Miért utálja (szinte) mindenki a SWTOR-t?
Mindenki azt mondja, hogy milyen fo.s.
Miért?
Nekem egészen tetszik.(Bár néha tényleg kell mellékküldetést csinálni, hogy a főszálban tovább tudjak haladni)
Azért utáljuk a Star Wars The Old Republicot, mert mikrotranzakciós rendszert csináltak belőle és egy értelmes eszköz amit megvennél 2x olyan drága mint egy értelmes játék.
Szerintem jobb is hogy már nincs, kb a Motor City Online is ugyanígy bukott el.
A játék eredetileg azért lett "bukás", mert túl korán adták ki. Hiányoztak belőle funkciók (pl. group finder), ill. endgame content is csak a Karagga's Palace volt kezdetben, és mikor elég sokan kb. 1 hónap vagy kevesebb idő alatt végeztek a sztorival, majd a KP-t is 128.-adszorra is végigcsinálták nem tudtak mit csinálni és elmentek. Majd a megmaradt fejlesztők (merthogy indulás után közel a fele fejlesztői csapat felmondott, vagy kirúgták) szépen lassan elkezdték berakosgatni a hiányzó funkciókat, emiatt az új content csak úgy szépen lassan csordogált (pl. Eternity Vault, Explosive Conflict) és ezért még többen hagyták ott. Erre jött első fejlesztői válaszként a trial mode lvl 15-ig, de az nem lett annyira népszerű, mint várták és eközben még többen hagyták ott a játékot. Végül 2012. novemberében a játék átállt f2p-re, amit a játékosok elég vegyesen fogadtak. Az általános vélemény az volt, amit a feljebbi hozzászólásokban is olvashatunk, hogy tele van mikrotranzakciókkal és mindenért fizetned kell. A rossz hír, hogy a játék is ezt sugallja, pedig a háttérben meg van benne a lehetőség arra, hogy akár ingame creditekért beszerezz mindent, amit egyébként a Cartel Market-ról lehetne. A f2p megjelenése még inkább erősítette azoknak a hatereknek a véleményét, akik már a játék megjelenése előtt/megjelenésekor is azt mondták, hogy rossz, így a közvéleményben még inkább az terjedt el, hogy a játék "p2w", ill. fizetés nélkül nem tudsz semmit se csinálni (ami egyébként így nem igaz). A f2p müködésének alapgondolata egyébként az, hogy a story-t teljesen szabadon végigviheted, szóval akár azt is mondhatjuk, hogy kapsz egy KotOR 3-at ingyen, de ha már a játék MMO része is érdekel, ahhoz már fizetni kell, vagy ingame vagy valódi pénzzel.
#7: "Szerintem jobb is hogy már nincs" - Ha arra célzol, hogy a játék már leállt, akkor jelezném, hogy mindig megy.
Megj.: Egyébként ha már bukásról van szó, én is szeretnék több, mint 500k elfőizetővel és még 2-3-szor ennyi játékossal évi 200+ millió dollárt bukni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!