PS3 (PlayStation 3) vagy Xbox 360?
Ez lenne a nagy kérdésem hogy melyiket vegyem.
(Eddig inkább a Xbox felé hajlok de meggyőzhettek)
Hihetetlen.
Édesapádat kellett volna meggyőzni, hogy húzzon inkább gumit.
Az xbox hardvere erősebb egy kicsit, így a játékok xbox verziója általában szebb mint a PS változataik. Az xbox kontroller is kényelmesebb mint a PS3 kontrollere. Én mindenképp xbox-ot ajánlanék.
Egy dologra figyelj csak ha xbox-ot veszel használtan: xbox 360S legyen, vagy ha nem S, akkor jasper alaplapos (ezt szokták írni a hirdetésekben). Kizárólag ezek megbízhatóak.
Ha újonan veszed, akkor semmi gond, mindegyik új xbox jó :) csak a régiekkel voltak gondok, hajlamosak 3 ledesek lenni, ami annyit jelent hogy meghalnak. A jasper alaplapos és az S verziók már korrektek.
"Az xbox hardvere erősebb egy kicsit, így a játékok xbox verziója általában szebb mint a PS változataik."
Ez egy nagy hülyeség...
Azért szebb mert a szar xboxodra kezdik el gyártani a játékot majd átportolják ps3ra és jó hogy gyengébb konzol után rosszabb lesz a minőség a jobbon...
Én ezért törölném el az xboxot csak ront a játékokon...
Illetve mamár viszonylag 1formák a multiplatformos játékok szal...
"Az xbox kontroller is kényelmesebb mint a PS3 kontrollere."
Ez is hülyeség mert kinek mi a kényelmesebb nekem jobb a ps3é...
Az xbox hardvere igenis erősebb. Én ezt nem legendákra alapozom, tessék utánanézni az adatoknak. Az ATI Xenos GPU nyers teljesítménye 240 GFlop/s, a PS3 nVidia GPU-jának a teljesítménye pedig 176 GFlop/s. Nem kell szakértőnek lenni hogy lásd melyik a nagyobb szám. Meg egyébként is ha egy játékot szerinted egy szarabb konzolon kezdenek fejleszteni, majd portolják egy erősebbre, mitől lenne rosszabb az eredmény? Ez elég logikátlan.
Plusz ott van a CPU. Elismerem hogy össz teljesítményben jobb a PS3 processzora DE: nagyon szokatlan és bonyolult architektúrája van. Van 1 fő processzor mag, és ha jól emlékszem akkor 7 kisebb kisegítő mag. Ha mindegyiket kihasználja egy játék, valóban leelőzi a 360 teljesítményét, de ezekre a külön eltérő processzor magokra rettentő nehéz fejleszteni és játékokat írni. A legtöbb játék csak azt az 1 fő proci magot használja, mert a másik 7 annyira nehezen programozható. Tehát a gyakorlatban egy játék több processzor teljesítményt tud felhasználni a 360-asban a 3 szimmetrikus magból, mint a ps3 bonyolult cell processzorából.
A lényeg hogy nincs értelme vitázni ezen, a tények magukért beszélnek: a cross platform játékok szebbek és jobban futnak xboxon, pont.
Amúgy az új generációnál már fordult a kocka :) A PS4 hardvere sokkal korrektebb lett mint az xbox one.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!