb endelni kell.
Arra is vigyázni kell, hogy mind az ultid, mind az attack speedes spelled dispellezhető! Vagyis minden dispelles hero counterel: q-w Invoker, Brewmaster, Oracle, Shadow Demon, és ami nagyobb baj, hogy alapvető itemek is mint pl. Eul's Scepter/Diffusal, mert mindkettő purgeöl.
Érdekes, hogy senki sem említette meg a Heartot vagy a vanguardot. Pont erről szól az ultija, minél több HP kell ursának.
Phase boots helyett én power treadsot vennék. Phase boots +24 damage semmit sem számít amikor ursának ütésenként 30-asával számolja fel a +damageket.
Én így szoktam ursázni: Power treads, Vladimir, Vanguard, Heart. Nem bujkálok az erdőben lothar edgevel. Megyek előre és ütök be mindent: roshant, towereket, ellenséget, mindent.
Ahogy az előző válaszoló is írta az a lényeg, hogy minél hamarabb végig kell tolni a játékot. Ebben rejlik az ursa ereje.
4-es te sem olvasol patch noteset :D egyébként igen, AKÁR hasznos lehet rá a heart ha rengeteg a nuke (ha physical a sok, akkor inkább armor!), de erősen situational, még jobban, mint a Heaven's.
A +24-es phase boots meg kb minden hitre +1 stacket ad. És ez csak addig tart, amíg nem upgradeled Travelbe. Ugyanakkor JÓVAL nagyobb speed boostot ad, mint a Threads (aminél meg kérdezhetném én, mire jó az attack speed), így könnyen el tudod kapni a no-escape enemyket még blink nélkül is.
4-es vagyok. Én a Warcraft3 Dotával(a régi) játszom. Azt hittem a dota2-ben is ugyan az minden, de akkor ezek szerint 1-2 apróságot megváltoztattak.
Bocsánat mindenkitől, hogy belepofáztam. :)
Igen, megváltoztatták :) most már úgy működik egyébként, hogy amikor aktiválod, akkor azonnal purge-öl, 4 másodpercig tart, és ezalatt 80%-al kevesebb DMG-et kapsz, valamint a Fury swipes multiplierjét megnöveli, azt hiszem 2/2.5/3-al. Tehát már nem a HP pool alapján ad extra damaget, mint régen.
Pedig úgy tudtam, hogy DotA-ba is átvisznek minden patchet 2-ből :o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!