Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Melyik volt előbb lore szerint...

Melyik volt előbb lore szerint? A warcraft vagy az elder scrolls?

Figyelt kérdés
Sokan mondják, hogy a Warcraft elfjei egy copyja az elder scrolls fajainak. De mégis miért? Eredetileg a warcraft több évtizeddel előbb lett megalkotva, mint az elder scrolls. Hogy is van ez? :)

2015. okt. 2. 11:54
 1/8 Amarok Tonrar ***** válasza:
Mindkettőből 1994-ben adták ki az első játékot, persze évekig dolgozhattak rajta előtte. Szerintem nem hasonlítanak egymásra az elfek, tudnál példát mondani azoktól, akik szerint igen?
2015. okt. 2. 14:43
 2/8 A kérdező kommentje:
Ismerőseimmel ezen vitáztunk... :D Meg, hogy a blood elfek mind b*zik és hogy a skyrimes elfek sokkal menőbbek és azok az "igaziak"
2015. okt. 2. 15:14
 3/8 anonim ***** válasza:

"Sokan mondják, hogy a Warcraft elfjei egy copyja az elder scrolls fajainak."

Akkor az a sok ember vagy idióta, vagy soha nem játszottak a fenti két sorozattal. Jó, hogy nem a Gyűrűk Ura tündéit hasonlítják a WoW elfjeihez.

Amiből tényleg sokat merített a Blizzard, az a Warhammer Fantasy világa (bár inkább csak vizuálisan).

2015. okt. 2. 23:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Keresd meg az első fantasy regényt amibe voltak elfek..na onnan másolt mindenki ha már ezen a logikai síkon haladtok.
2015. okt. 3. 11:10
 5/8 A kérdező kommentje:
Igazából arra akart kilyukadni szerintem, hogy a wow mindenben utánozza a skyrimet.
2015. okt. 3. 15:56
 6/8 Amarok Tonrar ***** válasza:

"Igazából arra akart kilyukadni szerintem, hogy a wow mindenben utánozza a skyrimet."

Lehet, hogy ezt akarta mondani, de a wow jóval hamarabb volt a Skyrimnél. Mondom ezt úgy, hogy nem szeretem a warcraft lore-ját, tehát nem vagyok elfogult, hogy védjem. A fajok a két univerzumban teljesen máshogy vannak kidolgozva, bőven elég, ha a dwemerekre, vagy bármely főbb elfekre (altmer, bosmer, dunmer) gondolunk. Számomra szimpatikusabb a TES lore-ja, bár mint játék, a Morrowind óta nem vagyok velük megelégedve. Igazából elég néhány órát játszani a Morrowinddel, és mondjuk a Burning Crusade kiegészítővel, aztán a Skyrimmel és a... fogalmam sincs melyik a legújabb wowos kiegészítő. Kellő angoltudással, és a játékbeli könyvek elolvasásával elég hamar kiderül, hogy nagyon más. A közös pont, hogy fantasy, és mindkettőben van elf. Bár a legtöbb fantasyban van elf, szóval nem értem az érvelést.

2015. okt. 3. 16:14
 7/8 Amarok Tonrar ***** válasza:

"Meg, hogy a blood elfek mind b*zik és hogy a skyrimes elfek sokkal menőbbek és azok az "igaziak""

A blood elfek elég szofisztikáltak, és inkább valók mágusnak, mint harcosnak, ezért nem is értem, miért adtak nekik harcos kasztokat (bár a többi fajnál is elrontották, hogy bármiből lehet bármi). Egyik sem lehet igazibb a másiknál, mert mindkettő kitalált világ. Ízlés kérdése, hogy kinek melyik tetszik. Alma és körte.

2015. okt. 3. 16:17
 8/8 A kérdező kommentje:

Ízlés kérdése szerintem is, így elfogadom, hogy nem tetszik neki, de az nem igaz, hogy a Warcraft utánozta volna a Skyrimet, ugyanis 1994-ben adták ki mindkettőt.

A lore-ja meg valóban mindkét játéknak nagyon kidolgozott, bár a Warcraftot jobban ismerem, azt tudom, hogy számtalan könyv jelent már meg a témában, film is lesz nemsokára. Nem tudom, hogy a Skyrim és az elődei tényleg annyira részletesen kidolgozottak-e, mint a Warcraft szereplői,világa.

2015. okt. 3. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!