Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Miért ilyen drágák a játékok?

Miért ilyen drágák a játékok?

Figyelt kérdés

Most komolyan, egy átlag munkás ember nem tud ilyen módon kikapcsolódni, mert majd egyheti fizetés egy új játék, ráadásul ezek a játékok már egyre rövidebbek.

A gépem elavult ezért vennék gondolkodtam egy új vételén, de legalább 300ezer egy olyan ami még pár évig bírná is a megjelenő játékokat. Ezért megnéztem a ps4-et ami egy fokkal olcsóbb. El is gondolkodtam rajta amikor megláttam az árakat. Minden új játék 21000ft... Az Until Dawn 18000 amiben nincs több,mint NYOLC-TÍZ óra játékidő.

Évekig csak online játékokkal játszottam amire ráment 0-20000ft cserébe adtak több 100óra játékélményt és nem 8-at.

2015. szept. 16. 19:30
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

Kezdjük a közepéről, én 3 éve raktam össze a gépem 180-ból, és még mindig egy erős középkategóriát (annak is a tetejét) képvisel.

A játékok meg azért drágák mert sokan letöltik, illetve nem egy ember munkáját kell kifizetni. Egy csapat akár 5 évet is dolgozhat egy játékon. A GTA 5 32,5 millió példányban kelt el, 1,86 milliárd dollár bevételt hozott. Ami így soknak tűnik, de ha leosztod egy csapatra és a beleölt évekre (évek?) akkor már a töredéke lesz.

Az online játékok nincs olyan jól megtervezve (küldetések egyhangúak, a grafika szükségszerűen "gyenge"), de ott még mindig ott vannak a mikrotranzakciók.

2015. szept. 16. 19:43
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Heló!

Látom, nem gondoltál bele az egészbe.

Először is, egy oylan gép, ami 2-3 évig viszi a msotani játékokat, szép grafikán, 170000-ből kihozható. Ha pedig újítani kell ,remek fejlesztésekkel bír egy ilyen gép.

Ezt tisztázni kellett.

Maradjunk a ps4-nél, arra van kihegyezve a kérdésed.

A ps4 komplett megvan 100000 ft körül mostmár - attól függ, mivel veszed.

EZ azt jeletni ,hogy a következő 6-7-8-9.... évben - attó lfügg, meddig fut a konzol - nem kell új gépet venned.

Miért ennyik a játékok? Azért, mert nem kell gépet venned. Azért, mert új generációs konzolra kell fejelszteniük a kiadóknak. Azért, mert rakat pénzt beleölnek, és hasznot szeretnének. Belegondoltál, mennyi pénz és mnuka van akár az általad említett játékban is?

Továbbá ott vannak még az engedélyek, licenszek, portolás, a motor megvétele..., és lehetne még ragozni.

Nem olcsó avideójáték, ez igaz. De ne Magyarország minimálbéresei és 120000ft netto fizetettségét nézzük, mert ezek alapján nézhetnénk egy elamradott országot is, ahol húsra sem telik.

+ a videójátékot eladhatod újrajátszhatod és rengeteg szórakozási időt ad és így tovább.

Szóval nem, nem a kevés keresettel rendelkezők ellen esküdtek össze.

2015. szept. 16. 19:50
 3/23 A kérdező kommentje:

Én ezt értem, de a játékidő az játékidő. Végülis pont ezért fizetünk. Ha valakinek grafika kell az nézzen filmet vagy menjen ki, annál jobb grafika úgy sincs a játékokban.

Ma már ott tartunk, hogy a játék luxus cikk lesz annak aki egyedül él és nem keres legalább 200-at. Ugyanis már magára a konzol árára is hónapokat kell szánni(vagy részletfizetés) és ezen felül TALÁN belefér 1-1 új játék havonta.

2015. szept. 16. 20:01
 4/23 anonim ***** válasza:

Nem am agyar piac körül forog a világ. És millióknak fontos a grafika. Ez a két tényező nagyon fontos.

A játékidő pedig 10 óra körül tlejesen korrekt, atól függ, milyen játékról van szó.

2015. szept. 16. 20:08
 5/23 A kérdező kommentje:
Hmmm. Ez rendben van és érthető, de szerintem az is, hogy engem nem az angol/amerikai. Egyéb gazdaságilag jól működő ország érdekel amég itt élek. Az meg, hogy 20-30- ne adj isten egy még kevesebbet kereső embernek 40 munkaóráért cserében 10óra kikapcsolódás korrekt az egy vicc. Sajnos én is a 100-120ezer közötti kategóriába tartozok és egyedül élek. A kemény munka után evvel szoktam kikapcsolódni, de úgy néz ki, hogy már ez se jár az embernek, mert nem éri meg 20-30-40órát dolgozni 10óra pihenésért. Végülis ha úgy nézzük nem a játékgyárak a nevetségesek hanem ez az ország amég azt hangsúlyozza, hogy milyen kevés a jó szakember, de annyit fizetnek nekik, hogy épp elég pénzük legyen a túlélésre.
2015. szept. 16. 20:24
 6/23 anonim ***** válasza:

