Sims 3 vagy Sims 4?
Tudom, hogy 3 éves poszt de mind1...
Kezdem a sims 3-mal: amikor megjelent tudtam, hogy tetszeni fog. 2009-ben, mikor letöltöttem és letelepítettem, nem tudtam abbahagyni a játékot (egyszóval függő lettem). Az évek során a kiegészítők mégjobbak voltak, mindegyikben találtam valami érdekeset: új városok, új stílusok stb.
2013-ban bejelentették, hogy lesz sims 4. Annyira be voltam "zsongva" tőle, hogy nem tudtam kivárni. 2014 nyarán megvettem az alapjátékot. Ez történt: OLYAN FOS VOLT, HOGY AZ VALAMI RETTENETES!!! Annál pocsékabb játékot még soha életemben nem láttam: az irányítás kezelhetetlen, rengeteg szín hiányzik belőle, pld. kék, nincs se autó, se jármű, nincs térképnézet se semmi. Az egész játékot elcseszték, és maradtam a sims 3-nál. Ha esetleg a jövőben lesz sims 5, nagyon remélem, hogy nem lesz olyan pocsé, mint a sims 4!!
Úgyhogy sims 3...
Tudom elkéstem vele, de így 2018-ban sem lett semmivel jobb a játék.
Sims 3 alapjáték:
Számtalan karrier lehetőség sőt még dolgoznod sem kellet, hogy pénz keres csak kimentél a szabad világba, és ha megfogtál egy olyan pillangót akár 1000+ simolei üthette a markodat. Autók voltak/vannak benne, és minden textura szépen kidolgozva. Lehet akármit is mondani, de a sims3 túllépte a feladatát, az az messze lehagyta a elődjét (sims2-tőt).
Sims 4 alapjáték:
Nem azeretek úgy ítélni, hogy nem ismerem meg azt a valamit, de bárcsak úgy lenne.. igen szép az, hogy simeink képesek többfokozatú beszédre, és egyéb más szociális tevékenységre, de az istenit! A szabad világ, medence, auto, tipegő? Persze jöhetnek a "ott vannak a kiegészítők,, de a feladatát nem ugrotta meg. Minden új sims széria leölte elődjét de ez még közelíteni sem tudta.. 12 000 ft tanulság volt, hogy ha simsezni akarsz inkább vegyél a sims 3-hoz kiegészítőt! A sims4 csak a pénzre ment, szétszedni a hármast és darabokban eladni. A válasz egyértelmű!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
THE SIMS 3
Már 2019 van és mikor kicsit próbálok nyitni a Sims 4 felé, nagyon hamar vissza térek a Sims 3-hoz.
Sims 4-ben talán az tetszik egyedül, hogy a sim mozgását is be lehet állítani, és egyedibbé tenni, bár az is idegesítő tud lenni egy idő után.
Semmi újat nem tudok hozzá szólni, mindenki elmondta már a lényegét, hogy egy kalap sz*r a Sims 4.
2019 van. 2 vagy 3 napja töltöttem le a Sims 4-et (tudom, a pokoltüzén fog az örökkévalóságig égni a lelkem amiért letöltöm és nem veszem meg, de szerintem jobban tettem, hogy nem adtam ki rá pénzt). Szóval. Ezelőtt rengeteget játszottam a Sims 3-al. Talán 2012 vagy 2011 óta. A lényeg az az, hogy annobis magyon élveztem, de az utsó pár kiegészítőjével (no meg az elődjeivel) egyre jobb és sokrétűbb lett. Majd belecsöppentem a Világ Teremtő Eszköz rejtelmeibe is, ami csak nagyobbat dobott az egészen. A napokban kezdtem el gondolkodni, hogy meglesem milyen ez a Sims 4. Letöltöttem, elindítottam (az Island Living kiegen kívül rajta volt mind, a Cuccol csomagok is meg ilyenek), az való igaz, hogy a Sim kreálás sokkalta jobb lett és részletesebb. Ruhák és apró kiegészítők terén is. A Sim hangjának beállítása, a járása (meg a nézése) is jobb lett. De kevesebb tujadonsága lehet, és kevesebb életcél is van. A világok csapnivalóak. Kevés telek, nem isnlehet újalat letenni, az építés számomra kissé mehezebbé vált, ami viszont a 4-ben való építés mellett szól, az az, hogy van kereső. Ha mosogatót keresel, csak beírod,higy moso... És kinis adja. A grafika szerintem egy babaházra hasonlít. Szerettek volna élethűbbet alkotni, de nem jött össze, és szerintem egy Sims sorozatnak nem is kell teljesen élethűnek lennie, különbsn elveszne a varázsa. Sajnáltam hogy vakációzni csak egy helyreehet el az ember. A rwjtett világok dabnak azért rajta, de szerintem nem nagy kunszt. Amit nagyon-nagyon sajnáltam, az a város szerkesztésének a lehetetlen sége. Ha kis is ürítem a világot, ott maradnak a háttérnek beállított házak, amiken nem lehet változtatni. Több interakció érkezett a 4-hez ami azért tényleg jó. De a szabad világ és az egyéni stílus elvétele szerintem nagyon sokat csorbít a sims 3 után. Igaz, nem valami erős a gépem, éa ha sok kiegészítő volt feltelepítve akkor élvezhetetlenül akadozott. De volt megoldás erre is. Letöröltem a számomra fölösleges kiegeket, cuccokat, nem használt egyedintartalmakat, kicsit visszavettem a grafikán,és voálá, müködött. A Sims 4-nél ezt nem kellett eljátszanom, ott ment az egész gördülékenyen közepes grafikai beállításon.
Végszóra: Számomra a Sims 3 sokkal jobb. Több lehetőség, az egyéniség érvényesülése, stb... A Sims 4 sem rossz annyira... De a Sims 3 után csalódás lesz, amiből nehéz lesz felocsúdni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!