Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Rubik-kocka folytatás?

Rubik-kocka folytatás?

Figyelt kérdés
Pár hónapja elkezdtem kockázni, a hagyományos, amatőr metódust hamar elsajátítottam, igazából a megtanulása gyorsan ment, inkább a gyakorlati kivitelezése telt hosszabb időbe. A kérdésem az volna, hogy nekiállhatok a Fridrich-féle metódus tanulásának? Láttam vannak köztes módszerek is (félprofi), de a Fridrich videókat elnézve nem egy nagy kunszt az sem, ahogy a hagyományosnál, ez is a gyakorlás kérdése, tehát érdemes nekivágni egyből annak? A célom a minimum 30 másodperc.
2015. jan. 19. 16:46
 1/9 anonim ***** válasza:
persze,és hidd el a fridrich-el nem 30 mp-et fogsz elérni,én még nem tudom teljesen a fridrich-et és 15 mp alatt kiraktam :)
2015. jan. 19. 16:47
 2/9 anonim válasza:
Persze, ha már az amatőrt tudod. :)
2015. jan. 19. 16:59
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem is érdemes :)

Ha "belefér" az agyadba 78 algoritmus (ebbe nincsenek benne az F2L algók), akkor hajrá. Nekem csak a felét sikerült megtanulni, kb. 40 után már többet nem tudtam megjegyezni, valamelyik mindig kiesett, ezért inkább továbbmentem a 4x4x4-es kockára (meg az 5x5x5-re meg a 6x6x6-ra)

2015. jan. 25. 19:48
 4/9 anonim ***** válasza:
3. F2L-re milyen algók vannak???
2015. jan. 25. 20:15
 5/9 anonim ***** válasza:

Pl. ezek: [link]

Azért is nem számoltam őket, mert ezek tanulását ki lehet hagyni, ha az ember tudja a lényegét, akkor meg tudja oldani a megtanulásuk nélkül is.

2015. jan. 25. 20:29
 6/9 anonim ***** válasza:
5. ezeket akkora hülyeségnek tartom :D aki használja a Fridrich metódust rendszerességgel annak már a zsigereiből jönnek az F2L-nél minden lehetséges variáció kézmozdulatai és megoldásai
2015. jan. 25. 21:24
 7/9 anonim ***** válasza:
Pontosan. De aki még nem tudja, hogy hogyan kell egy sarok és egy élkockát összepárosítva a helyükre tenni, annak is meg kell tanulnia valahonnan. Bár nem így érdemes, hanem a lényegét kell megérteni és onnan már menni fog az egész. Vannak róla jó videók, még magyar nyelven is.
2015. jan. 25. 21:35
 8/9 anonim ***** válasza:
igen,bár én sokat szenvedtem azzal hogy hogyan csináljam pl a párosítást úgy hogy közbe a másikat ne ba.ss.zam el vele stb
2015. jan. 25. 22:19
 9/9 ataaa válasza:

Én is két hónapja kockázom durván, és érdemes elkezdeni tanulgatni a Fridrich-et. Persze egyszerre az egészet lehetetlen betanulni, de apránként ki lehet váltani vele az amatőr lépéseket.

Az a jó benne, hogy a lényege ugyan az mint az amatőré, csak itt összevonja az egyes lépéseket. A sarok kockákkal együtt rögtön berakja a szomszédos éleket, egy lépésben rakja ki a sárga keresztet és oldalt (OLL), és egy lépésben rakja helyükre az utolsó sor éleit és sarkait (PLL).

Én úgy csinálom, hogy szép apránként tanulok meg újabb és újabb algoritmust, ami szépen beilleszthető az eddig megtanult módszerembe és így minimum két lépést kivált. Az első két sorra meg értelemszerűen kell rakni. :-)

2015. jan. 26. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!