Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Megoldható lenne, hogy saját...

Megoldható lenne, hogy saját játékot készít (tes) sek?

Figyelt kérdés

Persze pillanatnyilag csak elméletben érdekel de ha lehetséges arra is kíváncsi vagyok azért, hogy ez mégis hogy oldható meg. Tehát a lényeg az lenne, hogy se pénzem se programozói és hasonló ehhez szükséges tapasztalatom se semmi. Én így képzelem el:

1. Lépés: Beszélek egy csapattal/több magánszeméllyel akik képesek lennének az ötletemet játékká tenni.

2. Lépés: Megbeszéljük, hogy mennyire becsülnénk előreláthatólag a teljes elkészültségig vezető út költségeit. (Hozzáteszem semmi önrészem sincs)

3. Lépés: Felteszem ezt a projectet egy Kickstarter szerű oldalra kicsit többel mint ezzel az összeggel előregondolkodás végett.

4. Lépés: HA és ez egy nagy ha összejön a pénz a csapat nekiáll készíteni és remélhetőleg kész lesznek ekkor a steam vagy valamilyen online módon nekiállok eladni.

5. Lépés: Örülök mint majom a farkának :D

Ami érdekel:

Lehetséges-e ezt teljesen a semmiből elkezdeni? (Semmi önrész, ismerettség, tapasztalat.)

A fent felsorolt lépések helyesek-e és ha nem hol van bennük a hiba?

A lépések megvalósítása egész pontosan, hogy történik? -Tehát hol keressek programozót, modellezőt, reklámszakembert stb.-t? Hogy és hol tudnám ezt finanszíroztatni?

Ha varázslatos módon mégis összejönne mennyire lenne reális, hogy célba is érek?

Mik a jogi oldalai?

Ha Sikerül nekiállni de befejezni nem mi a legrosszabb ami történhet/mit veszíthetek ha félúton elbukok?

Kérlek a válaszod indokold, és tartsd észben, hogy nem arra vagyok kíváncsi, hogy menni fog-e nekem hanem, hogy lehetséges-e elméletben szóval trollok kíméljenek.

(Mellesleg igen, szeretném megvalósítani de egyenlőre csak az érdekel, hogy lehetséges-e. Azon ráérek gondolkodni, hogy bele is kezdjek.)

Segítő válaszokat előre is köszönöm!

2014. febr. 27. 22:35
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
*mivel
2014. febr. 28. 14:03
 12/34 A kérdező kommentje:
Hát ilyen nincs. Betűzzem? Nem önerőből dolgoznak és nem is ők veszik meg az én ötletem, pont az ellentéte. Az meg, hogy szarok az ötleteim kizárja, hogy odáig eljussak, hogy ki tudjam fizetni mert szar ötleteket nem támogat senki szabad akaratából.
2014. febr. 28. 16:38
 13/34 anonim ***** válasza:
A gond az, hogy.. ahhoz hogy te kapj tőkét, kell egy csapat. Ahhoz, hogy legyen csapatod, kell tőke. Ha egyik sincs, megette a fene az egészet.
2014. febr. 28. 16:50
 14/34 A kérdező kommentje:
Még mindig nem érted. Nem az volt a kérdésem, hogy sikerül-e hanem, hogy technikailag lehetséges-e. Az indiegogo-n akkor is kitehetek egy projectet ha még nincs róla semmi anyag csak ez esetben minimális az esélye, hogy kapok rá pénzt DE technikailag lehetséges.
2014. febr. 28. 17:47
 15/34 anonim ***** válasza:

istenem.

te nem érted a dolgokat kérdező.

ha nincs semmid abból hogyan akarsz mindent?

Keresel egy csapatot aki megcsinálja neked a kidolgozott tervedet. ennyi. mit nem értesz ezen?

de ha fingod sincs az egészről akkor milyen tervet fogsz nekik adni?

Olyat hogy: "olyan legyen mint a Call Of Duty" csak itt ne olyan ott meg amolyan?

de válaszolok a kérdéseidre:

"Lehetséges-e ezt teljesen a semmiből elkezdeni? " NEM

"A fent felsorolt lépések helyesek-e és ha nem hol van bennük a hiba? " A hiba ott kezdődik hogy puszira pénz nélkül senki se fog még elgondolkodni se az ötleteden!

"A lépések megvalósítása egész pontosan, hogy történik? -Tehát hol keressek programozót, modellezőt, reklámszakembert stb.-t? Hogy és hol tudnám ezt finanszíroztatni? " úgy kb ahogy leírtad. Interneten megtalálsz mindenkit.

