A Sims3/4 ben mit jelent az hogy mod?
Mod - modification (módosítás) szóból ered, legjobb tudásom szerint. Olykor a játék fájljait felülíró módosító fájlok is vannak, (a nude mod is pl. ilyen), ezért egyes modok kölcsönhatásba léphetnek másokkal. Ha két telepített mod üti egymást, a játék nem fog normálisan működni, esetleg össze is omolhat vagy furcsa bugokat produkálhat.
Persze, modokként emlegetik az egyedi tartalmakat is. Az EA hivatalos mod-támogatást biztosít úgymond a Sims 4-hez, ezért már alapból volt a dokumentumokon belüli mappájában Mods mappa, de ez csak az olyan egyedi tartalmakra vonatkozik, mint ruhák, hajak, sminkek, tárgyak, padlók és falak, stb. Az igazi core modok ennél sokkal messzebbre mehetnek, így például grafikus szexualitás is megjelenik. Egyes modok pedig épp valamilyen funkciót szüntetnek meg a játékban (no autonomous watch tv - a simek nem fognak maguktól elkezdeni tv-t nézni, ha nincsenek utasítva rá), így nem csak plusz tartalmat biztosíthatnak, de idegesítő apróságokat el is vehetnek.
Óvatosan a túl sok moddal és egyedi tartalommal, mert én speciel függőjük vagyok, kb. 20 Gb egyedi tartalmam van Sims 3-hoz, ami miatt a játék évekig tölt, ha egyáltalán betölt :D
Valamint, az ilyen modok általában a játék frissítése után a játék hibás működését, összeomlását okozhatják (nem egyszer kerültem már olyan helyzetbe, amikor csak vakartam a fejem, hogy miért is nem indul el a játék, mire rájöttem, hogy ki kéne szednem a modokat, vagy utánanézni, hogy van-e frissített verziójuk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!