A profi programozók Visual Studiot használnak vagy egyszerűbb programokat pl. jegyzettömb? Illetve melyik az elterjedtebb?
Figyelt kérdés
2011. aug. 2. 14:59
1/11 anonim válasza:
Nyelvtől függ. C#-hoz a Visual Studiót érdemes használni, Javához ott a NetBeans v az Eclipse, C++hoz is van vmi. Jegyzettömbben szokás írni pl. az Assembly kódokat, bár azon a nyelven manapság már legfeljebb csak betéteket írnak. A fent említett programokat azért nem érdemes jegyzettömbben írni, mert a Visual Studio és társai tartalmaznak fordítót is, amivel ki tudod próbálni a programodat, ill. kódolásnál is hasznos segítségeket nyújtanak.
2/11 anonim válasza:
Népszerű főleg a Linux, *BSD kernelhackerek körében a VI vagy EMACS szövegszerkesztők variánsai, ezeket ugyanis (főleg) programozáshoz fejlesztették ki, könnyen testre szabhatóak és makrózhatóak.
(Érdekesség: Linus Torvalds, a Linux megalkotója a MicroEMACS nevű editort egy kissé módosított példányát használja)
4/11 anonim válasza:
Notepadben is lehet írni C#kódot, csak kicsit szivatósabb...
5/11 anonim válasza:
A hivatásos programozók Visual Studiot, a profik vi/emacs.
6/11 anonim válasza:
Mi az a vi/emacs sosem hallottam róla?
googlen meg semmit sem találtam.
7/11 anonim válasza:
A vi linuxos szövegszerkesztő, az emacsról még nem hallottam, majd vki elmagyarázza.
8/11 anonim válasza:
Az emacs is szövegszerkesztő, amit Richard M. Stallman maga írt, kifejezetten programozók számára.
9/11 anonim válasza:
Linuxon egyértelmüen a vi a legjobb szerintem.
Egyébként az emacs is nagyon jó, kifejezetten a programozóknak van készítve, én nagyon szeretem is!
C#-hoz jegyzettömböt semmiképp nem ajánlok.
10/11 anonim válasza:
Én programozóként a munkahelyemen ezeket használom:
win alatt:
-Visual Studio
-Noetpad++
unix alatt:
-Eclipse
-Xemacs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!