Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Mikor számít hobbinak a...

Mikor számít hobbinak a videójátékozás és mikor játékfüggőségnek?

Figyelt kérdés

Ha pl. hazajön a munkából fél 17-kor, és majd csak éjszaka 22-23 óra körül van újra jelen, de csak mert aludnia kell. Ha hétvége van, akkor reggel is az az első, hogy gép benyom egész napra. Csak néha tart szünetet, enni-inni stb.

Próbálnám őt elhívni, hogy randizzunk, vagy csak úgy csináljunk valamit, de nagyon ritkán jutunk el odáig. Én nem szeretném őt megfosztani a hobbijától, de nekem ez túl sok, hogy elfogadjam egyszerű hobbinak, mert a játékra fordítja az összes szabadidejét és picit elhanyagolva is érzem magam.

tegnapelőtt 22:00
 1/10 anonim ***** válasza:
38%
Inkább tarts szeretőt. Addig ő is tud játszani és te is jól érzed magad.
tegnapelőtt 22:08
 2/10 anonim ***** válasza:
53%

#1 Ne vezesd bele szegény lányt az NTR világába. xD

Komolyra fordítva beszélj vele. Ez magától nem fog megoldódni. Már ott baj van ha a játékok fontosabbak neki mint te. Üljetek le beszéljétek át a dolgokat. Ha nem akar változni akkor sajnos zátonyra futott a kapcsolat. Ha így hagyod akkor sose fog sajnos igazán törödni veled.

tegnapelőtt 22:16
 3/10 anonim ***** válasza:
60%

Ez függőség, gyerekként én is így toltam 🤣. Tavaly 42 órám jutott erre a hobbyra. Az is "lopott idő" formájában, amikor nem zavart senkit. Jól esik néha játszani egy kicsit nem mondom, de a való élet dolgai egy felnőttet le kötnek.

Mondjuk nekem lettek új "családos" hobbyjaim kirándulás és a közös horgászat.

Na a lényeg, jól látod, hogy ez nem közös élet.

tegnapelőtt 22:21
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkor válsz függőjévé valaminek (a testi és mentális kötődésen túl), amikor már alárendeled magad a használatának más dolgok kárára. Leépíted a szociális kapcsolatokat, nem végzed el a napi teendőket, mert fontosabb a függést kiélni. Az kerül a fontossági lista elejére, és utána jön minden más.

Majd pedig amikor a függést nem lehet kiélni, akkor jönnek az elvonási tünetek: nyugtalanság, feszültség, alkudozás, hazudozás és bármi ami által újra elérhetővé válik az élvezet.

A kérdés leírásából kiindulva ez nem hobbi, hanem függőség.

tegnapelőtt 23:04
 5/10 anonim ***** válasza:
52%
Ez függőség. Ugyanúgy mint ha munka után nyitná a kőmüves aktimelt az is függőség
tegnap 04:14
 6/10 Kedves Vezető ***** válasza:
51%
Függőség is, de ez egy ilyen hobbi is, a legtöbb game 2-3 óra után kezdődik', hogy beszippant, stb. Vannak persze casualok, de a gamer így néz ki.
tegnap 07:09
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez már egyértelmű függőség. Én is szívesen játszom, de nekem munkaszüneti nap jut maximum annyi, mint amennyit ő munkanap tölt vele. És akkor már direkt szabaddá tettem magam, hogy az most egy játszós délelőtt/délután lesz. Munkanap pedig nagyon ritkán tudok rá időt szakítani.
tegnap 09:04
 8/10 Kedves Vezető ***** válasza:
51%

Attól is függ, hogy probléma e , hogy hány évesek vagytok.

Mert 20 évesként támogató szülőkkel, elmegy. De, 40 évesként Én is tapasztaltam, hogy kevesebbet kell játszanom, nem fér már bele a B oldalba több száz óra game, és az élet is.

Kivéve ha valaki ott éli az életét

tegnap 09:50
 9/10 A kérdező kommentje:
Huszonévesek vagyunk és együtt élünk. Mindketten dolgozunk de sajnos mellette a házat is vezetni kell és mivel én csinálom ezt az esetek 90%-ában, én is hibás vagyok, mert több szabadidőt hagyok neki. De ismerem és keresné a kifogásokat, inkább megcsinálom.
tegnap 19:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Van egy rossz hírem. Nem éltek párkapcsolatban. Ahhogy állnak a dolgok, egy rosszul nevelt gyerek nevelőanyja vagy.
tegnap 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!