Ha a PC grafika szebb, akkor miért vesznek mégis sokan konzolt?
8:
Nem kell maxon futtatni, nekem egyáltalán nem volt durva gépem akkor és mégis jól ment. (2. éves egyetemista voltam akkor, szóval a nyári zséből fejlesztettem kicsit)
konzolom is mindig volt, már a 90es évek közepén is.
Sega master system, sárga kazis nintendo utánzat, ps1, ps2, 2008 óta meg xbox360.
100ért simán össze lehet rakni olyan gépet (monitor nélkül) amivel évekig nem lesz gondod. Ráadásul 100x annyi játékkal tudsz majd játszani mint konzolon.
Konzolt már csak akkor használom ha olyan játékkal akarok játszani ami nem jelent meg pc-re (madden nfl).
Persze aki csak a grafikáért játszik annak nem érdemes beszélni. Ha kijön egy új konzolgeneráció akkor azok 1-2 évig jobbak, utána a pc visszaelőzi őket és ennyi. Megy tovább a szájkarate.
10:
hát igen, aki nem ért egy kicsit se a gépekhez annak ajánlatosabb a konzol.
De aki ismeri a google-t és/vagy tud 20 szót angolul annak nem okozhat gondot egy driver frissítés vagy windows-,játék telepítés.
Persze ez az abszolút hülye érv a konzol mellett.
Na jo itt azert olvastam nehany dolgot mellyel nem ertek egyet.
1. A Crysis 1 az Xbox-n egy ronda jateknak szamit (marmint a gyenge xbox port valtozata), tehat ez nem merv ado, es nem a PC mellett szol, hanem inkabb a gyenge portolas ellen.
2. Egy sokkal jobb pelda a Witcher 2 mely egy szep jatek az xboxon, de PC verzio akkar tetszik, akkar nem sokkal, de sokkal szebb (foleg ha az arnyekokat, vagy a draw distance-ot nezzuk).
3. Exkluziv cimek a PC-n ugyanugy vannak mint a ps3-n vagy xboxon. Ha valaki szereti a strategia jatekokat akkor bizony a pc messze a nyero.
4. Ha szeretsz babralni (mod stb) a jatekkal akkor is a pc a nyero.
5. Az baromsag, hogy drive-t letolteni konnyu, installalni stb se nehez, mivel pl en amikor munka utan hazaerek akkor egy-ket oram van maximum es mig a konzolokon a 2-bol 2orat jatszhatok, addig a pc-vel akadhatnak gondok (gondolok itt a drm megszakadasara, installas, megfagyas, stabilitasi gondok). Ha sok idod van akkor ez nem gond, de nekem nincs (baratno, munka, sport, stb).
6. A PC draga. En egy jo PC arabol (kb 600-1000 euro), mind a harom konzolt megvettem a mostani generaciobol (Xbox 200, Ps3 250, Wii 140= 590 euro; nem egyszerre hanem minden evben egyet a fenti sorrendben). A jatekok egy kicsit dragabbak, de hasznaltan vagy a regebieket elfogadhato aron meg lehet kapni. Evi 3-5 vadi uj jatekot veszek (pl iden eddig csak Mass EFfect 3-t es a Witcher 2-t vettem meg, nehany letoltheto cim mellett), mely szerintem belefer.
7. Jovore majd veszek egy eros pc-t (mivel a Witcher 2-t is pc-n kedveltem meg), es megvarom mig a kovetkezo konzol generacionak lemegy egy kicsit az ara.
8. Ha PC Vs barmelyik konzol akkor nalam is a PC nyer.
Viszont ha az arat nezzuk akkor 1 PC Vs barmely 2 konzol sokkal realisabb, mely esetben egy PS3 + Wii vagy egy Xbox + Wii Kombo, sot meg egy PS3 +Xbox kombo is tobbet er mint egy PC (jatek szempontjabol).
Na jo mivel ilyen szepen kertel:
Csak PS3: Metal Gear Solid 4 (2008 legjobb jateka), Gran Turismo 5, God of War 3, Uncharted 2 (2009 legjobb jateka)-3, Demon's Souls (a pc jatekosok altal kikonyorgott Dark Souls szerintem jobb elodje -szerintem a jelenlegi generacio legjobb jateka a Bioshock -al egyutt), Little Big Planet, Shadow of the Colussus HD, Heavy Rain, Valkyria Chronicles (Magyarorszagon nem ismert, de nemzetkozileg elismert strategia-RPG), Journey, Infamous sorozat, Ratched and Clank, Killzone sorozat, Resistance sorozat (mely nekem mondjuk nem jott be)
Csak Xbox: Gears of War 2 (a sorozat messze legjobb resze) -3, Forza sorozat (a legjobb autos jatek barmely platformon - igen jatszottam a GTR Evolutionnel is), Halo sorozat, Shadow Complex, Fez, Trials sorozat,
Csak konzol: Red Dead Redemption (ev jateka 2010), Bayonetta, Final Fantasy, LA Noire (bar ez allitolag meg fog jelenni PC-re)
Nintendo Wii: Itt van ugye nem kell igazan gondolkozni se:
Eleg a ha a harom nagy sorozatot eloveszem:
3 Super Mario jatek (Super MArio Galaxy 2 minden idok egyik legmagasabban ertekelt jateka 98 ponttal 100bol atlagban)
2 Zelda jatek
2 Metroid jatek (raadasul a corruptiont a mp 1-2 vel egyutt lehet kapni)
Aztan a rendkivul sikeres Xenoblade Chronicles is ott van melyet mindenidok egyik legjobb JRPG-enek tartanak.
stb (donkey kong, kirby, okami)
Egyebkent a legjobb haveromnak egy eromu pc-je van, tehat elegge sok jatekot kiprobaltam pc-n is. Igen, szebb rajta a GTA IV, igen szebb a Witcher 2, stb. Az arkham city eseteben mar nem akkora a kulonbseg. Engem viszont a grafika nem erdekel annyira (szamomra mar a ps2/wii grafika is megfelelt), sokkal inkabb a design. Strategia jatekokat bar szeretem, engem leginkabb az akcio-kaland-RPG jatekok fognak meg, es ebben a kategoriaban a ps3-Wii kombo sokkal erosebb mint a pc. A forza meg messze a legjobb autos jatek, meg akkor is ha eleg nagy penz nyelo.
Tovabba egy csomo jo multiplatform jatek DRM-el mukodik, tehat nincs internet nincs jatek (Gta iv-t pl nem lehet menteni, Assassins Creed, stb). Konzolon ilyen nincs. Tudom, hogy ki lehet jatszani stb stb, de nekem erre altalaban nincs idom (most speciel lenne).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!