Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Miért ilyen drágák a játékok?

Miért ilyen drágák a játékok?

Figyelt kérdés

Most komolyan, egy átlag munkás ember nem tud ilyen módon kikapcsolódni, mert majd egyheti fizetés egy új játék, ráadásul ezek a játékok már egyre rövidebbek.

A gépem elavult ezért vennék gondolkodtam egy új vételén, de legalább 300ezer egy olyan ami még pár évig bírná is a megjelenő játékokat. Ezért megnéztem a ps4-et ami egy fokkal olcsóbb. El is gondolkodtam rajta amikor megláttam az árakat. Minden új játék 21000ft... Az Until Dawn 18000 amiben nincs több,mint NYOLC-TÍZ óra játékidő.

Évekig csak online játékokkal játszottam amire ráment 0-20000ft cserébe adtak több 100óra játékélményt és nem 8-at.

2015. szept. 16. 19:30
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Mivel Magyarországon vagy így rákényszerülsz hogy letöltsd inkább. Egy átlag amerikainak az átlag 2000 dolláros fizetése mellett 60 dollár majdnem aprópénz egy játékra, tehát a játékok nem drágák a világ felének kb, de a magyarnak mindig is az lesz. Hozzá kell szokni hogy nem egy gazdag országban élünk és inkább G2A-n vásárolni vagy valahol ahol olcsóbban megszerzed, ha nagyon szükséged van a multira.
2015. szept. 17. 16:20
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
Hidd el nekem, hogy így is sokan megveszik a játékokat még Magyarországon is, és így is bődületesen nagy hasznuk van rajta ezeknek a fejlesztő cégeknek, úgyhogy nem kell őket sem siratni, sem támogatni, ha mindenki megvenné, ami egy abszurd elvárás, a letöltés korában és ezért én nem szidnám a felhasználókat, mert ez nem lopás, akkor is szinte ugyanilyen drágák lennének, nehogy az hidd, hogy őket érdekli... ők minél nagyobb hasznot akarnak, gondolják, hogy ez 20+-os árral sokan megveszik, ha levinnék a felére, akkor meg nem vennék meg annyival többen, viszont ha meg minden új játék 30 felett lenne, sokan kiszállnának a játékvásárlók köréből. Viszont, ha én is, meg mindenki megvennénk, akkor szerintem nem hogy csökkentenék, hanem emelnék, hogy még több pénzt tudjanak kisajtolni belőlünk... ne a cégeket, meg a szegény kis dolgozóikat sajnáld, akik úgy is fix bérért vannak ott, ha adakozni, támogatni, meg sajnálkozni akarsz, tedd inkább mindezt a házadhoz közel élő hajléktalanokkal.
2015. szept. 18. 18:42
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy konzolra is lehet játékokat felrakni, nekem Play Station-om sose volt, de Wii-m meg XBOX-om van és oda fel lehet, Wii-re tök egyszerűen, Xbox-ra kicsit bonyolultabb, de PS-re is biztos fel lehet rakni.
2015. szept. 18. 18:50
 14/23 anonim ***** válasza:
78%

ma 18:42

Te átgondotlad, miekt írtál? Ezek a legszánalmasabb, alattomosabb kifogások arra, ha valaki letölt ia játékokat. Abszurd elvárás? Ez lenen anormális! Ha leglaább letötlessz, nehogy már úgy nézzen ki, hogy ez neked jár ,ez a minnimum és midnen készítő elmeheta sunyiba. Ez jár... pffff. Nonszensz.

Ez a mentalitás az, ami miatt rengeteg kaidó bezárt. Azok élvezi ka játékokat, akik semmti sem tettek azért, hogy ez az iparág fejlődjön. Csak lopnak, és szidják a ksézítőket. Pofátlanság. Leglaább ne hőbörögnétek és ontanátok a röhejes mcoskotokat.

