League of Legends-ben mi a support játékos feladata?
Szabad farmolnia.
Csak segiti a csapatot a képességeivel.
Hülyeség az hogy nem kell farmolnia...
Fontos a cucc is neki :D
Na, hát akkor csak nem vagyok hülye :D
Egy lengyel Ezreal került mellém bot-ra, és állandóan hisztizett, hogy 10 percnél volt 30 farmom...
Amit az első mondott csak félig igaz. Szabad farmolj, de nem szabad elvedd az ADC-töl. Tehat ha mind a ketten ott vagytok egy lanen (ADC, és te mint support), akkor nem szabad (legalábbis nem kéne) elvedd a farmját. Ez csak a csapat javát szolgálná, mert -tapasztalatból mondom- ha a support/tank van felfeedelve, akkor nehezebb nyerni.
Válaszolva a kérdésedre az a feladatod, hogy segítsd a csapatod, azon belül az ADC-t, segítsz neki farmolni, killeket szerezni, wardolsz, akár megmented stb.
Pénzt meg az assistokból kapsz.
én csak morganával tudok supportolni... nem is én vagyok a legügyesebb, mert inkább oftank vagyok, mintsem support... xD
de eddig még senki sem panaszkodott
én egy support legfőbb feladatának az adc védelmét tekintem, a killszerzés is csak másodlagos (mert ugye halott adc nem jo adc)
a support:
- support itemet vesz (valamelyiket, ami illik az adott hőshöz), amivel megvan a saját kis goldbevétele. a tankos supportitemmel pl. le kell ütni néhány miniont, amiből goldot ő is és az adc is egyaránt kap, míg más supportitemnél meg az ad plusz aranyat, ha bele-beleütsz az ellenfeleidbe, avagy farmol melletted az adc.
- support mastery-t használ. abból is jön gold!!!
- wardol, pinket rak pl. a sárkányhoz vagy baronhoz, vagy a folyó közepébe stb. (egyéb helyre is jó, ahová épp kell.)
a lényeg, hogy ne legyen sötét a térkép és biztonságban legyetek. elég vacak, mikor a sötétből kiugrik egy jungler és széttép titeket. (ÉS! a hisztis adc-k is vegyenek 1-1 wardot. sokan lusták, aztán utána csodálkoznak, hogy meghalnak. nem véletlenül lehet választani 1 db ingyenes trinket wardot. 100gold meg igazán belefér, a pink életet menthet.)
- védi a saját adc-jét, például úgy, hogy zaklatja az enemy adc-jét (Janna tornádó, Morgana tócsa vagy sima autoattackok) vagy exhaustot tesz a fejére vagy pajzsolja vagy healt ad neki stb. stb. stb.
- akár támadást is kezdeményez, persze megfontoltan.
például behúzod magad Leonával az adc fejére és lestunnolod.
- a support nem passzívan ücsörög a bokorban! sok adc hisztizik, ha a support mocorogni kezd, és sok support eleve alig mozog. ez így nem jó! ütögesd a másik supportot, ütögesd az ellenfeleid, zavard meg őket. az egy hatalmas előny, ha az enemy adc-je nem bír farmolni!!! kevesebb gold, később tud bevásárolni. tök jó nektek ez.
- elsősorban assist-okat kap azután, hogy a jungler és az adc öl mellette. ebből van pénze.
de az sem gond, ha a support viszi a killt. nincs olyan, hogy "ks". gold szintű játékosok és feljebb, kifejezetten örülnek, ha úgy tudja megmenteni a support az adc seggét, hogy leöli a lowos enemy adc-t.
csak hajrá.
kár, hogy sokan rinyálnak az ilyen miatt... nem kéne.
az assistgold is gold, járjon az adc-nek és kész.
sőt, egy pár killel rendelkező Leona pl. atom tankos tud lenni, utána kb. ölhetetlen a lane. :D
supporttal nyugodtan farmolj, HA nincs ott senki vagy éppen pusholtok a lane-en, ha meneteltek előre. akkor csak daráljatok, te is szedd, haladjatok minél jobban.
adc orra elől elvinni a dolgokat totál felesleges, mert a support item és mastery + az assistok bőven biztosítják a pénzt, hogy egyéb itemeket vegyél.
természetesen előfordulhat, hogy 1-1 miniont elviszel véletlenül, ez nem gond. ha nem szándékos, nincs mit hisztizni rajta az adc-nek. pl. morgana roottal, tócsával vagy a Leona W-jével gyakran sikerül miniont "lopni". ez nem gond.
a supportnak is kell a gold, ebből tudja segíteni a csapatát.
ha valaki nagyon szid, mint a bokrot, akkor gyökér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!