"Ha varázslatos módon mégis összejönne mennyire lenne reális, hogy célba is érek?" Valami nagyon új és jó dolgot kéne kitalálj, mert csúnya grafikát, illetve hülyeséget senki nem tölt le, pláne nem veszi meg.

"Mik a jogi oldalai?" le kell védetni, díjakat fizetni (nem 20 forint!)

"Ha Sikerül nekiállni de befejezni nem mi a legrosszabb ami történhet/mit veszíthetek ha félúton elbukok?" Csak azt a pénzt amit beleöltél:D:D:D

istenem...

És igen lehetséges megvalósítani. Látom ezt akarod csak hallani.

Ez egy olyan álom ami nagyon kevés embernek jön össze.

Ez olyan dolgok mint hogy majd én építtetek egy mesterséges intelligenciás robotot :D ÉPÍTTETEK lol

2014. febr. 28. 19:20
 16/34 anonim ***** válasza:

igen technikailag lehetséges

csak olyan kicsi az esélye, hogy nyugodtan kijelenthető, nem fog összejönni, tündérmesének elmegy ez a történet

2014. febr. 28. 19:21
 17/34 A kérdező kommentje:

Na ez legalább válasz de még mindig nem egészen a kérdésemre.(bár még mindig van félreétés benne de ez most mindegy) Engem konkrét dolgok érdekelnek pl. milyen oldalon kell keresnem embereket akik elvállalnák a munkát(megjegyzem má bepötyögtem gugliba és nem azért kérdezem itt mert mazochista vagyok), van–e hasonló oldal mint a kickstarter ami jobb mint amit én ismerek stb. tényleg hasznos infó.

És akkor még pár félreértés tisztázása:

1. Nem, nem egy "legyen olyan mint a cod csak itt meg itt más" de ezt már azt hittem tisztáztam.

2. Nem, nem a semmire akarom a pénzt, concept artokat, cinematic trailert, egy alap marketinget én is tudok csinálni csak játékot nem.

3. Azt a pénzt amit mások önszántukból adományoznak, ha elveszítem nem veszítek semmit. Legalábbis nem leszek hátrább mint ahogy kezdtem.

4. Miért ne beszélnék meg velem? Azzal kezdik, hogy mennyi pénzed van? És ha igen akkor is mondhatom, hogy elé.Ha igaz jó, ha nem elfelejtik.

5. Nem vagyok hülye, tudom amit tudok és azt kérdezem amit nem. Eddig sajos arra még nem kaptam választ.

2014. febr. 28. 19:45
 18/34 A kérdező kommentje:
Egyébként meg az, hogy azt akarom hallani, hogy lehetséges nem egészen igaz. Én arra vagok kíváncsi, hogy lehetséges–e és ha igen hogyan de erre utal a kérdés is nem, hogy meg fog–e történni.
2014. febr. 28. 19:49
 19/34 anonim ***** válasza:

"3. Azt a pénzt amit mások önszántukból adományoznak, ha elveszítem nem veszítek semmit. Legalábbis nem leszek hátrább mint ahogy kezdtem. "

Nanananana, nem adományoz senki semmit sem. Ők megelőlegezik a pénzt, később pedig elvárják, hogy kapjanak valamit (amit ígértél) a pénzükért. Szóval olyan nincs, hogy csak úgy összedobják neked a pénzt és ha nem jön össze, ez van, nem kapnak semmit. Egyszerűen hihetetlen vagy, nem tudom hol élsz.

2014. febr. 28. 20:08
 20/34 A kérdező kommentje:

Tipikus magyar sztereotípia vagy tudod? Fogalmad sincs miről beszélsz de neked kell az okosabbnak lenned ezért mikor rájössz, hogy nem vagy az elkezdesz belekötni mindenbe csak, hogy keményebbnek érezd magad...

Egyébként meg oda van írva, hogy ha nem jön össze nem jön össze ennek tudatában adják a pénzt. A másik meg az, hogy mivel ez csak 60 napig lehet ilyen formában kint azt választom ami sokkal tovább is kint lehet viszont ha nem jön össze a támogatók az egészet visszakapják őt nem veszítenek semmit és én sem. De látom te nagyon nem értesz ehhez és mivel én tettem fel a kérdést nem én akarom neked magyarázni úgyhogy ezt itt le is zárom, majd megtalálom magamnak. Újfent győzelmet aratott az emberi butaság. Gratulálok, elérted amit akarsz.

2014. febr. 28. 20:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!