2015. szept. 18. 18:58
 15/23 anonim ***** válasza:
75%
Igazából nehéz érdemben hozzászólni a témához, mert ha valaki kimondja a nagy igazságot a játékvásárlással kapcsolatban, az levan szidva, szavazva, hülyének van titulálva. Ma már mindenkinek fényesre van polírozva a s*gge.
2015. szept. 18. 19:32
 16/23 anonim ***** válasza:
23%
Ki mond itt kifogásokat, elmondtam a véleményem, és tkp az igazságot, ahogy az utolsó válaszoló (pacsi egyébként :D) is utalt rá... de nem értem, miért nyalod ki a cégek s***ét, komolyan legközelebb adakozni fogsz a Coca Cola-nak? Nem normális elvárás, arra utaltam, hogy az információszabadság korában, amikor mindenki azt oszt meg amit akar, és ezek a digitális javak kollektívek lettek, aminek egyébként rengeteg jótékony hatása van, akkor nem várható el, hogy az ígyis-úgyis milliárdos cégeknek nyaljuk a se***ét, akik lesz***rnak minket, csupán csinálnak egy statisztikát, hogy hogyan tudják a legnagyobb profitot realizálni, azzal, hogy vásárolgatunk tőlük, egy heti, meg két heti fizetésünkért videójátékokat. Másrészt meg nem lehet senkit se lopással gyanúsítgatni, olyan dolgot, hogy tudsz ellopni, ami nem hiányzik sehonnan se? Na ugye. Én nem mondtam, hogy nekem bármi járna, érveltem amellett, hogy miért felesleges játékokat vásárolni, meg ezeken sírni, és hogy miért f***sza ez a letöltéses működés, ez egy óriási iparág, akinek itt bedől a játéka az valószínűleg sz***rt csinált, mert ígyis óriási biznisz van ebbe... ha senki nem venné meg alapból nem lennének ilyen drágák, úgyhogy ezen sírni-ríni felesleges, a piac majd kialakítja a maga működését, az, hogy én itt Magyarországon töltögetek, ami egyébként is mint már mondtam egy óriási civilizációs vívmány, abból nem lesz senkinek se baja, nem fognak bezárni játékgyárak, max. akié alapból sz***r, úgyhogy nem kell fájlalnod a popód.
2015. szept. 21. 23:08
 17/23 anonim ***** válasza:
0%
A baj az, hogy meg se értetted, azt a válaszom amire válaszoltál, ez látszik abból is, hogy belemagyarázol ilyen "nekem jár" kijelentéseket, a kontextusától teljesen megfosztva kiragadod az abszurd elvárást, ami így értelmetlenné válik, meg nem érted a lényeget, hogy a játékgyárak nem érted vannak, ők a haszonért vannak, nem lenne semmi olcsóbb, épp hogy drágább, mert ha így is jól megy az anyag és túl van használva/fogyasztva, akkor miért ne emelnénk árat? Lehet támogatni egy-két játékgyárat én is lehet egy-két számomra kedves játékot majd megveszek, hogy meglegyen eredetibe, kirakhassam a polcra, de nem fogok minden sz**rt megvenni, amit épp ki akarok próbálni és ráadásul ami tucattermék (mint pl. a COD vagy a FIFA ahol minden évbe kiadnak egy kb. ugyanolyat) és aminek még a trélerét is épp hogy láttam. De ha esetleg be is dől egy-két valóban remek játékfejlesztő cég, vagy az egész játékipar bedőlne, az is képzeld, ebbe a világunkba amit most élünk, körülbelül a legkisebb probléma lenne... már így is sok jó játék napvilágot látott, régen egyáltalán nem voltak videójátékok, hiába van jó néhány valóban remek, ennek az iparnak az életét és épségét a legnagyobb balgaság egy ilyen világba félteni, ha ez bedőlne, az kb. akkora veszteség lenne, mintha az autópályán elütnék egy nagyobb bogarat, vagy esetleg egy gyíkra, békára rámennék a kocsim kerekével...
2015. szept. 21. 23:16
 18/23 anonim ***** válasza:
33%

Amiket írsz ökröségek. Butaság, egy olyan ember szájából, aki kihaénnem módon fröcsög. Fogd már fle ,hogy amit te jogtalanul hasznáslz, azon mások dolgoztak, pnézt öltek bele, és az oylanok ,mint Te, akik soha nem adnak ki pénzt azért, amiért kellene, cska ártanak az iparnak. Élősködő patkányknét mocorogtok csak, akiknek hatalmas szájukból ömlik a mocsok és a butaság.

Remélem egyszer visszaüt rád ez a cigány, alpári, b unkó mentalitás.

2015. szept. 22. 00:01
 19/23 anonim ***** válasza:
45%
Amúgy meglehet érteni mindenki álláspontját, felesleges veszekednetek rajta, mindkettőtök válaszába van némi igazság. Tény hogy valóban nehéz tönkretenni egy játékipar, céget fél - 2 milliárd dolláros bevételekkel, és ez az az összeg amiből le is van vonva a megelőző kiadás. Manapság ha jó játékot csinál akár egy kezdő cég az is könnyedén sikeres lessz, felesleges okolni a letöltőket, nyilván nagyobb fizu mellett megváltozna az ők álláspontjuk is. De mostmár biztosabb a játékvásárlás is a pénzvisszafizetés miatt. Amivel meg teljesen egyetértek hogy egy 10 órás játékidővel rendelkező játék amiben még multi sincs valóban túl van árazva, ezeknek a játékoknak az esetében teljesen megértem a letöltőket.
2015. szept. 22. 02:26
 20/23 anonim ***** válasza:
33%

Ezt kellene megérteni: nicns kocsid, nem lopsz egyet magadnak.

Most mrár úgy vagoyk vele, hogy nagy baj ,hogy nem büntetik azokat, akik illegális kópiával rendelkeznek.

Legalább ne lenne ekkora szája a letöltőknek. Ki ha én nem módon nyomjátok, hogy jogoto kvan, meg há drága, msuzáj leszednem. NEM!!! NEM MUSZÁJ. Mi lesz akkor, ha nem játszol? Ki vagy te, hogy neked msuzáj játszanod? Ki vagy te, hogy úgy ostorozod a játékkészítőket, hogy életedben ha 1-2 játékot - jobb esetben - vettél ,de vagy 30-40-50-el játszottál? El se jut az emberke tudatáig, hogy nem azért születik CSAK egy játék ,hogy jól érezzék magukat? Hogy talán ez is egy termék? Szánalmas az, amikro valak iafentiek szeritn gondolkodik.

Nagyot röhögnék ,ha egyszer kirabolnának egy olyan embert, aki ilyen nonnszensz, röhejes és fleháborító módon beszél. "Senkinek nem hiányozna" a cuca, cska neki. De ez ckas egy ember, az meg kit érdekel, guye? Nyilván megérdemli.

2015. szept. 22. 08:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!