Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Mi a Bioshock Infinite Burial...

PeetTheMonk kérdése:

Mi a Bioshock Infinite Burial at Sea Episode 1 - Episode 2 története?

Figyelt kérdés
Végigjátszottam mind a kettőt, angolból nem vagyok rossz, de vannak homályos foltok amiket nem értek főleg a második részben. Kérdéseket nem teszek fel, inkább egy teljes sztorit kérnék valakitől, aki hozzám hasonlóan beleszeretett ebbe a játékba ;)

2014. márc. 27. 15:48
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

;) most hogy belegondolok tényleg így van, ez az egy dolog ment ki a fejemből, hogy valójában a mi Booker-ünk egy másik dimenzióból jött ;) így máris összeáll a kép :D az a legjobb az egészben hogy a 2. végigjátszás közben jövök rá olyan dolgokra, amire eddig nem is figyeltem :D pl, Daisy Fitzroy szerepére és hogy a Vox Populi rasszista indíttatás miatt alakult, mivel a négereket rabszolgaként kezelték, és Daisy Comstock cselédje volt, akik ketten összeszűrték a levet, majd erre rájött Lady Comstock, akit Comstock eltett láb alól és Daisyre fogta a dolgot, mivel az ő népét már amúgy is kinézte mindenki ;) vagyis remélem ezzel nem mondtam oltári hülyeséget xD

még 1 kérdés :D ha jól emlékszem vissza, akkor van egy beszélgetés, ami Booker és Daisy között zajlik le egy liftben, egy telefonon keresztül, miután átmentünk egy másik dimenzióba. Ott Daisy azt mondja Bookernak hogy nem hiszi el hogy kik vagyunk, mert az " ő Bookerja meghalt...szóval mi vagy hazugok vagyunk vagy szellemek" . Ezt mire érti Daísy? Ez csak egy metafora lenne és valójában arra érti hogy Booker megkeresztelkedett=meghalt és újjászületett Comstock-ként. Esetleg abban a dimenzióban ahol járnak, Booker a Vox Populi oldalán harcolt és mártírhalált halt? mert talán abban a tearben láttam óriásplakátokat, amin a mi nevünk áll, miszerint mártírrá lettünk.

2014. márc. 31. 18:44
 12/40 anonim ***** válasza:
Mondhatjuk hogy szó szerint értette: abban a dimenzióban Booker valóban hősi halált hallt Vox Populiért, ezért elsőre azt gondolhatnánk ezért őrült meg Daisy ezért küldte ránk az embereit és ezért akarta megölni Fink fiát. Azonban a Burial at Sea Episode 2-ben láthatjuk ahogyan a Lutece ikrekkel beszél, akik segítették a lázadást, de cserébe Daisynek rá kell vennie Elizabethet, hogy ölje meg ezáltal Elizabeth megkomolyodjon és készen álljon a játék végén megölni Bookert. A DLC-ben Elizabeth kicsit ki is van akadva, hogy megöli Dasiyt, holott az nem ártot volna a gyereknek.
2014. márc. 31. 19:43
 13/40 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy Lady Comstock azt hitte, hogy Comstock Rosalind Luteceel kavar össze és szépen ki akart tálalni, hogy a gyerek nem az övéké. Ezért Comstock Finkkel szabotáltatta s Lutece ikrek gépét(éppen használták, ezért tudnak most már bárhol lenni)Lady Comstockot is megölette és Dasiy ideáli bűnbak volt.
2014. márc. 31. 19:47
 14/40 anonim ***** válasza:
Am most gondoltam bele, hogy végül is a teljes Bioshock széria happy end-el zárult. Ugyanis az Infinite végén Booker-ugye vízbe folytják és szép sorban tünnek el az Elizabeth-ek. Na a stáblista utáni jelenetben láthatjuk Bookert ahogy Elizabeth/Anna kisszobájába nyit és ezzel zárul. Szóval ők szépen boldogságban életek. Na most egy Comstocknak sikert Rapturbe mennie, hogy elfeletse a bűneit és az alapjátékban a társnőnk Elizabeth utána megy. Mindent beáldoz a bosszújának (Sallyt is) ezért ezt jóvá akarja tenni. És az egész DLC erről szól, ezért is fog boldogan meghalni, mert tudja, hogy a Little Sisterek biztonságban lesznek, a valódi Booker boldog Annával és ezért boldogan feláldozza magát értük. Ez a játék valami rohadt durva volt, gta ide vagy oda ezt egy mestermű :)
2014. márc. 31. 20:03
 15/40 A kérdező kommentje:

aha, szóval azt hitte Lady Comstock hogy a férje Rosalinda Lutece-el kavar ? jó tudni :D és gondolom az igaz ,hogy a Lutece ikrek valójában egy személy csak férfi és női változatban. Pont én is most fogtam fel hogy mit is jelentett az Episode 2 vége :D és hogy miért is nem látta Elizabeth többé a jövőt vagyis nem tudott tear-eket nyitni. Mivel minden "változatban" meghalt és mivel elfelejtette az utazás közben hogy úgyis az lesz a vége hogy feláldozza magát. A valódi Elizabeth-nek láthatjuk a hulláját a játék elején, és a mi karakterünknek megvan a kisujja és azért vérzik az orrunk. A végét pedig jól mondod, boldogan halunk meg, mivel tudjuk hogy Sally-t majd Jack megmenti és legyőzi Fontainet/Athlast majd a felszínre viszi az összes megmentett Little Sister-t hogy azok boldog teljes életet élhessenek. Ezzel elérkezünk a Bioshock 1 kezdéséhez, a kör bezárul, minden- általunk- ismert Elizabeth eltűnik az idősíkokból, kivéve azt, ahol Bookernek nem kellett Anna-t elveszítenie és boldogan élnek.

