Melyik MMORPG-t ajánljátok a 3 közül?
Leírom bővebben amúgy:
Aional nem játszottam de ahogy hallottam az európai Aion amióta átvette egy másik cég egy förmedvény lett.
Guild Wars 2-vel fél évig játszottam folyamatosan, néha vissza vissza térek de semmi komolya. Felfedezni a világot nagyon jó, a küldetés rendszer is nagyon elvan találva viszont mint írtam is a játék céltalan. Volt egy bizonyos cap ameddig elmentek azóta semmi, pve-ben a szettek semmivel sem adnak többet például, szóval szinte csak skinekért megy nagy szinten a ahrc meg az acsivmentekért. A dungeon rendszer kicsit gagyi, amikor utoljára játszottam sem lehetett joinolni dungeonokba, hanem chaten összekell kukázni az embereket, ráadásul minden kariddal hogy egy dungeon normálon mehess ki kell vinned story módban, egyedül kevés vagy és kell keresned 4 olyan embert akinek kell a story (mivel akinek nem kell úgyse megy veled). PvP skilles de szintén monoton és unalmas, full semmi értelme a setteknek gagyi ruhában kell pvp-zned így is úgy is. Ráadásul ha fel akarsz jutni 100 rank fölé valami iszonyat sokat kell pvpzned, első 40 szint könnyű de utána rettenetesen nehéz. Legnagyobb dicséret amit GW2ben mint majdnem mindent bejárt player mondhatok, az pedig az hogy az eventek rettenetesen jók!!! Viszonylag sok szokott lenni, havilag 1 hét biztos van valami event és általában nagyon szórakoztatók! Amúgy nem rossz játék, csak hamar megunod, főleg olyan ember aki napi 1-másfél óránál többet játszik vele.
Tera-ba végképp ne kezd bele, anno megejelent megvettem, majdnem félévet játszottam vele (GW 2 miatt hagytam abba a havidíj fizetését), a harcrendszeren és a grafikán kívül minden borzasztó! Komolyan, amikor én játszottam alig akart behívni dungeonba is, az egész játék semmi másról sem szólt csak minthogy ki játszik többet és ki grindel többet. Mivel csak akkor tudtad a cuccod fejleszteni ha pénzed van, minden nagyon sok pénzbe került azt meg alig lehetett szerezni. Egyedül a rettenetesen unalmas daily questek adtak jól! Amíg én játszottam alig volt player +10 feletti cuccban. Magyar klán ráadásul csak 2 volt összesen akkor! Dungeonok amig jók, ottani droppok is jók, de egyrészt baromi nehezek voltak, másrészt alig hívott be a Dungeon Finder, harmadrészt kis gearrel kb instant kickeltek. Szóval új karit nem könnyű felvinni. PvP-része több mint 2 hónap után jött be, addig pvpsem volt. Nagyon hangulatos tényleg! Viszont nagyon unbalanced volt, Berserker telibetalált kb 1 hitelt, sorci-val kriteltem egyet 1hitelt, Warrior valakihez közeljut 100% hogy halott. Ennek ellenére tetszett a pvp, bár szerencsén mult 90%, de normálisan lehetett gearelődni a pontokból.
Igazából a Blade and Soul-ra lennék kíváncsi ha jönne már európában, hogy jobb lessz-e mint a Tera.
Amúgy ha rám hallgatsz két játék közül döntesz (már ha hosszútávú játék kell): Az egyik a WoW, ez ugye fizetős viszont nem kell komment, best mmorpg. A másik pedig a RIFT Online, ami a világon második leghosszabb ideig fizetős mmorpg-je (azzal a 2 év 3 hónappal), Riftről sok rosszatt nem lehet mondani, remek kis fantasy mmorpg, valamiben még jobb is mint a wow, és csak hogy tudjátok a GW2 elég sok ötletet merített ebből az mmorpgből. (Pl eredetileg azt a "GW-s Quest" rendszert itt használják először, csak itt Adventure-k vannak, és sokkal gyorsabban és jobban működik mint a gw2-ben, ahol baromi lassúak ezek az eventek!
Remélem segítettem! Jo8!
a GW2 lenne a legjobb valasztas, csak tenyleg hamar ra lehet unni, megjelenes utan az 500 fos guildembol alig maradt 200 ember 4 honap utan
nezd meg a Rift-et is, vagy ha mar penzt adnal ki akkor a The Secret World-ot
esetleg, bar ez nem mmo, a War Thunder is remek jatek
GW2-t meg lehet unni, ha olyan játékot vársz, mint a WoW. Ebben az esetben viszont a WoW-al kéne játszani, nem a GW2-vel.
Szerintem bőven megéri az árát, én még másfél év után is találok benne kihívást, ráadásul kéthetente-havonta komoly új történetek jönnek. Persze ezt is le lehet szólni, hogy nincsenek benne pandák, de hát kinek a pap, kinek a papné...
Egy rettentő részletesen kidolgozott világ, sztori, millió elfoglaltság.
És a max szint elérésekor nem vagy a térkép egy kis részére korlátozva, hanem szabadon játszhatz bárhol, továbbra is kihívás lesz.
Valamint nem kell (nem KELL!) folyton ugyanazt a dungeont farmolnod, hogy fél év alatt összeszedhess egy olyan felszerelést, amiben már bemehetsz a következő dungeonba, hogy fél évig farmolhasd a következő gearért, amivel már bemehetsz a következő dungeonba geart farmolni...
És nem leszel hátrányban, ha nincs überhipermegageared, hiszen mindenki azonos felszereléssel vághat neki a PvP-nek, WvW-nek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!