Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Hogyan győzzem meg anyukámat,...

Hogyan győzzem meg anyukámat, hogy nem leszek tömeggyilkos?

Figyelt kérdés

kb 10 éves korom óta játszok lövöldözős játékokkal, és most 15 évesen próbálok magyarázni anyukámnak, aki szerint terrorista leszek mert ők is ilyen játékokkal játszanak, képzik ki őket. Több weboldalt is mutattam neki ahol azt írják nincs káros hatása (mert ő is a neten olvasta h káros) de nem hisz nekem.

Pedig én biztos vagyok benne, hogy nem fogok óvódás csoportokat gyilkolni.

2014. máj. 28. 23:23
 1/7 MöjMöj válasza:
66%
Mond anyudnak hogy én 20 vagyok és még a pókot se csapom le!
2014. máj. 28. 23:30
 2/7 Tengor ***** válasza:
100%

Vajon aki óvodás csoportokat gyilkol, az már évekkel ezelőtt készül rá, hogy ő majd egyszer megteszi?

Egyébként jah, nem attól lesz valaki terrorista, mert azzal játszik.

Ennyi erővel a fél ország vak lenne (Esmeralda), csúnya lenne, és fogatlan színes bőrű (Maónika show), csak hogy néhányat említsek...

2014. máj. 28. 23:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Miért aggódik? Magyarországon nagyon nehéz olyan fegyvereket beszerezni mint pl. az USA-ban. Meg nálunk sosincsenek ilyen nagy tömegmészárlások, mint amilyen USA-ban, Norvégiában volt, vagy német iskolákban. Még ha valamiért be is kattannál, nem tudnál nagy kárt okozni. :D
2014. máj. 28. 23:34
 4/7 anonim ***** válasza:
41%
Az arab iszlamista terroristák nem hiszem, hogy valaha FPS-eken gyakoroltak...
2014. máj. 28. 23:36
 5/7 anonim ***** válasza:
39%
Röhögök :D
2014. máj. 28. 23:51
 6/7 Warren Scott ***** válasza:
100%

Mondd el neki, hogy mivel téged jól nevelt, ezért különbséget tudsz tenni a valós világ és a játék között.

Mondj példákat, hogy miket játszol és akkor tudunk felsorolni észérveket, hogy melyik játék mi mindent tud nyújtani ;)

Csak egy példa: Tom Clancy's Ghost Recon Online - A laikus szemében ez csak lövöldözés meg esetleg robbantgatás, de igazából egy taktikai érzéket fejlesztő játék, mely egyszerre teszi próbára az ügyességed (szem-kéz koordináció) és az eszed, mert memorizálnod kell a térképen a taktikailag előnyös és előnytelen helyeket.

Erősen csapatjátékra épít, javítja az együttműködés képességét, mert egyedül, Rambo módjára nyomulva nincs sok esélyed túlélni sem, nemhogy nyerni.

Fejleszti a kombinációs készséged, mert temérdek dolgot kell figyelembe venni egy-egy helyzetnél, mikor gyors döntést kell hoznod. Például, hogy harcba keveredj az ellennel, vagy próbálj visszavonlulni.

Tudnod kell, hogy a csapatod számára mit jelent az adott pont ahol éppen tartózkodsz, tudnod kell felismerni az ellenfél lehetőségeit, és a saját felszerelésed erősségeit és gyengéit.

Pl. egy sörétes puskával nem fogod igazán hatékonyan sakkban tartani az utca túlsó oldalán tanyát ütött mesterlövészeket, pláne, ha egyetlen fedezék sincs a környéken. Így nem tudsz sem előre törni, sem fedezetet biztosítani a többiek előre nyomulásához.

Az életed során számtalanszor jöhet jól a jó kombinációs készség, és a képesség, hogy egy csapatban dolgozz másokkal, valamint, hogy átláss egy helyzetet nagyobb léptékben is. (kezdve akár az autószereléstől egy vállalat irányításáig)

Aztán ott vannak a történet alapú játékok is, amelyek élményben olyasmit adnak mintha kereszteztek volna egy könyvet egy filmmel és még interaktív is. A jobban elkészített programok legalább olyan izgalmasak mint egy jó könyv csak az események középpontjában te magad vagy.

Ő is alighanem szereti a jó könyveket vagy filmeket, talán így egyszerűbb megérteni a helyzetet. A Mass Effect sorozat pl. olyan mint egy három kötetes sci-fi regény, csak még egy sci-fi látványát és pörgését is hozza.

Összességében attól, ha valaki "lövöldözőset" játszik, nem lesz tőle erőszakos, ha alapból nem volt valami hasonló probléma a fejében. 34 éves vagyok és 7 éves korom óta játszom. (én magam időnként túlzásba viszem, mert a jó történettel bíró játékok olyanok mint a jó könyvek. Nem tudod letenni a végéig :P)

Ha eredeti nyelven játszod a játékokat, akkor pedig felhozhatod még, hogy az angol nyelv is ragad rád játék közben.

De tényleg, kedves anyuka, a gyerkőc értelmesnek tűnik, mert ésszel közelít a helyzethez, megpróbálja bemutatni a játékok világát, hogy ne csak a felszínes látszat alapján ítéljék meg a kedvenc kikapcsolódását.

2014. máj. 29. 08:17
 7/7 Tengor ***** válasza:
2009. november. 26. Pécs :(
2014. máj. 29. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!