Family Guy vs. South Park? Miért?
South Park
Állandóan a mindennapi problémákat elemzi, valósabb képet ad az emberekről.
Melegség, rasszizmus, metroszexualitás, kockaság, nácik, zsidók, pereskedés, szabályok, rendszer és hírességek kiparodizálása.
Family Guyban ezeket nagyrészt csírájában elfolytják, max 1 epizódot áldoznak rá.
Nem 14 éves vagyok, kicsit több, mint a duplája... A kérdés nehéz. Sokakat oszt meg a két sorozat, sőt akusztikus vs elektronikus zenei társadalmi különbség szintű összekapásokat is láttam már emiatt, de ezeket nem minősíteném, mert aki ilyen miatt összekap egy másikkal az egy genetikai szemétdombmaradék...
Anno az elejétől kezdtem a South Parkot, és rengeteget néztem. Aki a káromkodást tudja a SP eszközeként felsorolni, no annak sem árt még fejlődnie. Mindkét animációs film egy erős társadalomkritika. A SP főként a gyerekek, kissé infantilis, de tisztán látó szemszögéből közelítik meg a témákat, a FG-ban pedig kicsit felnőttesebb a gondolkodási mód, leszámítva Stewie-t, báááár... Mindkét sorozatban a főszereplők különböznek egymástól és így a korosztályon felül bővülnek az elvek, a személetek, a személyiségek egyéni hozzáállásai. Voltaképpen az alapokat tekintve a két sorozat nagyon is hasonlít egymásra.
Egy biztos. Egyik sem egy Tom & Jerry, ahol a de elkapta, hol elesett, most pórul járt szitukat kell felismernie a nézőnek, sokkal mélyebb, és sokkalta nagyobb intelligenciát igényel mindkét sorozat.
Ám minden gyökér megnézheti, aztán röhöghetnek a káromkodásokon, ha nekik az tetszik...
SoutPark:
Véleményem szerint nem akar annyira humoros lenni, inkább okítja azokat akik a káromkodáson túl tudnak lendülni. Összeszedettebb, egyenesebb vonalvezetésű sztorival íródnak, és inkább sokszor a szürrealításával taglózza le a nézőt.
Family Guy
A SP egy bizonyos fázisa után úgy éreztem, nekem valahogy ez sok, túl elvont, és akkor mutatták nekem a FG-t.
Rengeteg helyzetkomikum, cikázó, sokszor keszekusza történetszál, szójátékok, és szintén mint a SP, erősen társadalomkritika, melynek legfőbb eszköze Peter, a ház ura. Az ő sokszor idegesítően naiv személyiségén keresztül, vagy éppen pont az az okozta problémákkal találkozunk. Minden szereplő erős személyiségi elemekkel rendelkezik, és így válnak a szituációk tökéletes szemléltető eszközévé, talán pont, mint a SP-ban, csupán itt nagyobb a difi..
Úgy gondolom, a FG-ra sokkal jobban kell koncentrálni. Sokkal logikusabb gondolkodást igényel, mint a SP. Egyiket sem minősíteném le, csupán más a nyelvezetük, a struktúrájuk, így más más réteget szórakoztatnak igazán.
Mindkettőt szeretem, és mindkettőből vannak nagy kedvenc részek. Egyszer meghallgatnék egy olyan beszélgetést a témában, mely valóban kompetens személyek közt zajlik, és tisztább képet nyújt, mint ez a röptében kelt fogalmazás...
A south parknak egy-két részt leszámítva mindig van egy valódi életbeli problémákról szóló témája és mellette érdekes története. Összes részét többször láttam és imádom őket. A probléma hogy az ember értékelni tudja kell hozzá a világban való nem szemellenzős tájékozottság. Illetve a káromkodáshoz annyit fűznék hozzá hogy igen, sokat káromkodnak benne, azonban a poénok nem erre irányulnak csak amolyan eszközök hogy hihetőbb legyen.
Ezzel szemben a Family Guy.... Megmondom őszintén többször is megpróbáltam esélyt adni neki, de a történetek laposságát annyira nem tudták az elképesztően jó vicceik pótolni hogy érdekeljen a rész elejétől a végéig. Youtube-on szoktam a poén összeállításaikat megnézni amit azért tehetek meg mert nem kell sok háttérismeret hozzá. Azonban sajnos ennél nem mond többet.
Nálam egyértelműen a South Park a nyerő.
South Park, egyértelmü!
Visszont (nem sértésböl) de én nem értek egyet, azal hogy a Falmily Guy vicceseb, és kulturáltabb lenne!
A South Park dársadalom kritikára épül, az egész sorozat, a Famliy Guy pedig a jelenetek halmaza, a végen pedig nem szürhetö le semmi hogy ennek mégis mi értelme van ?!
de azért jegyezük meg hogy a Family Guy réggen tényleg jó volt, értelmes vicces, és a végén pedig kiszürhetö valami tanulság.
Ma már a Family Guy nagyon elment rossz irányba, én szeretem a fa vicceket de egy idő után nagyon fárasztó és unalmas lesz... s a South Park-ot nem azért nézem mert káromkodnak benne (nem mintha a Family Guy-ban nem káromkodnak)
Egyébként nem is értem, Family Guy és South Park nem is lehet össze hasonlitani mert mindektönek egyedi stilusa van és humora, szinte semmi hasonloság nincs bennük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!