Rome Total War-ban a magas közbiztonságot hogyan lehet elérni?
Hello!
Tudom, hogy nem mai játék, és hogy millió cikk, és fórum foglalkozott már a játéknak ezen témájával is, de pár dologra akkor sem találtam választ sajna.
Először is, hogy mitől függ, hogy milyen és mennyi egységet akar a városban lévő nép? Nekem szinte teljesen randomnak tűnik, hogy most elég neki 1-2 nagy létszámú egység, vagy éppen fél tucat kell.
Illetve, hogy azt a bizonyos "Szenny" értéket, hogyan lehet csökkenteni, vagy kompenzálni vlmi pozitívummal?
Erre a két fő kérdésre keresem a választ már egy ideje, remélem valaki tud válaszolni. Köszönöm a segítséget.
Elég problémás téma, a Rome 1 public order rendszere elég rossz volt.
A legfőbb probléma, hogy a Squalort nem lehet csökkenteni. Sehogy. A farmok építésével (amiket később lebontani nem lehet) nő a squalor, a népességszám növekedésével nő a squalor. Az is nagy probléma, hogy egy "Distance from capital" sebzést is szenved a közbiztonságot, értelemszerűen annak függvényében nő ez az érték, hogy milyen messze van a fővárosod az adott településtől.
Növelni a public ordert templomokkal lehet, helyörségek állomásoztatásával (biztonságos területeken ezt szinte mindig parasztokkal érdemes csinálni), és a népesség csökkentésével. A népesség csökkentésére az a két módszered van, hogy újfent parasztokat toborzol, amennyit bírsz, mert ők a legolcsóbban fenntartható, és legnagyobb létszámú egységek (azaz lakosságcsökkentők). Illetve hogy hagyod hogy fellázadjon a város, majd újra elfoglalod és lemészárlod a lakosságot.
Ha római vagy, akkor az amfiteátrum és a hippodrom építésével tarthatsz játékokat és versenyeket, amik sokba kerülnek, de nagyon magasra növelik a public ordert, és ha van elég pénzed, akkor az adók csökkentése is csodákat tehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!