Régi játékok játékideje, ez nem fura?
Figyelt kérdés
Nosztalgiázok épp, és látok itt csomó Commodore 64 klasszikus játék végigjátszást. És nagyon meglepett, de az átlag hossz az bizony 10 perc! Nem speedrun, rendes sima végigjátszás, és az elejétől a végéig. Még ami nagyon hosszúnak tűnt nekem egykor, az is csak 50 perces. Ez a gyerekkor hatása lenne, hogy vagy 3X hosszabbnak tűnt minden játék, mint amennyi valójában? Vagy ez csak a nagyon régi játékok sajátja?ma 17:53
1/4 anonim válasza:
Ez stílustól függ. Commodoreon is voltak mondjuk text-based, vagyis szövegalapú rpg-k, amiknél egy parancs ablakba írtad be azt, hogy épp mit akarsz csinálni. Azért azok nem rövidek.
2/4 anonim válasza:
A speedrun az speedrun, nem sok köze van a hagyományos játékmódhoz. Simán lehettek a régi játékoknál olyan glitchek, amelyek jelentősen lerövidítik a játékidőt, vagy pl. manapság a végtelenségig gyorsítható a mozgás, és majdnem izommemóriából megy a játék (pl. King's Quest), amire annak idején nem volt lehetőség.
3/4 A kérdező kommentje:
Ezek inkább főleg az akció, kaland vonal. A tipikus mész, ugrálsz, ütsz, lősz, kardozol féle játékok voltak. De emlékszem egy parancs beírósra én is, ahol neked kellett kitalálni hogy mi van. Az tényleg lassan haladós volt, főleg elsőre.
ma 19:48
4/4 A kérdező kommentje:
De nem speed run videók :D Csak simán végigviszi, ügyesen, begyakorolva. Általában nem hal meg, és a végén kiderül 10 perc volt, ami egykor fél órának tűnt. Pl Usagi Yojimbo, ha a legutóbbi videó. Vagy ugye 50 percet írt a Creaturesnél, ami nekem meggyőződésem volt, hogy legalább 3 órás játék lehetett régen. Hiszen olyan hosszúnak és nagynak tűntek azok a pályák és világok.
ma 19:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!