Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Xbox vagy PS4 kontroller jobb...

Xbox vagy PS4 kontroller jobb egy kezdőnek?

Figyelt kérdés

Soha nem játszottam még kontrollerel, de meg akarom tanulni.

Kinézetre nekem az xbox-os nem tetszik, mert nem értem hogy lehet kényelmesebb, hogy nem szimmetrikusan kell kezelni, de valószínűleg aki kitalálta jobban tudja.

Elsősorban Fifához használnám, de minden máshoz is megpróbálnám, mert később konzolra akarok váltani, mert a pc-s hardverek árait nem lehet bírni.

Na de ez mindegy, szóval melyik lenne a jobb egy ilyen full kezdőnek, mint én?

tegnap 14:23
 1/6 anonim ***** válasza:
77%

PC-n a Windows automatikusan kezeli az Xbox kontrollert, mert ugyanazé a cégé a két termék. A PS kontrollerhez szükség van segédprogramra, és egyes játékok vagy kezelik vagy nem.

Az Xbox ergonómiának oka kell, hogy legyen. Amikor rámarkolsz a két karra, akkor a hüvelykujjaid is felfelé néznek. Ezért van felfelé csúsztatva a bal analóg kar, mert sokkal kisebb utat kell a hüvelykujjadnak megtenni, és a bal stick használata jóval gyakoribb a játékokban, mint a jobb. A PS típusú kontrollernél valóban szimmetrikus a két kar, viszont lent van a kontroller alján. Ha rámarkolsz a karokra, akkor a két hüvelykujjadat ki kell 90 fokban feszíteni.

Ha teheted, menj el egy nagyobb áruházba ahol ki van rakva mindkettő, és próbáld ki. Rövid távon nem fogod érezni a hatásukat, de ez is jobb tapasztalat mint a semmi. Szerintem hosszú távon ha több órát használod alkalmanként, az Xbox ergonómiai kevésbé fárasztja a kezet.

tegnap 14:29
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Ezt például nem is tudtam, hogy kompatibilitási problémák is lehetnek.

Akkor jól sejtettem, hogy hiába néz ki furán az xbox kar, de aki kitalálta tudta mit csinál.

tegnap 15:43
 3/6 anonim válasza:
0%
az xbox kontroller egy kalap szar. egyszer kipróbáltam havernál de nagyon kényelmetlen volt, nem ajánlom
tegnap 18:24
 4/6 anonim válasza:
0%
tegnap 18:27
 5/6 Kedves Vezető ***** válasza:
Látatlanba megmondtam hogy valami casual Fifas 😃
tegnap 19:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Fú de rühellem a focit
tegnap 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!