Ilyen történettel én még nem találkoztam a játéktörténelem során, bánom is hogy véget ért a széria, remélem valaki megpróbálkozik valami hasonlóval. Egyébként ezt a játékot el tudnám képzelni egy egész estés filmként vagy sorozatként ;) történet adott , ki lehetne hozni belőle sok mindent. Annyit olvastam róla hogy volt szó ilyesmiről, de nem engedte Ken Levine a filmes jogokat, mondván hogy nem viselné ha valami borzalmas Hollywood-i szemetet látna vissza belőle, amivel én is egyet értek. Jobb így játékként megélni a történetet, mint azt mondani egy mozivetítés után hogy pénzkidobás volt.

Amúgy ajánlom figyelmedbe a Donie Darko c. filmet ami hasonló elméletet próbál bemutatni, vagyis a végtelen párhuzamos univerzumokat és a végtelen változatokat. Kicsit nehézkes film, nekem tetszett, Jake Gyllenhaal a főszereplő.

2014. ápr. 1. 18:00
 16/40 anonim ***** válasza:
Na köszi a tippet meglesem a filmet. Zárásképpen valószínűleg lesz még Bioshock játék és lehet film is, mert a jogok a 2k gamesnél vannak, de ezeket már nem Ken Levine csinálná szóval majd meglátjuk, hogy újabb csodát vagy, mint a Bioshock 2 esetében egy jó iparosmunkát kapunk. Mindenesetre jó volt valakivel megbeszélni az elméleteket a játékról. :)
2014. ápr. 1. 18:34
 17/40 A kérdező kommentje:

reménykedem én is, szerintem a készítők is érzik hogy nagy lenne rá az igény ;) kár lenne ha felejtésbe merülne :S jaaa, pont a mai nap játszottam az alapjátékkal, és találtam benne egy voxofont, amiben egy Sally nevű lányról tesznek említést akit elraboltak.Érdekes, nemde? Innen látszik hogy a játék még mindig tud meglepetést okozni :D

Én szintén örültem, hogy nem csak engem gondolkodtatott el a játék és végre sikerült valakivel megosztanom a véleményem és meghallgatni más ötletei és teóriáit ezzel kapcsolatban :) ha esetleg megtudsz valami új érdekességet a játék történetével kapcsolatban- amit nem csodálnék, hogy tartogat még- nyugodtan oszd meg itt, elég gyakran ellenőrzöm a válaszokat ;)

addig is üdvözletem :)

2014. ápr. 1. 19:53
 18/40 anonim ***** válasza:
Engem még a Songbird érdekelne, mert ugye Burial at Sea Episode 2-ben láthattunk egy prototípusát, illetve azt, hogy hogyan teremtették meg a kapcsolatot közte és Elizabeth között. Viszont egy netes teória szerint a singbirdbe "rakott" ember az egy párhuzamos dimenzióból származó Booker. A Sally is dolog meg nekem is új, hiába újra ki kellene játszanom :D
2014. ápr. 1. 20:29
 19/40 A kérdező kommentje:

én csak annyit tudok a Songbird-ről, hogy ugyan olyan kapcsolat van közte és Elizabeth között, mint a Big Daddy-k és Little Sisters-ek között. Elizabeth esetében is gyermekkorában kezdték el őket érzelmileg összehangolni. A Songbird-öt Fink találta ki, mert ugye ő a Rapture-i Suchong-al technológiát cserélt vagy csak egyszerűen ellopta őket, pontosan már nem tudom. Ezért is van hogy Columbiában Vigor-ok vannak, Rapture-ban Plasmidok.

Ezekből kiindulva tekinthetjük Elizabeth-et "kishúgnak", Songbird-üt "nagybácsinak". Viszont a lényeget így nem értem. A Nagybácsi védelmezi a kishúgokat, amíg ők Adamot gyűjtenek és az Adamot a Nagybácsik is tudják hasznosítani, viszont Songbird minek őrizte ennyire Elizabeth-et? Persze, alapjáraton azért, hogy a toronyban tartsa, de azon kívül Elizabeth-nek nem volt semmi haszna Songbird-re nézve :S

Néha vannak hülye kérdéseim, bocs előre is :D de ez a játék...nagyon magával vitt ;)

Ezt a Booker-es dolgot nem hinném, hogy az ő alteregói lennének "beleépítve" Songbird-be, fura is lenne hogy saját úgymond saját magától védi meg Elizabet-et :/

A Sally-s rejtekhelyet a Salty Oyster bárban találod, van egy kapcsoló a pult alatt. az nyitja az ajtót ;)

2014. ápr. 1. 21:27
 20/40 A kérdező kommentje:
azt még nem is mondtam hogy játszottam a Bioshock 2-vel és találtam benne egy női hullát, kék-fehér ruhában, szoknyában, fekete rövid hajjal, gyertyákkal körülvéve :) teljesen úgy néz ki mint Elizabeth ;) kicsit különös :))
2014. ápr. 1. 21:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!