Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Miért izgatja ennyire a...

Miért izgatja ennyire a szüleimet a játékok korhatárjelzése (lent bőven)?

Figyelt kérdés
Lehet hogy nem a legmegfelelőbb topic ahova írnom kéne de talán megteszi. Anyám rengeteget problémázik, mert hogy pl. a Skyrim, Fallout 3, Fallout New Vegas, stb. nem nekem való.(14 vagyok és igen, tudom hogy a fent említett game-k 18-as jelzést kaptak). Olyan zavaró hogy a környezetemben pl. osztálytársaim tolják a Dead Space-t, CoD 5-6-7-8-at, stb. Persze nézi hogy mivel játszom. Keresztapámtól végre megkaptam a Fallout 3-at amire annyit vágytam. De anyám nem engedte meg, úgyhogy unokaöcsémnek(aki 12)adtam, mert neki megvan engedve... Szóval... Nem tudtok valami tanácsot adni hogy, hogy vehetem rá anyámat hogy engedje? Mert engem pl. nem zavar ha egy játékban valaminek szétlövik a fejét (Legalábbis a Falloutban nem.) Na tudtok segíteni?

2012. aug. 17. 19:31
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
2012. aug. 18. 12:23
 12/17 A kérdező kommentje:
Habár anyám fél éve nem áll a témával kapcsolatban szóba velem...
2012. aug. 18. 12:42
 13/17 anonim ***** válasza:
A szüleid örülhetnek hogy ilyen gyermekük van aki le tudja foglalni magát egy konzol mellett ülve egy játékkal.Mert amikor nagyobb leszel és elmész szórakozni nagyobb veszélynek leszel kitéve mint bármelyik játék játszása közben.A való élet sokkal komolyabb soha nem tudhatod ki mivel szórakozik bármit bele rakhatnak az italodba anélkül hogy megtudnád.Még egy játékot lehet kontrollálni de ami a való életben történik az nem rajtad fog múlni.Nem a játékoktól kell egy gy gyereket megvédeni hanem a rossz ideológiáktól azok pedig nem a játékokban vannak elrejtve hanem a való életbe.A háborúkat amik a világban zajlanak nem a játékok indították el!Hanem ugyanazok akik meg akarják magyarázni hogy a játékok rosszak és rossz irányba viszik a gyerekeket.Az én gyerek koromban nem igen voltak még ilyen kiváló elektronikus játékok csúzliztunk meg hasonlók mégsem lett belőlünk tömeggyilkos meg rabló.Ráadásul annak semmi konkrét alapja hogy a játék erőszakossá tesz és hogy befolyásolja a személyiséget mert a világon több tíz millió ember játszik és békében élnek és bár lakjanak bármilyen távol egymástól és lehet különbözik a kultúrájuk de ők játékostársak attól a pillanattól hogy a konzol elé ülnek és közösen játszanak.A játék mentes előítéletektől és faji vagy etnikai hovatartozástól bárki játszhat bárkivel anélkül hogy előtte találkoztak volna.És egy jó játék mindig összehozza az embereket nem pedig közéjük áll mint a politika!!!
2012. aug. 18. 13:40
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát őő az a játékokon a piros 18 az nem azt jelenti hogy "Jaj most nem szabad ezzel játszanod mert még kis koru vagy" hanem azt hogy ez nem neked való de attól még játszhatsz vele.Pl ha anyám nézné hogy én mit művelek a Dead Space 2-ben csak azt mondaná hogy nem kellene nekem ilyenekkel játszani és elmegy..Szóval a segítségem az hogy ültesd anyád a gép elé és mutasd meg hogy a falloutban nincs durvább annál hogy maximum leszakad a feje...Vagy kapcsold ki a vért és szevasz
2012. aug. 19. 10:07
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Fallout New Vegas ban azért durva ahogy darabokra dobbanak holtestek és gurulnak pörögnek... abban kicsit sok is volt ez nekem de aztán nem figyeltem rá

aztán FO 3 ban meg "hiányzot" ez vagyis furcsa volt hogy: hogy hogy new vegasban ugy hetelödnek amit megölsz még fo 3 ban anyira nem

pedig lényegében ugyan az a motor és fizikai is és eben is részben szét esnek

csak furcsa volt amugy mint fallout okban is inkább ubdorító rossz dologok ezek mint ahogy Postal banbis persze az kimondotan ezért van:D

de aligha vágyik bárki is valóságban ilyenekre hisz még játékban is "csak szükséges rossz" :P

hisz megtámadtak az idíóták meg kel védeni magad:p

amugy mond szüleidnek hogy fallout azért van hogy felkészítsen egy lehetséges atomkatasztrófárá :P

Skyrim et meg nembigazán értem

szerintem aban nincs horror anyira (fallout hoz képest)

inkább csak akciós és még inkább fantáziás "régi korokat idézö" igazából akkor 12 éves filemeket sem nézhetnél ha azt nem...

2012. aug. 19. 16:12
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Bocs a sok elirás miat...(mobil) remélem érthetö csak hát enyit nem akartam irni mikor elkezdtem és sietem is
2012. aug. 19. 16:15
 17/17 anonim válasza:

Érvelj ezekkel(nekem is régen ez volt a bajom,ezeket elmondtam és rendbejött):

-A videójátékok nagyban tanítnak angolra

-A csapatmunkát is megtanítják

-Néha le kell vezetni a dühödet,és hát így jobb,mintha az öcsédet vernéd ennek érdekében

-Fiú vagy,nem várhatja h majd pónizni fogsz

-Ez egy játék.Nem a szomszéd városból kapod a felvételeket csak játszol

-Egyszer muszáj megtanulni,hogy az életnek van ilyen arca is...

2013. jan. 11. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!