Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Valaki ezt részletesebben el...

Valaki ezt részletesebben el tudná magyarázni nekem ha megkérem rá?

Figyelt kérdés

Üdv. Az lenne a kérdésem hogy a D&D játékokba ugye van 9 "jellem) Lawfull-nature-Chaotic good/nature/evil. Az utóbbi részt értem hogy jó/semleges/gonosz, De a Lawfull-nature-chaotic mennyi különbséget ad ezekhez? Pl mi értelme 1 Lawfull evil-nek?

Azt hozzátenném még sosem D&D-ztem és most venném első ilyen játékom. Szóval teljesen h#lye vagyok ehhez. Így a veteránok elnézését kérem tudatlanságomért. :)

okt. 28. 08:41
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

1. Törvényes Jó (Lawful Good)

Ezek a karakterek hisznek a rendben és a társadalmi igazságosságban. Mindig a jót szolgálják, és követik a törvényeket.

Példa: Egy bátor lovag, aki megvédi a gyengéket, és mindig betartja a törvényeket.

2. Semleges Jó (Neutral Good)

Ezek a karakterek a jót keresik, függetlenül a törvényektől vagy a káosztól. A jóság a legfontosabb számukra.

Példa: Egy orvos, aki bármilyen helyzetben segít, függetlenül attól, hogy a törvények mit mondanak.

3. Kaotikus Jó (Chaotic Good)

Ezek a karakterek a jót keresik, de nem törődnek a törvényekkel. Az igazság és a szabadság fontos számukra.

Példa: Egy lázadó, aki a társadalmi igazságtalanság ellen küzd, még akkor is, ha az törvényellenes.

4. Törvényes Semleges (Lawful Neutral)

Ezek a karakterek a törvényeket és a rendet követik, függetlenül attól, hogy a cselekedeteik jók vagy rosszak.

Példa: Egy bíró, aki mindig a törvények alapján dönt, függetlenül a személyes véleményétől.

5. Semleges (True Neutral)

Ezek a karakterek igyekeznek egyensúlyban maradni a jó és rossz, valamint a törvényes és kaotikus között.

Példa: Egy druida, aki a természet harmóniáját keresi, és nem avatkozik bele a világ konfliktusaiba.

6. Kaotikus Semleges (Chaotic Neutral)

Ezek a karakterek a saját szórakozásukra cselekszenek, nem törődnek a jóval vagy rosszal, csak a saját szabadságukkal.

Példa: Egy kalandor, aki csak a szórakozás kedvéért járja a világot, és nem foglalkozik mások sorsával.

7. Törvényes Rossz (Lawful Evil)

Ezek a karakterek a rendet és a hatalmat keresik, de rossz szándékkal cselekszenek.

Példa: Egy zsarnok, aki a törvények mögé bújik, hogy saját érdekeit szolgálja.

8. Semleges Rossz (Neutral Evil)

Ezek a karakterek önzőek, és bármilyen eszközt hajlandók bevetni, hogy elérjék céljaikat, függetlenül attól, hogy a törvényes vagy kaotikus oldalon állnak.

Példa: Egy bérgyilkos, aki csak a pénzért dolgozik, nem törődve azzal, hogy kinek árt.

9. Kaotikus Rossz (Chaotic Evil)

Ezek a karakterek teljesen anarchikusak, és élvezik mások szenvedését. Az életük csak a rombolásról és a káoszról szól.

Példa: Egy pszichopata kalóz, aki a felfordulást keresi, és szándékosan árt másoknak.

Forrás: ChatGPT.

okt. 28. 10:12
 2/3 A kérdező kommentje:
Értem. Nagyon szépen köszönöm. ezekből akkor 2 lehetséges az én esetemben. Majd karakter és class alapján eldöntöm melyik lesz. :)
okt. 28. 13:57
 3/3 Hintalow ***** válasza:
100%

Kicsit nehèz eset, mert a jellemek mèg a D&D jatèkosok között is vegyes megìtèlèsűek, nehèz kijátszani, ès a pc játèkokban sincs többnyire nagy szerepük, csak jó-gonosz tengelyen.

De fentebb rèszleteztèk őket elèg jól 🙂

okt. 28. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!