Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Szerintetek 4x4x4 rubik...

Szerintetek 4x4x4 rubik kockát vegyek, vagy 5x5x5?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy egyiket se forgattam még nagyon. Melyiket könnyebb kirakni?

2014. dec. 31. 22:20
 1/6 anonim ***** válasza:
a páratlanokat könnyebb kirakni, mivel ott fix a közepe, az nem mozdul el. Így tudo melyik színt hova rakd.
2015. jan. 1. 00:50
 2/6 anonim ***** válasza:
MoYu AoSu 4x4, MoYu AoChuang 5x5.
2015. jan. 1. 11:21
 3/6 anonim ***** válasza:

#2 szövegértés 5-ös.

5x5-ben több az intuitív rész, ami egy kezdőnek talán nehezebb, viszont mivel páratlan, így kevesebb parity van benne és nem kell szórakozni a közepek jó helyre rakásával. Viszont az 5x5 intuitív része nagyban a 4x4 intuitív részére épít. Épp ezért a 4x4-et javaslom. Utána már sokkal könnyebb lesz az 5x5 is, viszont egyből 5x5 lehet, kicsit nehéz lenne. Többnyire az emberek 4x4-gyel kezdik.

2015. jan. 1. 13:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mindenkinek. Még annyi hogy a 3x3x3-as nem alapszik valamennyire az 5x5x5-re?
2015. jan. 5. 22:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem, az 5x5 alapszik valamennyire a 3x3asra.
2015. jan. 5. 23:50
 6/6 Hajú Kék válasza:

Igen, én is tudtam a 3x3-ast, és úgy kaptam egy 5x5-öst. Mintha egészen más nyelven beszéltek volna! Úgyhogy kértem egy 4x4-est, előbb azt tanulom meg, csak azután kezdem az 5x5-öst.

Nem a közepéből indul ki a rendezés, hanem mindig az egyik oldalból (többnyire a fehér), és úgy megy lefelé.

Az oldalhelyességet könnyű megtanulni, és szükséges is, hogy "ráálljon a szemed".

2015. márc. 26. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!