Rubik-kocka folytatás?
Szerintem is érdemes :)
Ha "belefér" az agyadba 78 algoritmus (ebbe nincsenek benne az F2L algók), akkor hajrá. Nekem csak a felét sikerült megtanulni, kb. 40 után már többet nem tudtam megjegyezni, valamelyik mindig kiesett, ezért inkább továbbmentem a 4x4x4-es kockára (meg az 5x5x5-re meg a 6x6x6-ra)
Pl. ezek: [link]
Azért is nem számoltam őket, mert ezek tanulását ki lehet hagyni, ha az ember tudja a lényegét, akkor meg tudja oldani a megtanulásuk nélkül is.
Én is két hónapja kockázom durván, és érdemes elkezdeni tanulgatni a Fridrich-et. Persze egyszerre az egészet lehetetlen betanulni, de apránként ki lehet váltani vele az amatőr lépéseket.
Az a jó benne, hogy a lényege ugyan az mint az amatőré, csak itt összevonja az egyes lépéseket. A sarok kockákkal együtt rögtön berakja a szomszédos éleket, egy lépésben rakja ki a sárga keresztet és oldalt (OLL), és egy lépésben rakja helyükre az utolsó sor éleit és sarkait (PLL).
Én úgy csinálom, hogy szép apránként tanulok meg újabb és újabb algoritmust, ami szépen beilleszthető az eddig megtanult módszerembe és így minimum két lépést kivált. Az első két sorra meg értelemszerűen kell rakni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!