Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit mondjak? Hegedülni szeretn...

Mit mondjak? Hegedülni szeretnék megtanulni, de nem engedik. Hogy győzzem meg a szüleimet?

Figyelt kérdés
Hegedülni szeretnék megtanulni, ezért szeretnék egy nem túl drága hangszert(33.000-ért). Anyukám azt mondta, hogy nem, mert nem tudok kottát olvasni. A baj az, hogy szolfézs-ra nem szeretnék járni, mert tudok kottát olvasni, csak amikor először olvasom, akkor akadozik. Másodszorra viszont hibátlan és folyékony. Segítsetek! Hogyan tudnám meggyőzni, hogy kapjak egy hangszert? És egy 13- évesnek mekkora kell? Előre köszönöm válaszotokat!:)

2012. aug. 14. 20:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorold a kottaolvasást, hogy még jobban menjen, győzd meg anyukádat, hogy te igenis tudsz kottát olvasni! :)

Hogy mekkora hegedűre van szükséged, azt nem tudom, szerintem próbálgasd a boltokban a különböző méretű hangszereket, és amelyiknek jobban kézre esik a fogása, az lesz a jó. :) De erről megkérdeznék azért egy hegedűtanárt..:)

2012. aug. 14. 20:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is nagyon nehéz volt meggyőzni szüleimet a zene/hangszer tanulásról, de látták mennyire elszánt vagyok és mennyire szeretném, végül bele mentek. A szolfézsról csak annyit, hogy persze elég unalmas, és az ember azt gondolja felesleges, de viszont nagyon sokat segít például a kottaolvasásban, kottázásban és mellesleg valamilyen szinten szükség van a zeneelméletre. Sok sikert neked!:)
2012. aug. 14. 21:51
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:) Igyekszem:)
2012. aug. 14. 22:11
 4/5 anonim ***** válasza:
77%
Én nem értem ezeket a mai szülőket. Az én szüleim anno hálát adtak a sorsnak, hogy a hangszerrel foglalkozom, zenekarban játszom, és nem csavargok, kocsmázok a többiekkel.
2012. aug. 15. 10:42
 5/5 halibel ***** válasza:
100%

O.O

Ez meg mi az, hogy nem engedik, hogy a gyereke művelődjön...

Így van, gyakorold a kottaolvasást. Egy idő után menni fog. Ha tanárnál akarsz hegedülni, szolfézsra is kell majd járnod. Nem olyan szörnyű, csak gyakorolni kell.

Az,hogy mekkora kell, a termetedtől függ. Én is 13 éves vagyok, egy hónapja kaptam egy kisebb fajta egészes hegedűt, úgyhogy szerintem neked is egészes kellhet. Lassan 7 éve hegedülök, nekem épp a szüleim mondták, hogy mától hegedűre kell járnom... furcsa.

Kitartás, és gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás!! :)

Sok sikert!

2012. aug. 15. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!