Egy mozijegy 1500 froint. Az másfél óra. Egy játékot kivihetsz újra, elhúzhatod ahogy akarod, megszerezhetsz mindent... De ha cska azt nézzük ,hogy 10 órát ad, akkor is 1700 ft-ra jön ki óránként. És ha úgy érzed, többé nem játszol vele, eladhatod. Ha 17k ért vetted, akkor leglaább 13k ért tóladhatsz rajta. Vagy újra és újra előveszed.

Szeritnem egy másfél literes kóláért 400 forint sok. Mégis ez a normális. Nem mi diktálunk, hanem a piac.

Sajnos igen, Magyarorrszág bérezése és egyéb tényezői maitt keerül az sokba, ami máshol nem száímt annak. És nem kel Amerikába menni, elég németbe. Nem németországban élnek csudaójl az emberek. Itt élnek úgy, ahogy annak átlagosnak kéne lennie Európában...

2015. szept. 16. 20:36
 7/23 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem is írták, ezek a pénzek igazából csak a Magyar fizetésnek drágák. Amerikában, németországban 4-5 nap alatt megvan egy új játék ára.

Én még szeretném kiegészíteni a dolgot. Kérdező, neked nagyon fontos hogy csakis az új játékokkal játssz? (PC-n)

Mert én soha a büdös életbe nem adnék ki 10k-t egy új programért. Túl van árazva a fizetésemnek, és megjelenéskor még hibás is. Nagyon szívesen játszanék az Alien Isolationnal, South Park-al, de még nincs rá pénzem. És már kb 6kért megkapható. Majd ha lesz rá keret, kicsit lentebb megy az ára, megveszem.

Nézz Humble Bundle-t (jelenleg 2 teljes Total War cím és egy mezei Vikinges Hack and Slash kerül 280 kerek forintba), 1-2 hete 9 teljes Tom Clancy játék volt 3000 Forint! Nem minden az új játékokról szól. A régieket meglehet találni nagyon olcsón, és semmivel nem rosszabbak az ép megjelenteknél.

Jelenleg Bundlestars-on Shadow of Mordor összes DLC-vel kb 4500 Ft. 700 Ft a Stalker Call of Prypat, és még 5 másik játék vele együtt..

Az ilyen igazi akciókat kell kifogni. Illetve létezik egy csomó lemezes kiadás is, ami hatalmas instant klasszikusokat tartalmaz, kb. 990 Ft-ért.

2015. szept. 17. 09:38
 8/23 anonim ***** válasza:
Az még senkinek sem merült fel, hogy esetleg le is lehetne tölteni a játékokat? Az tök ingyen van és akkor nem kell rinyálni, hogy ilyen drágák. Amúgy, ahogy az előző is írta, nem értem miért az új játékokat preferálod, ha valami elszórakoztatott 2-3-5-8-12 esetleg 15-20 évvel ezelőtt, akkor az miért nem jó már manapság? Nem értettem ezt a hozzállást soha se én kb. ilyen 2002-2007-es játékokkal játszok leggyakrabban, mert nem erős a gépem, de ha erős lenne, akkor is tolnám ezeket mert élvezem.
2015. szept. 17. 11:29
 9/23 A kérdező kommentje:

Igazán egyszerű. A játékok fejlődnek és nagy átlagban egyre jobbak.

Pl.: Mi az ARK régi megfelelője? Az NFL-ben miért játsszak a régi játékosokkal és a régi technikával ha folyamat egyre újabb és jobb?

A letöltés meg igazán egyszerű. PS4-re nem lehet. A legtöbb játéknak meg amúgy is van multija amihez muszáj megvenni. A 3. és legfontosabb érvem: Te is egy vagy a sok közül akik miatt egyre drágábbak a játékok.

Én egy szóval sem mondtam, hogy nem támogatom szívesen a fejlesztőket. Csak a magyar átlagbér és a játékok ára közti különbségen voltam felháborodva,illetve az egyre rövidebb játékidő miatt.

2015. szept. 17. 15:37
 10/23 anonim ***** válasza:
39%

"A játékok fejlődnek és nagy átlagban egyre jobbak. "

Ez maximum a sportjátékokra igaz, és a szimulátorokra.

A játékok 80%-a degradáción esik át, a maradék 20% (amiben benne van a katasztrófálisan optimalizált ARK is) pedig jobb. Grafikailag, alapmechanizmusában minden egyre profibb, a tartalom pedig butul, egyszerűsödik, unalmasodik, sablonosodik, stb..

2015. szept. 17. 15:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!