Milyen kódolást használnak egy játéknál?
Remélem elolvassa ezt egy informatikus és tud segíteni.
Ez úgy tudom, hogy engine függő, de mégis egy file-t, ha megnyitok notepaddel, mindenféle jelek és furcsa betűk látszódnak. Úgy olvasta, hogy ez egyrészt azért van, hogy a játékosok ne nagyon módosítgassanak a fileokban és kisseb a méretük, de lehet valahogy azonosítani, hogy milyen kódolást használ és azt egy megfelelő programmal érthetőre alakítani. Nem értek ezekhez, de azért nem egy grafikai filet akarok szöveggé alakítani, hanem egy játékot szeretnék magyarosítani, pontosabban szavakat belőle, mert egy szótárbeli szavakat használ és azokat szeretném magyarra cserélni. A Typing of the Dead játékról lenne szó.
Azt hittem, hogy mivel egy régi játékról van szó, ezért könnyű lesz módosítani, nem mint a mai bonyolult engineknek a filejait, de ehhez képest addig jutottam, hogy talán UTF8-ban vannak, mert a Total Commander így talált szavakat, de még ez is lehet, hogy hülyeség.
Fel is töltöttem 2 filet példának, hogyha valaki ebből többet megtudna mondani: mediafire com/folder/bkzkh79nlx2reml,ief6abzuib4tsuo/shared
Ezek általában nem azért vannak, hogy a játékos ne értse, hanem azért vannak ilyen adatok a fájlban, mert erre van szüksége a programnak.
Bináris adat, például képek, pályák, mentések, modellek, stb. Gyakran használnak mindenféle szabványos formátumokat, vagy pedig saját megoldásokat, attól függően, hogy melyik volt számukra megfelelő.
Sokszor egyszerűen azért rossz a kódolás szövegszerkesztőben, mert mondjuk a fájl elején van egy 1 byteos szám, meg egy 2 byte-os, aztán mondjuk egy 17 karakterből álló 16 bites Unicode sztring. Amit aztán a szövegszerkesztő beolvas 8 bites Unicode-ként.
1# Vártam ilyen hozzászólásokat, mert gondolom sok száz más ilyet látsz akik alig értenek valamihez, de nehéz dolgokba kérdeznek bele, de ha mindenki így állna hozzá, akkor a tudás csak tanárokon és könyveken keresztül terjedne és mivel egy zeneiskolába járok nagy valószínűséggel engem nagy ívben elkerülne az informatika. Engem valamiért mégis izgat ez a dolog és szeretném megérteni. Ha már egy ilyen egyszerű fájlt meg tudnák érteni, már annak is nagyon örülnék.
Nem megbántani akartalak, de remélem majd egy kezdőnek, ha nem is nekem fogsz adni egy esélyt és kitudja, lehet informatikus lesz belőle. Sose tudhatod biztosra, hogy ki a troll és kit érdekel valójában egy dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!