Mikor számít hobbinak a videójátékozás és mikor játékfüggőségnek?
Ha pl. hazajön a munkából fél 17-kor, és majd csak éjszaka 22-23 óra körül van újra jelen, de csak mert aludnia kell. Ha hétvége van, akkor reggel is az az első, hogy gép benyom egész napra. Csak néha tart szünetet, enni-inni stb.
Próbálnám őt elhívni, hogy randizzunk, vagy csak úgy csináljunk valamit, de nagyon ritkán jutunk el odáig. Én nem szeretném őt megfosztani a hobbijától, de nekem ez túl sok, hogy elfogadjam egyszerű hobbinak, mert a játékra fordítja az összes szabadidejét és picit elhanyagolva is érzem magam.
#1 Ne vezesd bele szegény lányt az NTR világába. xD
Komolyra fordítva beszélj vele. Ez magától nem fog megoldódni. Már ott baj van ha a játékok fontosabbak neki mint te. Üljetek le beszéljétek át a dolgokat. Ha nem akar változni akkor sajnos zátonyra futott a kapcsolat. Ha így hagyod akkor sose fog sajnos igazán törödni veled.
Ez függőség, gyerekként én is így toltam 🤣. Tavaly 42 órám jutott erre a hobbyra. Az is "lopott idő" formájában, amikor nem zavart senkit. Jól esik néha játszani egy kicsit nem mondom, de a való élet dolgai egy felnőttet le kötnek.
Mondjuk nekem lettek új "családos" hobbyjaim kirándulás és a közös horgászat.
Na a lényeg, jól látod, hogy ez nem közös élet.
Akkor válsz függőjévé valaminek (a testi és mentális kötődésen túl), amikor már alárendeled magad a használatának más dolgok kárára. Leépíted a szociális kapcsolatokat, nem végzed el a napi teendőket, mert fontosabb a függést kiélni. Az kerül a fontossági lista elejére, és utána jön minden más.
Majd pedig amikor a függést nem lehet kiélni, akkor jönnek az elvonási tünetek: nyugtalanság, feszültség, alkudozás, hazudozás és bármi ami által újra elérhetővé válik az élvezet.
A kérdés leírásából kiindulva ez nem hobbi, hanem függőség.
Attól is függ, hogy probléma e , hogy hány évesek vagytok.
Mert 20 évesként támogató szülőkkel, elmegy. De, 40 évesként Én is tapasztaltam, hogy kevesebbet kell játszanom, nem fér már bele a B oldalba több száz óra game, és az élet is.
Kivéve ha valaki ott éli az életét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!