Lehet-e? (SAKK szabályzattal kapcsolatban)
Figyelt kérdés
Sziasztok. Egyik barátommal sakkoztam és azon vitatkoztunk, hogy kötelező-e a sakkban említeni azt a szót, hogy SAKK. Vagyok ha az ellenfelem sakkot ad, akkor azt köteles-e nekem jelezni vagy sem. Valaki linkeljen be nekem ilyen szabályzatot mert nem találok sehol. És mi tovább játszottunk nem vettem észre, hogy sokkban állok és azt mondja, hogy akkor vesztettem, de szerintem meg nem mert mondania kellett volna, hogy sakk!! Ki mit gondol erről?2013. márc. 20. 15:24
11/11 anonim válasza:
Újrakezdeni partit? :D Elolvastad amúgy az idevonatkozó részt? Tedd meg! Természetesen abban igazad van, hogy nem kell bemondani, de azért ennél kifinomultabb a szabályzat. Kb. fent leírtam mindent, de megtalálod neten szó szerint is.
Ha már a ki az erősebbnél tartunk: azt gondolom, hogy több évtizedes NBI-es tapasztalat után az amatőr szintet én is megütöm. Bizonyára Te ennél sokkal tapasztaltabb és jobb vagy, csakhogy az nem változtat semmit a szabálykönyvön! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!